Blog

 1. Zomer Fotografie Bootcamp

  Tijdens deze cursus van Fotoclub.nl zul je vooral veel bezig zijn met je camera. Fotograferen leer je het best door het zelf te doen. Natuurlijk hoort er ook een stukje theorie bij, waar we ook de tijd voor zullen nemen, maar je gaat het vooral zelf ervaren. Bij mooi weer zullen we veel buiten bezig zijn, het is immers een zomercursus. Na deze zomercursus krijg je exclusief toegang tot de besloten groep van Fotoclub.nu Hier kun je vragen stellen en foto’s delen met andere fotografen. De zomercursus duurt van dinsdag tot en met donderdag.

  Wat ga je ontdekken tijdens deze fotocursus?

  Dag 1:
  Compositie Op dinsdag starten we met compositie. We bespreken de compositieregels en gaan dan zelf aan de slag om ermee te kunnen oefenen. Voor één keer mag je nog gebruik maken van de automatische stand, omdat de focus nu op de compositie ligt. Je zult al snel ervaren dat het innemen van een ander standpunt voor totaal andere en betere foto’s kan zorgen.

  Dag 2:
  Je camera onder controle Op woensdag nemen we voor eens en altijd afscheid van de automatische stand. Of als je al wat ervaring hebt frissen we je kennis nog eens op.  Je leert dan de verschillende standen van je camera onder controle te krijgen. Welke effecten kun je bereiken met de instellingen van je digitale camera? Daarnaast ervaar je hoe je om kunt gaan met licht in combinatie met compositie om je foto’s nog mooier en spannender te maken. De belangrijkste onderdelen die we hiervoor gaan behandelen, zijn: sluitertijd, diafragma en ISO waarde. Aan het einde van de dag ken je jouw digitale camera van A tot Z en kun je fantastische foto’s maken, precies zoals jij dat wilt.

  Dag 3:
  De puntjes op de i Op de laatste dag zullen we de basistechnieken die we op dinsdag en woensdag ontdekt hebben nog verder in praktijk brengen. Je krijgt uitdagende opdrachten en er is ook voldoende persoonlijke aandacht, onder meer voor hulp bij het instellen van je camera en het beantwoorden van vragen. Je zult merken dat deze opdrachten je zelfvertrouwen als fotograaf laat stijgen en je thuis komt met fantastische (vakantie) foto’s. We gaan in elk geval de straat op.

   

  Wat heb je nodig voor deze fotografiecursus?

  Een digitale camera is het enige dat je nodig hebt voor deze zomercursus. Alle digitale camera’s zijn geschikt, of je nu een compact camera*, een systeemcamera of een digitale spiegelreflexcamera hebt. Voor deze zomercursus is geen voorkennis nodig. Je krijgt veel aandacht en is er alle ruimte voor vragen. Op ontspannen en informele wijze leer je praktijkgericht je eigen camera kennen.

  *Met de mogelijkheid om handmatig in te stellen

  Lees verder »
 2. Uitslag Instagram wedstrijd Straat

  Juni, lekker weer om onopvallend mensen te fotograferen op straat. En dat is dus meteen het thema van de fotowedstrijd deze maand: straatfotografie!

  Tag je mooiste straatfoto op Instagram of Facebook met #mijncityfoto_straat en win een City Foto waardebon twv €85!  Op zaterdag 1 juli maken we de winnaar bekend op Instagram en Facebook.

  Bekijk hier de Instagram wedstrijd

  Lees verder »
 3. Workshop fotografie starters

  Deze basisworkshop fotografie is prima geschikt voor jou als je je digitale camera beter wilt leren kennen en je je camera in één middag van de automatische stand af wilt krijgen. Wil je ontdekken hoe verschillende standen van je camera werken? Wil je weten hoe je sluitertijd, diafragma en de ISO-waarde kunt gebruiken om topfoto’s te maken? Geef je dan hier op voor deze leerzame workshop.

  Lees verder »
 4. Fotosz Portfolio Review

  Fotosz.nl organiseert tweemaal per jaar portfolioreviews bij Galerie Pennings. De komende portfolioreview staat gepland voor zaterdag 24 juni 2017 van 11.00 tot 15.00 uur.

  De reviewers zijn deze keer Theo Derksen, Hans Zoete en Nora Uitterlinden.

   

  Ben jij fotograaf, student of amateurfotograaf en ben je benieuwd wat kenners van je werk vinden? Meld je dan nu al aan. Je kunt je voor twee ronden inschrijven. Kosten 20 euro.

   

  Voor info en aanmelding: www.fotosz.nl

  Locatie: Galerie Pennings, Geldropseweg 61B, Eindhoven

  Lees verder »
 5. Start City Foto Jubileum Fotowedstrijd

  Start City Foto Jubileum Fotowedstrijd

  Ter gelegenheid van ons 85-jarig jubileum gaan wij een professioneel Sigma 85mm/1.4 objectief ter waarde van € 1249,- weggeven!

  Maak een mooie foto van iets echt Eindhovens en stuur deze uiterlijk 30 september in (max. 1 foto per deelnemer). Tag je foto op Instagram of Facebook met #mijncityfoto_eindhoven, of mail je foto naar hanneke@mijncityfoto.nl.

  Onze vakjury zal op 10 oktober de winnaar bekend maken op www.cityfoto.nl, Facebook en Instagram.

  Lees verder »
 6. Winnaar fotowedstrijd Sport

  Winnaar fotowedstrijd Sport

  De winnaar van onze Instagram Fotowedstrijd Sport is bekend! Patrick Spruytenburg stuurde via Facebook deze prachtige foto in. Gefeliciteerd Patrick, met je City Foto waardebon tvw €85!

  Wil je ook kans maken op zo'n bon? Houd onze Facebook en Instagram in de gaten, we hebben iedere maand een nieuwe wedstrijd

  Lees verder »
 7. Doe mee aan onze fotowedstrijd

  Doe mee aan onze fotowedstrijd

  Het seizoen van de kampioenschappen en sporttoernooien is weer aangebroken! Deel met ons je foto's van de mooiste overwinning, het meest dramatische moment of de knapste aktie en win een City Foto waardebon twv €85

  Tag je foto op Instagram of Facebook met #mijncityfoto_sport , de uitslag wordt donderdag 1 juni bekend gemaakt.

  Lees verder »
 8. Sony Zeiss Stadswandeling

  Ben je ook nieuwsgierig naar de Zeiss Batis en Loxia objectieven voor de Sony A7 serie? Of zou je graag eens een Sony A7s II of A7r II uitproberen, met een Zeiss of Sony lens? Doe dan mee met onze Sony/Zeiss stadswandeling op zaterdag 6 mei! Houd de website of nieuwsbrief in de gaten, zodra het mogelijk is je op te geven volgt daar bericht.

  Een ervaren gids laat je alle interessante plekjes van de Eindhovense binnenstad zien en weet daar leuke dingen over te vertellen. Tijdens deze wandeling heb je de mogelijkheid de diverse aanwezige camera's en lenzen uit te proberen. Tevens zal Sony ambassadeur Albert Dros en een Zeiss vertegenwoordiger meelopen die je alles kunnen vertellen over deze apparatuur. De wandeling duurt ongeveer drie uur en start bij ons in de winkel, waar de koffie altijd voor je klaar staat.

  Heb je al een Sony A7-serie camera? Neem deze dan mee. Heb je een camera van een ander merk/type en zou je graag bijvoorbeeld een Zeiss Milvus, Otus, Classic of Touit uitproberen? Geef dit dan aan, dan zorgt Zeiss dat er een objectief aanwezig is die op jouw camera past.

  Lees verder »
 9. Winnaar Instagram wedstrijd april

  Winnaar Instagram wedstrijd april

  Met deze kleurrijke en sfeervolle foto van de bluebells in het voorjaarsbos in Greg Corcoran de winnaar geworden van onze 'Lente' fotowedstrijd! We zien hem graag snel in de winkel om iets leuks uit te zoeken met de gewonnen waardebon.


  Wil je ook graag een City Foto Waardebon twv €85 winnen? Volg ons dan op Instagram en doe mee met onze fotowedstrijden, iedere maand met een ander thema!

  Lees verder »
 10. Sony A9 aangekondigd

  Sony A9 aangekondigd

  Sony heeft een spectaculaire nieuwe camera aangekondigd, de Sony A9!

  Deze nieuwe professionele systeemcamera biedt veel indrukwekkende mogelijkheden zoals supersnel continu fotograferen zonder blackouts tot 20 fps, 60 AF-tracking berekeningen per seconde, een maximale sluitertijd van 1/32.000 sec, nieuwe 35-mm full-frame beeldsensor en processor en nog veel meer. Door deze verbeteringen heb je met de A9 een camera in handen die kan concureren met de Nikon D5 en Canon EOS 1DX mk II. We verwachten de camera in juni te kunnen leveren, een body zal rond de €5300 kosten.

  Lees verder »
Pagina

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice