Blog

 1. Nieuw jaar, nieuwe cursussen

  Nieuw jaar, nieuwe cursussen

  Je fotografiehobby wordt nog leuker met een fotocursus of fotoworkshop! En onze partner Fotoclub.nl heeft in dit nieuwe jaar een aantal nieuwe cursussen op het programma staan om je fotografievaardigheden naar een hoger plan te brengen.

  Naast hun vaste aanbod van leuke korte workshops of een degelijke fotocursus voor beginners hebben ze nu ook meer aanbod voor de verder gevorderde fotograaf. Zo zijn er bijvoorbeeld twee workshops Photoshop voor fotografen, een voor starters en een workshop Photoshop voor gevorderden. In deze workshops leer je de mogelijkheden van Adobe Photoshop kennen, zoals het werken met lagen, teksten in foto's zetten en retouches uitvoeren. In de vervolgworkshop leer je je foto's te bewerken met behulp van lagen en overlay-lagen, werk je met laagmaskers en leer je de fijne kneepjes van het retoucheren van huid.

  Wil je je liever storten op de documentaire fotografie is de meerdaagse cursus Verhalende Fotografie echt iets voor jou! Wie ben jij als fotograaf en wat heb je te vertellen? Waarom moet juist jij dit verhaal vertellen en waarom nu? Je leert dieper na te denken over je onderwerp en je onderwerp beter te leren kennen. Samen met een kleine groep medefotografen ontdek je de vertelkracht van beeld en haal je de auteur in jezelf naar boven.

  Kijk hier voor het complete programma en schrijf je in!

  Lees verder »
 2. Koopzondag

  Koopzondag

  Je bent zondag 23 december van 12.00 tot 17.00 uur van harte welkom op onze koopzondag! Tevens zijn wij op maandag 24 december extra vroeg open zodat je nog ruim de tijd hebt om je kerstaankopen te doen, of bijvoorbeeld nog een mooie foto af te laten drukken als kadootje.

  Hieronder vind je het overzicht van onze openingstijden tijdens de feestdagen:

  zondag 23 december 12.00 - 17.00 uur
  maandag 24 december 9.00 - 17.00 uur
  1e en 2e kerstdag gesloten
  donderdag 27 december 9.00 - 18.00 uur
  vrijdag 28 december 9.00 - 21.00 uur
  zaterdag 29 december 10.00 - 17.00 uur
  zondag 30 december gesloten
  maandag 31 december 11.00 - 17.00 uur
  dinsdag 1 januari gesloten
  Lees verder »
 3. Panasonic Lumix TZ200 - de ultieme reisgenoot

  Panasonic Lumix TZ200 - de ultieme reisgenoot

  Tot voor kort moest je bij het uitzoeken van een goede compactcamera voor op reis kiezen tussen óf een flink zoombereik, óf een grote sensor met de bijbehorende betere beeldkwaliteit. Met de komst van de Panasonic Lumix TZ200 is dat gelukkig verleden tijd. Deze camera combineert het beste van deze twee typen camera's en dat ook nog eens in een zeer handzame behuizing die gewoon in je zak past!

  Zijn Leica lens met 15x zoombereik in combinatie met een 1-inch sensor, samengebracht in een compacte behuizing op zakformaat maken deze camera ideaal om mee te nemen op reis. Daarnaast kunnen er ook 4K-video's mee worden opgenomen in ultrahoge resolutie. Met de nieuwe macro-mogelijkheid is het tevens mogelijk tot 3cm bij het onderwerp komen waardoor je ieder detail haarscherp vast kunt leggen. Supermooi om in je reisreportage landschappen en straatgezichten af te kunnen wisselen met close-ups van bloemen of andere mooie kleine details die je opvallen tijdens je reis.

  Met wifi-connectiviteit en rechtstreekse toegang tot sociale media zet je een nieuwe post heel eenvoudig online om volgers te inspireren met je adembenemende reisfoto's. En dankzij de nieuwe Bluetooth functie is een continue verbinding mogelijk met je telefoon, met een zeer laag stroomverbruik.

  De 1-inch MOS-sensor van de TZ200 is bijzonder groot voor een dergelijke compactcamera. Dit geeft je de mogelijkheid prachtig gedetailleerde beelden van hoge kwaliteit vast te leggen, ook in slechte lichtomstandigheden. De body van de LUMIX TZ200 is versterkt met aluminium voor een slank, robuust profiel. De camera is daarom niet alleen compact maar ook sterk genoeg om op reis alle onvergetelijke momenten vast te leggen. De Live View Finder (LVF) van deze nieuwe camera heeft een upgrade ondergaan en biedt een zeer hoge resolutie van 2.330.000 pixels en een royale vergrotingsfactor.

  Ook deze Panasonic camera is natuurlijk weer uitgerust met diverse handige 4K-functies, zoals 4K Photo, waarmee supersnelle reeksopnamen gemaakt kunnen worden. Maar de beste foto uitzoeken uit honderden met 4K PHOTO vastgelegde frames viel nog niet mee... Dat is nu gemakkelijker dan ooit met de nieuwe functie Auto Marking. Deze functie detecteert en markeert een beweging of gezicht. De gebruiker kan dan rechtstreeks naar het betreffende frame gaan zodra de situatie verandert. Het kiezen van de beste opname kost daardoor minder tijd. Met Sequence Composition kan een slowmotion-afbeelding worden gemaakt door meerdere met 4K-PHOTO opgenomen beelden samen te voegen. Dit betekent dat er heel eenvoudig op de camera zelf unieke beelden kunnen worden gemaakt zonder te retoucheren of te bewerken.

  Kom gerust eens langs als je 'm eens in je handen wil houden of uit wil proberen!

  Lees verder »
 4. Nikon Z-Serie Demo Tour

  Nikon Z-Serie Demo Tour

  Wil je kennismaken met de nieuwe Nikon Z-serie systeemcamera's? Dat kan! Zaterdag 15 december komt de Nikon Z-Series Tour naar City Foto, met Urbex fotograaf Daan Oude Elferink.


  Het programma van de Z-tour bestaat uit een korte presentatie van een Nikon specialist waarna fotograaf Daan Oude Elferink zijn ervaringen met de nieuwe Z-series camera’s zal delen. Hij geeft  je tevens tips op het gebied van Urbex fotografie in combinatie met deze mooie Nikon camera's. Afsluitend is er een TOUCH & TRY waar je zelf de mogelijkheid hebt om de Z7 en Z6 uit te proberen en direct eventuele vragen kunt stellen aan de specialisten!

  Deze interactieve lezing is gratis toegankelijk maar er is beperkt plaats. Geef je daarom snel op via de website van Nikon School. Er is een ochtendsessie van 9.00 tot 12.00 uur en een middagsessie van 13.00 tot 16.00 uur. De lezing vindt plaats in het Sandton Hotel aan de Stratumsedijk 23D, op slechts enkele minuten lopen van onze winkel.

  Over Daan Oude Elferink
  Daan Oude Elferink legt met zijn urbex fotografie de schoonheid van oude, verlaten gebouwen vast. Waar de meeste mensen het een puinhoop zullen vinden, kijkt Daan hier met een andere blik op, op zoek naar de adembenemende schoonheid van verval. “Met mijn werk neem ik je graag mee naar de wereld achter de bordjes ‘verboden toegang’ en achter dichtgetimmerde ramen en deuren. De prachtige wereld van verboden, verlaten en vervallen zoals ik die zie”.

  Lees verder »
 5. Benro Master Filter-demo

  Benro Master Filter-demo

  Kom zaterdag 15 december kennis maken met het Benro Master universeel filtersysteem en profiteer alleen zaterdag van 15% korting!

  Het Benro Master filtersysteem bestaat uit een slim doordachte filterhouder en diverse soorten grijs- en grijsverloopfilters. Onmisbaar voor elke serieuze natuur- en landschapsfotograaf.

  Natuurfotograaf en schrijver Marijn Heuts is die dag van 12.00 tot 16.00 uur bij ons in de winkel aanwezig om je aan de hand van zijn prachtige foto's alles te vertellem over dit hoogwaardige filtersysteem. Tevens krijg je die dag 15% korting op alle Benro filters! Je bent van harte welkom om ze te komen bekijken en zelf eens uit te proberen.


  Lees verder »
 6. Sony Full Frame Demodag

  Sony Full Frame Demodag

  Kom zaterdag 1 december alle Sony Full Frame camera's en objectieven van Sony bekijken, voelen en uitproberen tijdens onze Sony Full Frame Demodag!

  Sony fotografe Antonette de Groot is van 10.00 tot 16.00 uur bij ons in de winkel aanwezig, met een model zodat je direct de vele aanwezige camera's en objectieven op een leuke en professionele manier kunt uitproberen.  De Sony fotografe staat ondertussen voor je klaar om je te helpen bij je keuze en al je vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk om de verschillende aanwezige lenzen uit te proberen op je eigen camera zodat je er zeker van bent dat het precies de lens is die je zoekt.

  We heten je die dag graag van harte welkom, de koffie en warme chocolademelk staat klaar.

  Lees verder »
 7. Workshop avondfotografie met Tom Reuvers

  Workshop avondfotografie met Tom Reuvers

  Zie jij soms ook van die verbluffende avondfoto’s van karakteristieke gebouwen en authentieke straatjes? En wist je dat ook jij dit soort foto’s op eenvoudige wijze kan maken? Ga op vrijdag 16 november mee Eindhoven in tijdens het GLOW Festival en leer tijdens deze praktijkgerichte avond de mooiste avondfoto’s maken. Deze avond wordt georganiseerd door CameraNu en vindt plaats bij ons in de winkel in Eindhoven.

  Wat kun je deze avond verwachten?
  De avond start met een klein uurtje theorie. Hierin legt fotograaf Tom Reuvers uit hoe je met lange sluitertijden kan werken om typische avondfoto’s te maken van onderwerpen met beweging. Denk hierbij aan het omtoveren van voorbijrijdende auto’s in lange dromerige strepen over ellenlange wegen. Hij legt je exact uit wat je nodig hebt en welke instellingen je in je camera het best kan gebruiken.

  Vervolgens komt de theorie omtrent Avond HDR aan bod, een speciale techniek die ons leert hoe we door het combineren van verschillende foto’s met verschillende belichtingen de perfecte avondfoto kunnen maken. Het resultaat? Verbazingwekkende foto’s waarin zowel schaduwen als de lichte delen in de foto tot in perfectie kloppen. Uiteraard laat Tom je ook zien hoe je zulke foto’s eenvoudig samenvoegt in software. De kunstwerken tijdens Eindhoven Glow lenen zich perfect voor deze vorm van fotografie.

  Na het theorie-gedeelte pakken we onze camera’s en statieven op en gaan we de binnenstad van Eindhoven in. We zullen de theorie in praktijk brengen en je begeleiden met je eerste en volgende stappen in de avondfotografie. Gegarandeerd kom je aan het einde van de avond thuis met een flinke dosis kennis en uiteraard fantastische foto’s.

  Indeling van de dag

  19:00 uur: Theorie Avondfotografie
  20:00 uur: Praktijk tijdens Eindhoven Glow
  23:00 uur: Einde


  Wat breng je zelf mee?

  • Digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera
  • Basiskennis sluitertijd, diafragma en ISO
  • Standaard (zoom)lens of groothoeklens
  • Voldoende accu’s
  • Geheugenkaart
  • Statief
  • Juiste kleding afgestemd op de weersomstandigheden


  Waar wordt deze workshop gehouden?

  De cursus wordt gegeven bij Cityfoto op de Stratumsedijk 3 te Eindhoven

  Geef je snel op voor deze cursus via de website van CameraNu!

  Lees verder »
 8. Panasonic Firmware Updates

  Panasonic Firmware Updates

  Update je Panasonic LUMIX GH5, GH5S of G9 nu met de nieuwste firmware!

  Het loont zeker de moeite om regelmatig te controleren of er nieuwe firmware beschikbaar is voor je camera. Soms worden daarmee eventuele problemen opgelost maar vaak worden ook de functionaliteiten in je camera flink verbeterd door nieuwe firmware.

  De updates voor de Lumix G9, GH5 en GH5S zijn nu beschikbaar via de site van Panasonic. In deze nieuwe firmware zitten onder andere de volgende verbeteringen:

  Verbeterde Auto-focus prestaties
  Het kan altijd nóg sneller! Met de nieuwe firmware update van de GH5 worden de tracking AF prestaties verbeterd waardoor het nog eenvoudiger wordt om bewegende onderwerpen haarscherp vast te leggen.

  L.Monochroom D & Korreleffecten
  De nieuwe L.Monochrome D Photo Style maakt nog donkerdere tinten en een groter contrast mogelijk en biedt een geweldige aanvulling op de vele zwart-witopties van LUMIX-camera’s. Je kunt een korreleffect toevoegen om je foto een natuurlijke, analoge uitstraling te geven. Het korreleffect is in verschillende gradaties beschikbaar in alle monochroominstellingen.

  Live View Boost
  Met de Live View Boost worden de viewfinder en het LCD-scherm helderder weergegeven dan het opgenomen beeld, zodat het beeld ook bij weinig licht duidelijk te zien is.

  Manual Focus Assist voor nog nauwkeuriger handmatig scherpstellen
  Nog nauwkeuriger handmatig scherpstellen bij foto's of bewegende beelden, dankzij de mogelijkheid om tot 20x te vergroten in de MF Assist-modus.

  Je camera updaten is dus zeker de moeite waard!

  Je vind de updates op de website van Panasonic, met de instructies hoe ze te installeren op je camera. Mocht je er zelf niet uitkomen helpen we je natuurlijk graag.

  Lees verder »
 9. 80 megapixel foto's met de Panasonic Lumix G9

  80 megapixel foto's met de Panasonic Lumix G9

  De Panasonic LUMIX G9 legt beelden vast als nooit tevoren. De G9 biedt fotografen de ultieme combinatie van hoge beeldkwaliteit, perfecte mobiliteit en ultrasnelle opnames. Met andere woorden; deze camera is de beste keuze voor natuur- en actiefotografen.

  De G9 bouwt voort op het succes van de fantastische LUMIX GH5 en is het nieuwe topmodel voor fotografen. Hij biedt namelijk de beste beeldkwaliteit ooit van alle LUMIX G DSLM-camera's. De kern van de G9 wordt gevormd door een sensor van 20,3 megapixels die, in combinatie met de nieuwste Venus-processor, uitzonderlijke beelden produceert met zeer veel details, weinig ruis en fantastische kleuren en helderheid. Wanneer je grotere beelden wilt vastleggen, bijvoorbeeld voor kunstdrukken, kun je aan de slag met de hoge resolutiemodus van de camera, waarmee je Raw+JPEG-beelden van tot wel 80 megapixel kunt opnemen. Om de beste resultaten te krijgen werk je van statief en moet het onderwerp gewoon even stilstaan – zo krijg je een ongelooflijk gedetailleerd en rijk beeld.

  Lastige omstandigheden, zoals bijvoorbeeld het fotograferen van dieren bij tegenlicht, vormen geen probleem voor deze camera. Dit is te danken aan de speciale AR-coating op de sensor die ghosting (dubbelbeelden) en flaring (lichtvlekken) beperkt.

  De zoeker van de G9 is de grootste in zijn klasse wat goed van pas komt wanneer de gebruiker een compositie kiest voor zijn fantastische beelden. En dankzij de PowerSave LVF modus is hij ook nog eens zuinig in zijn energieverbruik. Deze functie herkent wanneer je je oog van de zoeker afhaalt en zet de camera dan automatisch in stand by-modus. Je kunt zelf instellen hoe lang het duurt voordat de camera wordt uitgeschakeld, 1, 3, 5 of 10 seconden.  Doormiddel van een lichte aanraking is de camera vervolgens weer in te schakelen zodat je nikt hoeft te missen. De besparing bij de nieuwe G9 is groot, met PowerSave LVF geactiveert maak je zo’n 890 foto’s, tegenover ongeveer 380 foto’s zonder. Heel handig als je langere trektochten maakt met beperkte stroomvoorzieningen.

  Mocht zelfs dat niet genoeg zijn is er ook de Panasonic DMW-BGG9 batterij-grip. Door het gebruik van twee batterijen - een in de camera en een in de grip, heb je een twee keer zo lange batterijduur voor nog meer opnames. Bovendien heeft hij een zeer comfortabele grip, zelfs bij opnames vanuit een verticale hoek. De grip is exclusief ontworpen voor de LUMIX G9, daardoor past hij perfect bij de camera en beschikt over een spatvrij/stofvrij/vriesvast robuust design.

  Lees verder »
 10. Fotoclub expo The Black Box

  Fotoclub expo The Black Box

  Fotoclub.nl is tien maanden geleden gestart met de eerste portfolio-fotografiecursus. Acht trotse cursisten exposeren, na afronding van de cursus, voor het eerst hun resultaten. De expositie ‘The Black Box’ vindt plaats op 27 en 28 oktober op de Fotoclub cursuslocatie op Strijp-S, Eindhoven.

  De cursisten van de portfoliocursus zijn op zoek gegaan naar hun identiteit als fotograaf. In de cursus hebben ze zich laten uitdagen in verschillende technieken en disciplines. De ontdekkingsreis liep langs diverse onderwerpen en werkwijzen, waarbij vooral het analyseren van het eigen werk ze steeds dichter bij hun eigen stijl als fotograaf heeft gebracht.

  Tot slot werd aandacht besteed aan de stap van digitaal naar print. De foto’s leren ontwikkelen, laten afdrukken en presenteren. Het resultaat is een zwarte doos met verschillende portfoliofoto’s die laten zien waar de cursist staat als fotograaf. De cursisten laten deze black box samen met het resultaat van het eindproject zien. Wat het eindproject precies inhoudt, blijft nog een verrassing.

  Iedereen is welkom op de cursuslocatie/fotostudio van Fotoclub.nl

  27 oktober tussen 10.00 uur en 16.00 uur
  28 oktober tussen 11.00 uur en 16.00 uur,

  De entree is gratis.

  Adres: Apparatenfabriek op Strijp-S, Torenallee 30, 5617 BD Eindhoven.

  Meer info en links naar de acht cursisten.

  Lees verder »

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice