Blog

 1. Cursus Lightroom Starters

  Cursus Lightroom Starters

  Fotocursus Lightroom voor Starters

  Lightroom is al een aantal jaren het programma voor het beheren en verwerken van foto’s. Veel beroeps- en amateurfotografen werken het liefst met Lightroom omdat het veel werk uit handen neemt. Met Lightroom kan je bijna alles regelen: vanaf het importeren van je foto’s op je computer tot aan het presenteren en printen van je uiteindelijke keuze. Tijdens deze cursus leer je in 5 lessen hoe Lightroom werkt, wat de sterke punten zijn van het programma, maar vooral hoe jij ermee kan werken.


  Wat ga je leren?

  De eerste les ga ik je de basis uitleggen van Lightroom. Hoe zit het programma in elkaar, wat betekenen al die modules en vensters, wat is het principe van de catalogus en de bibliotheek. Aan de hand van oefenmateriaal leer je hoe je bestaande foto’s in Lightroom zet maar ook hoe je foto’s vanaf je camera direct upload in Lightroom.

  De tweede les gaan we een stap verder. Ik ga je leren hoe je foto’s, na een fotoshoot of een vakantie, gemakkelijk kan uitzoeken. Je leert hoe je keuzes maakt, je foto’s sorteert en voorziet van trefwoorden zodat je ze altijd terug kunt vinden. Met behulp van verzamelingen kan je allerlei gegevens, die je of toevoegt of al tijdens het fotograferen aan je foto hebt toegevoegd, kan gebruiken om collecties te maken, presentaties en zelfs fotoboeken.

  In de derde les ga ik je leren hoe je een foto in Lightroom ontwikkelt, waarom je een raw-bestand nodig hebt voor het beste resultaat en oefen je de basisprincipes.

  Les vier gaan we ontdekken wat de kracht is van Lightroom. Lightroom is helemaal ingericht om je standaard handelingen te automatiseren: van import tot aan het creëren van je uiteindelijke foto. Je leert hoe je een foto omzet naar een foto voor op het internet; hoe je een watermerk maakt en wat je moet doen om een foto te laten afdrukken.

  Les 5 is een afsluitende praktijkles. We beginnen de les met een foto opdracht. De gemaakte foto’s ga je ter plekke importeren, sorteren en bewerken. Kortom, je laat zien wat je in de eerste 4 lessen geleerd hebt.


  Fotocursus Overzicht

  • Groep van maximaal 7 deelnemers.
  • De eerste 4 lesavonden zijn steeds opgebouwd in theorieblokken en oefenblokken zodat je ter plekke kunt oefenen wat je leert.
  • Les 5 is een praktijkles en bedoeld om de geleerde stof aan de hand van zelfgemaakte foto’s te toetsen.
  • Tijdens de les krijg je een hand-out waar je per module gestructureerd aantekeningen op kunt maken. Na elke les kun je de lesstof terugkijken aan de hand van instructie video’s.
  • De basisbegrippen zoals workflow; bibliotheek; verzamelingen; raw-jpeg; ontwikkelen; pre-sets en gereedschappen ga je leren kennen en beheersen.
  • Aan het eind van de cursus ben je in staat Lightroom te gebruiken en heb je genoeg handvatten om je foto’s op een goede en snelle manier te ontwikkelen.


  Wat heb je nodig en voor wie is deze workshop?

  • Een laptop
  • Een geïnstalleerde versie van Lightroom, bij voorkeur 5, 6 of CC.  (Je kan hiervoor een gratis trial downloaden).
  • De cursus is vooral bedoeld voor mensen die niet of niet voldoende ervaring hebben met het programma.
  • Camera (les 5) en een cardreader (kan ingebouwd zijn in je laptop)

  Geef je hier op voor deze cursus!

  Lees verder »
 2. Begin Fotografiecursus Starters

  Begin Fotografiecursus Starters

  Over de Fotografiecursus Starters in Eindhoven

  Je ontdekt in de fotografiecursus hoe je in verschillende omstandigheden met elke camera kunt fotograferen. Je gaat aan de hand van uitdagende opdrachten en oefeningen met je eigen camera aan de slag in een gezellige dynamische groep. Gezamenlijk bespreken we je foto's, zodat je ziet waar je verbeterpunten liggen en hoe je daar aan kunt werken.

  Ook ga je op locatie fotograferen aan de hand van een aantal pittige, maar leuke opdrachten. Aan het einde van de cursus heb je een portfolio waar je trots op mag zijn.

  Wat neem je mee?

  Camera met opgeladen batterijen en accu’s, handleiding van je camera, lege geheugenkaart en veel positieve energie.

  Overzicht fotocursus

  Instellingen van je camera | Straatfotografie Antwerpen | Diafragma | Scherptediepte | Achtergrond onscherp Sluitertijd | Beweging laten zien of bevriezen Soorten licht en het juiste moment | Pittige opdrachten Urban fotografie Duitsland | Overbelichten en onderbelichten Histogram | Scherpstellen | Portfolio

  Tijdens de fotografiecursus krijg je exclusief toegang tot de besloten groep van Fotoclub.nl. Hier kun je vragen stellen en foto’s.

  Wat heb je nodig voor deze fotografiecursus?

  Een digitale camera, that’s it. Alle digitale camera’s zijn geschikt voor deze cursus. Het maakt niet uit of je een compactcamera of een systeemcamera hebt, of dat je met een digitale spiegelreflexcamera aan de slag gaat. Voor deze cursus fotografie is geen voorkennis nodig. De cursus sluit aan op de kennis die mensen hebben opgedaan tijdens de Workshop Basis Fotografie. Omdat we met dynamische groepen werken, leer je ook veel van elkaar en er is alle ruimte voor het stellen van vragen.

  Locatie Fotografiecursus Eindhoven

  Fotoclub.nl in Eindhoven
  Adres: Torenallee 30, 5617BD te Eindhoven.
  Dit is op Strijp-S, in de Apparatenfabriek op de 4e etage.

  Bekijk hier alle data en geef je op!

  Lees verder »
 3. Zomer Fotografie Bootcamp

  Tijdens deze cursus van Fotoclub.nl zul je vooral veel bezig zijn met je camera. Fotograferen leer je het best door het zelf te doen. Natuurlijk hoort er ook een stukje theorie bij, waar we ook de tijd voor zullen nemen, maar je gaat het vooral zelf ervaren. Bij mooi weer zullen we veel buiten bezig zijn, het is immers een zomercursus. Na deze zomercursus krijg je exclusief toegang tot de besloten groep van Fotoclub.nu Hier kun je vragen stellen en foto’s delen met andere fotografen. De zomercursus duurt van dinsdag tot en met donderdag.

  Wat ga je ontdekken tijdens deze fotocursus?

  Dag 1:
  Compositie Op dinsdag starten we met compositie. We bespreken de compositieregels en gaan dan zelf aan de slag om ermee te kunnen oefenen. Voor één keer mag je nog gebruik maken van de automatische stand, omdat de focus nu op de compositie ligt. Je zult al snel ervaren dat het innemen van een ander standpunt voor totaal andere en betere foto’s kan zorgen.

  Dag 2:
  Je camera onder controle Op woensdag nemen we voor eens en altijd afscheid van de automatische stand. Of als je al wat ervaring hebt frissen we je kennis nog eens op.  Je leert dan de verschillende standen van je camera onder controle te krijgen. Welke effecten kun je bereiken met de instellingen van je digitale camera? Daarnaast ervaar je hoe je om kunt gaan met licht in combinatie met compositie om je foto’s nog mooier en spannender te maken. De belangrijkste onderdelen die we hiervoor gaan behandelen, zijn: sluitertijd, diafragma en ISO waarde. Aan het einde van de dag ken je jouw digitale camera van A tot Z en kun je fantastische foto’s maken, precies zoals jij dat wilt.

  Dag 3:
  De puntjes op de i Op de laatste dag zullen we de basistechnieken die we op dinsdag en woensdag ontdekt hebben nog verder in praktijk brengen. Je krijgt uitdagende opdrachten en er is ook voldoende persoonlijke aandacht, onder meer voor hulp bij het instellen van je camera en het beantwoorden van vragen. Je zult merken dat deze opdrachten je zelfvertrouwen als fotograaf laat stijgen en je thuis komt met fantastische (vakantie) foto’s. We gaan in elk geval de straat op.

   

  Wat heb je nodig voor deze fotografiecursus?

  Een digitale camera is het enige dat je nodig hebt voor deze zomercursus. Alle digitale camera’s zijn geschikt, of je nu een compact camera*, een systeemcamera of een digitale spiegelreflexcamera hebt. Voor deze zomercursus is geen voorkennis nodig. Je krijgt veel aandacht en is er alle ruimte voor vragen. Op ontspannen en informele wijze leer je praktijkgericht je eigen camera kennen.

  *Met de mogelijkheid om handmatig in te stellen

  Lees verder »
 4. Zomer Fotografie Bootcamp

  Zomer Fotografie Bootcamp

  Doe mee aan een driedaags Fotografie Bootcamp deze zomer! Heb je net een nieuwe camera gekocht, of wil je meer uit een camera halen die je al hebt? Dan is dit net iets voor jou! Op 22 t/m 24 augustus organiseert Fotoclub.nl deze interessante cursus waarna je vol vertrouwen aan de gang kunt met je nieuwe of bestaande camera.

  Geef je hier op voor deze cursus

  Tijdens deze cursus zul je vooral veel bezig zijn met je camera. Fotograferen leer je het best door het zelf te doen. Natuurlijk hoort er ook een stukje theorie bij, waar we ook de tijd voor zullen nemen, maar je gaat het vooral zelf ervaren. Bij mooi weer zullen we veel buiten bezig zijn, het is immers een zomercursus. Na deze zomercursus krijg je exclusief toegang tot de besloten groep van Fotoclub.nu Hier kun je vragen stellen en foto’s delen met andere fotografen. De zomercursus duurt van dinsdag tot en met donderdag.

  Wat ga je ontdekken tijdens deze fotocursus?


  Dag 1:
  Compositie Op dinsdag starten we met compositie. We bespreken de compositieregels en gaan dan zelf aan de slag om ermee te kunnen oefenen. Voor één keer mag je nog gebruik maken van de automatische stand, omdat de focus nu op de compositie ligt. Je zult al snel ervaren dat het innemen van een ander standpunt voor totaal andere en betere foto’s kan zorgen.

  Dag 2:
  Je camera onder controle Op woensdag nemen we voor eens en altijd afscheid van de automatische stand. Of als je al wat ervaring hebt frissen we je kennis nog eens op.  Je leert dan de verschillende standen van je camera onder controle te krijgen. Welke effecten kun je bereiken met de instellingen van je digitale camera? Daarnaast ervaar je hoe je om kunt gaan met licht in combinatie met compositie om je foto’s nog mooier en spannender te maken. De belangrijkste onderdelen die we hiervoor gaan behandelen, zijn: sluitertijd, diafragma en ISO waarde. Aan het einde van de dag ken je jouw digitale camera van A tot Z en kun je fantastische foto’s maken, precies zoals jij dat wilt.

  Dag 3:
  De puntjes op de i Op de laatste dag zullen we de basistechnieken die we op dinsdag en woensdag ontdekt hebben nog verder in praktijk brengen. Je krijgt uitdagende opdrachten en er is ook voldoende persoonlijke aandacht, onder meer voor hulp bij het instellen van je camera en het beantwoorden van vragen. Je zult merken dat deze opdrachten je zelfvertrouwen als fotograaf laat stijgen en je thuis komt met fantastische (vakantie) foto’s. We gaan in elk geval de straat op.

  Wat heb je nodig voor deze fotografiecursus?

  Een digitale camera is het enige dat je nodig hebt voor deze zomercursus. Alle digitale camera’s zijn geschikt, of je nu een compact camera*, een systeemcamera of een digitale spiegelreflexcamera hebt. Voor deze zomercursus is geen voorkennis nodig. Je krijgt veel aandacht en is er alle ruimte voor vragen. Op ontspannen en informele wijze leer je praktijkgericht je eigen camera kennen.

  *Met de mogelijkheid om handmatig in te stellen

  Bekijk hier alle fotoclub.nl cursussen in Eindhoven

  Lees verder »
 5. Uitslag Instagram wedstrijd Straat

  Juni, lekker weer om onopvallend mensen te fotograferen op straat. En dat is dus meteen het thema van de fotowedstrijd deze maand: straatfotografie!

  Tag je mooiste straatfoto op Instagram of Facebook met #mijncityfoto_straat en win een City Foto waardebon twv €85!  Op zaterdag 1 juli maken we de winnaar bekend op Instagram en Facebook.

  Bekijk hier de Instagram wedstrijd

  Lees verder »
 6. Jubileum Fotowedstrijd

  Jubileum Fotowedstrijd
  Ter gelegenheid van ons 85-jarig bestaan organiseren wij een speciale fotowedstrijd die de hele zomer doorloopt en waarbij je een Sigma 85mm f/1.4 Art objectief twv €1249 kunt winnen! Maak een mooie foto van iets typisch Eindhovens en tag deze uiterlijk 30 september 2017 of Facebook of Instagram met #mijncityfoto_eindhoven , of mail je foto naar hanneke@mijncityfoto.nl 10 oktober maken wij de winnaar bekend.
  Lees verder »
 7. Canon introduceert twee nieuwe reflexcamera's

  Canon introduceert twee nieuwe reflexcamera's

  Canon Europe, marktleider in imaging solutions, heeft vandaag de langverwachte Canon EOS 6D Mark II geïntroduceerd voor zowel gepassioneerde amateurfotografen als professionals. Deze full frame DSLR-camera is voorzien van meest recente generatie Canon-technologieën en daarmee is de EOS 6D Mark II ontworpen voor die fotografen die hun fotografie naar het volgende niveau willen tillen.

  Als opvolger van Canon’s EOS 6D is de EOS 6D Mark II een veelzijdige full frame DSLR-camera voor een breed scala aan toepassingen en allround inzetbaar van reis- tot portretfotografie. De camera biedt naast een groot aantal innovaties ook extra controle en flexibiliteit en geeft gebruikers meer opnamemogelijkheden om hun fotografische visie tot leven te brengen. De EOS 6D Mark II werd ontwikkeld aan de hand van feedback van gebruikers en zal daardoor fotografen in staat stellen hun grenzen te verleggen en hun creaties een extra dimensie te geven. Met de nieuwe full frame sensor, DIGIC 7-processor, 45-punts AF-systeem en Dual Pixel CMOS AF-technologie levert de EOS 6D Mark II de hoogste beeldkwaliteit en sluit deze DSLR-camera aan bij de behoeften van zowel professionals als enthousiaste liefhebbers.

  Daarnaast introduceert Canon vandaag ook de Canon EOS 200D, de nieuwste DSLR-camera waarmee je als nooit tevoren je verhalen en belevenissen kunt vertellen. De EOS 200D is ontworpen om de creativiteit en beeldkwaliteit van je foto’s naar het volgende niveau te tillen en is de perfecte camera voor enthousiaste smartphone-fotografen die op zoek zijn naar hun eerste DSLR-camera. Of je nu foto’s of video’s maakt, dit is de ideale keuze voor iedereen die de verhalen van zijn of haar leven wil vastleggen en delen. Of je nu de zonsondergang achter de Taj Mahal fotografeert of je vrienden en familie thuis, dankzij de compacte afmetingen van de EOS 200D beschik je in elke situatie over de juiste camera.

   De EOS 200D is ’s werelds lichtste Canon-DSLR met variangle scherm en is uitgerust met de nieuwste technologie voor 2017. Deze camera heeft dezelfde kenmerken als Canon-modellen uit het hoogste camerasegment en garandeert telkens weer de beste beeldkwaliteit. De EOS 200D biedt controle over de scherptediepte, zodat je de fraaiste achtergrondonscherpte bereikt in al je fotomateriaal. En zowel schaduwpartijen als scènes in fel zonlicht worden met een indrukwekkende resolutie vastgelegd.

  Beide camera's zijn binnenkort bij ons in de winkel te bewonderen.

  Bestel hier alvast je nieuwe camera en ben een van de eerste gebruikers!

  Lees verder »
 8. Workshop fotografie starters

  Deze basisworkshop fotografie is prima geschikt voor jou als je je digitale camera beter wilt leren kennen en je je camera in één middag van de automatische stand af wilt krijgen. Wil je ontdekken hoe verschillende standen van je camera werken? Wil je weten hoe je sluitertijd, diafragma en de ISO-waarde kunt gebruiken om topfoto’s te maken? Geef je dan hier op voor deze leerzame workshop.

  Lees verder »
 9. Fotosz Portfolio Review

  Fotosz.nl organiseert tweemaal per jaar portfolioreviews bij Galerie Pennings. De komende portfolioreview staat gepland voor zaterdag 24 juni 2017 van 11.00 tot 15.00 uur.

  De reviewers zijn deze keer Theo Derksen, Hans Zoete en Nora Uitterlinden.

   

  Ben jij fotograaf, student of amateurfotograaf en ben je benieuwd wat kenners van je werk vinden? Meld je dan nu al aan. Je kunt je voor twee ronden inschrijven. Kosten 20 euro.

   

  Voor info en aanmelding: www.fotosz.nl

  Locatie: Galerie Pennings, Geldropseweg 61B, Eindhoven

  Lees verder »
 10. FujiFilm GFX VIP-dag

  FujiFilm GFX VIP-dag

  Ben jij een professionele fotograaf? Dan is de FujiFilm GFX VIP Day op het Aviodrome in Lelystad echt wat voor jou! Er is op vrijdag 7 juli van 13.00 tot 17.00 uur ruimte voor 20 VIPS. Aan het begin van de middag word je als speciale gast ontvangen in het Grand Café. In deze ruimte in het Schipholgebouw 1928 proef je de historie van de Nederlandse luchtvaart.

  Na de inleiding van FujiFilm kun je zelf de GFX 50S middenformaat camera uitproberen. Hiervoor zijn diverse camera's en objectieven aanwezig. Je mag een GFX en een objectief naar keuze meenemen naar welke locatie op het Aviodrome die je maar wilt. Ga naar buiten en maak echt kennis met dit toestel! Verder wordt er een portret-fotoshoot gehouden zodat je de camera hiervoor ook kunt uitproberen. FujiFilm-ambassadeur en GFX-kenner Ferry Knijn geeft invulling aan deze shoot.

  Rondvlucht met Cessna 172

  Liefst 16 VIPS krijgen de kans om, tegen een hele scherpe prijs van €50,-, mee te gaan met een rondvlucht in een Cessna 172. De vlucht duurt 20 minuten en uiteraard neem je de GFX met objectief mee de lucht in! Wil je mee in de Cessna? Vermeldt dat dan even in je aanmeldingsmail. Besluit je na de vlucht de camera of een objectief aan te schaffen, dan krijg de kosten van de rondvlucht terug. Voor vertrek krijg je tips en instructies van een FujiFilm Professional, voor de beste testbeleving. Mocht de piloot besluiten een vlucht te annuleren door onvoorziene omstandigheden dan wordt er in overleg een nieuwe datum gezocht om een vlucht te maken met de GFX.

  Heb je interesse in deze dag, stuur ons dan een email met je gegevens. Vertel ons ook welke camera je nu gebruikt en waar je een FujiFilm GFX voor wil gaan gebruiken. We laten je dan zo snel mogelijk weten of je mee kunt!

  Rondvlucht

  Lees verder »
Pagina

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice