Blog

 1. Sony Demodag Objectieven

  Sony Demodag Objectieven

  Ben je op zoek naar een mooi objectief voor je Sony reflex- of systeemcamera maar weet je nog niet goed welke lens nou de beste keuze voor je is? Kom dan zaterdag 29 september naar City Foto! Die dag is Sony fotografe Antonette de Groot van 10.00 tot 16.00 uur bij ons in de winkel aanwezig om je de grote collectie Sony objectieven te laten zien en al je vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk om de lenzen uit te proberen op je eigen camera zodat je er zeker van bent dat het precies de lens is die je zoekt.

  We heten je die dag graag van harte welkom, de koffie staat klaar.

  Lees verder »
 2. Sony Demodag Objectieven

  Sony Demodag Objectieven
  Ben je op zoek naar een mooi objectief voor je Sony reflex- of systeemcamera maar weet je nog niet goed welke lens nou de beste keuze voor je is? Kom dan zaterdag 29 september naar City Foto! Die dag is Sony fotografe Antonette de Groot van 10.00 tot 16.00 uur bij ons in de winkel aanwezig om je de grote collectie Sony objectieven te laten zien en al je vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk om de lenzen uit te proberen op je eigen camera zodat je er zeker van bent dat het precies de lens is die je zoekt. We heten je die dag graag van harte welkom, de koffie staat klaar.
  Lees verder »
 3. Panasonic Lumix PRO serviceprogramma

  Panasonic Lumix PRO serviceprogramma

  Panasonic heeft vandaag de introductie aangekondigd van LUMIX PRO, een uitgebreid serviceprogramma voor professionele LUMIX-gebruikers. Fotografen en videografen moeten er bij professioneel gebruik van Panasonic-producten vanuit kunnen gaan dat zij het werk voort kunnen zetten indien een product niet naar behoren werkt. Dit programma zorgt ervoor dat deze gebruikers door kunnen gaan met het maken van opnames, via een serviceprogramma met een consistente wereldwijde ondersteuning. LUMIX PRO kan worden afgestemd op de behoefte van de individuele gebruiker.

  Wereldwijde reparatieservice op maat

  LUMIX PRO is in het leven geroepen voor de gebruiker en zal verschillende ondersteuningsniveaus bieden voor fotografen en videografen. Dit modulaire karakter biedt flexibiliteit, waardoor het toegankelijk is voor diverse LUMIX-gebruikers.

  Er wordt een scala aan binnenlandse en wereldwijde onderhoudsdiensten en reparatieservices aangeboden – inclusief onderhoud als sensor-, EVF- of bodyreiniging of lenskalibratie*. Leden kunnen ook profiteren van versnelde en gegarandeerde doorlooptijd of toegang tot leenapparatuur wanneer de gewenste doorlooptijd niet haalbaar is. Afhankelijk van de apparatuur zijn er lidmaatschapsniveaus vastgesteld en kan er tegen betaling een bijpassend lidmaatschap aangeschaft worden.

  LUMIX PRO zal meer bieden dan alleen ondersteuning. LUMIX PRO wil haar leden ook relevante en exclusieve voordelen kunnen aanbieden in samenwerking met belangrijke partners in de fotografiewereld.

  Panasonic zal de LUMIX PRO-service verder uitbreiden naar andere landen, zodat een echt wereldwijd programma ontstaat dat fotografen kan ondersteunen wanneer en waar hun behoefte het grootste is. LUMIX PRO zal gefaseerd in Europa worden uitgerold en beschikbaar worden voor de LUMIX GH4, GH5, GH5s en de G9.

  Lees verder »
 4. Panasonic gaat Full Frame met de Lumix S-serie

  Panasonic gaat Full Frame met de Lumix S-serie

  Panasonic heeft vandaag de komst aangekondigd van de LUMIX S1R en LUMIX S1, twee nieuwe spiegelloze systeemcamera’s met een full-frame sensor van 35 mm. De eerste spiegelloze full-frame systeemcamera's ter wereld die 4K 60p/50p video-opnames ondersteunen. Doordat de camera's zijn voorzien van een Leica L-mount objectiefbevestiging is er direct een breed scala aan lenzen beschikbaar. De nieuw ontwikkelde 35mm full-frame sensor biedt een hoge beeldkwaliteit en veel creatieve vrijheid. De S1R beschikt over ca. 47 miljoen effectieve pixels en de S1 ca. 24 miljoen effectieve pixels.

  De camera’s zijn robuust en gebruiksvriendelijk - beide essentiële eigenschappen voor professionele fotografen en videografen. Ze zijn uitgerust met een spectrum aan technologieën en nieuwe innovaties als beeld- en signaalverwerking, optische en warmtebehandelingstechnologie en meer. De combinatie van deze technologieën zal de gebruiker nieuwe mogelijkheden bieden in foto- en videografie.Een robuust lcd-scherm kantelbaar over drie assen vergroot het gebruiksgemak en ondersteunt professionele foto- en videografie.

  Panasonic gaat het assortiment lenzen die compatibel zijn met de LUMIX S-serie ook verder uitbreiden en is voornemens meer dan 10 lenzen te ontwikkelen voor 2020, waaronder een 50 mm/F1.4 lens met vaste scherpstelling, een 24-105 standaard zoomlens en een 70-200 mm telezoomlens.

  De prijs en eerste leverdatum zijn op het moment helaas nog niet bekend. Wil je persoonlijk op de hoogte gehouden worden of alvast een exemplaar reserveren? Stuur ons dan direct een mail!

  Lees verder »
 5. FujiFilm X-T3 Launch Party

  FujiFilm X-T3 Launch Party

  Aanstaande zaterdag, 22 september, staat de net aangekondigde FujiFilm X-T3 al bij ons in de winkel! Dit vieren wij met enkele speciale aanbiedingen die alleen zaterdag gelden en alleen bij ons in de winkel. Profiteer dus van extra voordeel en wordt zaterdag een van de eerste bezitters van deze nieuwe camera.

  Lees verder »
 6. Cursus Lightroom voor starters

  Cursus Lightroom voor starters

  Lightroom is al een aantal jaren het programma voor het beheren en verwerken van foto’s. Veel beroeps- en amateurfotografen werken het liefst met Lightroom omdat het veel werk uit handen neemt. Met Lightroom kan je bijna alles regelen: vanaf het importeren van je foto’s op je computer tot aan het presenteren en printen van je uiteindelijke keuze. Tijdens deze cursus leer je in 5 lessen hoe Lightroom werkt, wat de sterke punten zijn van het programma, maar vooral hoe jij ermee kan werken.


  Wat ga je leren

  De eerste les gaan we je de basis uitleggen van Lightroom. Hoe zit het programma in elkaar, wat betekenen al die modules en vensters, wat is het principe van de catalogus en de bibliotheek. Aan de hand van oefenmateriaal leer je hoe je bestaande foto’s in Lightroom zet maar ook hoe je foto’s vanaf je camera direct upload in Lightroom.

  De tweede les gaan we een stap verder. Je gaat leren hoe je foto’s, na een fotoshoot of een vakantie, gemakkelijk kan uitzoeken. Je leert hoe je keuzes maakt, je foto’s sorteert en voorziet van trefwoorden zodat je ze altijd terug kunt vinden. Met behulp van verzamelingen kan je allerlei gegevens, die je of toevoegt of al tijdens het fotograferen aan je foto hebt toegevoegd, kan gebruiken om collecties te maken, presentaties en zelfs fotoboeken.

  In de derde les ga je leren hoe je een foto in Lightroom ontwikkelt, waarom je een raw-bestand nodig hebt voor het beste resultaat en oefen je de basisprincipes.

  In les vier gaan we ontdekken wat de kracht is van Lightroom. Lightroom is helemaal ingericht om je standaard handelingen te automatiseren: van import tot aan het creëren van je uiteindelijke foto. Je leert hoe je een foto omzet naar een foto voor op het internet; hoe je een watermerk maakt en wat je moet doen om een foto te laten afdrukken.

  Les 5 is een afsluitende praktijkles. We beginnen de les met een foto opdracht. De gemaakte foto’s ga je ter plekke importeren, sorteren en bewerken. Kortom, je laat zien wat je in de eerste 4 lessen geleerd hebt.

  Fotocursus Overzicht

  • Groep van maximaal 7 deelnemers.
  • De eerste 4 lesavonden zijn steeds opgebouwd in theorieblokken en oefenblokken zodat je ter plekke kunt oefenen wat je leert.
  • Les 5 is een praktijkles en bedoeld om de geleerde stof aan de hand van zelfgemaakte foto’s te toetsen.
   Tijdens de les krijg je een hand-out waar je per module gestructureerd aantekeningen op kunt maken. Na elke les kun je de lesstof terugkijken aan de hand van instructie video’s.
  • De basisbegrippen zoals workflow; bibliotheek; verzamelingen; raw-jpeg; ontwikkelen; pre-sets en gereedschappen ga je leren kennen en beheersen.
  • Aan het eind van de cursus ben je in staat Lightroom te gebruiken en heb je genoeg handvatten om je foto’s op een goede en snelle manier te ontwikkelen.


  Wat heb je nodig en voor wie is deze workshop?

  • Een laptop
  • Een geïnstalleerde versie van Lightroom, bij voorkeur 5, 6 of CC. (Je kan hiervoor een gratis trial van 30 dagen downloaden).
  • De cursus is vooral bedoeld voor mensen die niet of niet voldoende ervaring hebben met het programma.
  • Camera (les 5) en een cardreader (kan ingebouwd zijn in je laptop)

  Geef je hier op bij onze partner Fotoclub.nl

  Lees verder »
 7. Workshop Continulicht in de studio

  Workshop Continulicht in de studio

  Wil je graag eens in een fotostudio aan de gang met continulicht? Of twijfel je tussen studioflitsers en LED-verlichting? Doe dan zaterdag 8 september mee aan deze interessante en leerzame workshop door Tom Museeuw!

  LED licht is steeds meer terug te vinden in de cameratas van de fotograaf. Het is een lichtbron die de laatste jaren een enorme opmars kent en daar spelen de fabrikanten graag op in. Voor veel fotografen is het belichten met LED een nieuwe wereld die ze willen verkennen. De kans zit erin dat ze al snel de weg te verliezen tijdens hun zoektocht, het aanbod wordt steeds groter en er is een enorm verschil in kwaliteit en prijzen.

  Fotograaf Tom Museeuw geeft je tijdens de introductie een duidelijk inzicht over de verschillende types LED lampen die er op de markt aangeboden worden, o.a. de verschillen in lichtkwaliteit en lichtspreiding. Hij geeft aan de hand van demomateriaal verschillende tips waarop je moet letten bij de aankoop van LED verlichting. De fotograaf zal vervolgens in de studio een live demonstratie geven met allerhande materiaal je een duidelijk inzicht krijgen hoe hij zijn portretten belicht. De opbouw van het portret kan tijdens de demonstratie via live-feed uit de camera op een groot scherm gevolgd worden zodat niemand iets hoeft te missen van het proces. Neem vooral ook je eigen camera mee zodat je het geleerde, na de demonstratie, direct in de praktijk kunt brengen! Er is die dag een model beschikbaar in de studio.

  Informatie

  • Datum en tijd: zaterdag 8 september van 9.30 tot 11.30 of van 12.30 tot 14.30 uur
  • Duur van de workshop: 2 uur
  • Locatie: Fotostudio Eindhoven op Strijp S
  • Maximaal aantal deelnemers: 12 personen
  • Kosten: €35 per persoon
  • Na deelname ontvang je van ons een City Foto tegoedbon ter waarde van €35, te besteden aan studio-inrichting en verlichting.
  Lees verder »
 8. Nieuw! Canon EOS R Full Frame systeemcamera

  Nieuw! Canon EOS R Full Frame systeemcamera

  Vandaag heeft Canon een volledig nieuw baanbrekend systeem aangekondigd: de Canon EOS R! Dertig jaar na de lancering van de eerste Canon EOS camera, zal het nieuwe EOS R systeem op veel manieren de grenzen van fotografie verleggen.

  Als toevoeging aan de EOS full-frame serie, lanceert Canon vandaag de eerste body met het EOS R System en de RF- lensvatting. Het merk vestigt daarbij een nieuwe standaard voor de camera van morgen. Naast ‘s werelds snelste autofocus, is dit de eerste camera die onder omstandigheden met zeer weinig licht (tot -6EV) kan focussen en geluidloos kan fotograferen en filmen. De EOS R herdefinieert foto- en videoprestaties met ongekende beeldkwaliteit, hoogstaande verbindingsmogelijkheden, een goed in de hand liggende camera en het zeer hoge gebruiksgemak wat we van Canon gewend zijn.

  De nieuwe RF-lensvatting is ontworpen met het oog op een perfecte mix tussen optisch, mechanisch en elektronisch design om zo unieke momenten vast te leggen op een manier die voorheen onmogelijk was. De nieuwe 12-pins verbinding op deze RF vatting zorgt voor een verbeterde communicatie en overdracht tussen lens en camera, meer ontwerpopties voor het lensassortiment en een hogere beeldkwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

  Heb je al een Canon EOS full-frame of APS-C camera en wil je het EOS R-systeem ontdekken met je eigen EF en EF-S lenzen? Dat kan dankzij de nieuwe EF-RF mount adapters. Ook je andere bestaande EOS-accessoires en Speedlite-flitsers zijn compatible met het EOS R systeem.

  De eerste Canon EOS R camera's worden naar verwachting op 9 oktober geleverd. Wil je alvast een exemplaar reserveren? Stuur ons dan direct een mail!

  Lees verder »
 9. Sony Demodag A6300, A6500 en RX-serie

  Sony Demodag A6300, A6500 en RX-serie

  Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden en innovaties van de nieuwste Sony Cybershots en APS-C systeemcamera's camera's? Kom dan zaterdag 25 augustus naar City Foto!

  Die dag is Sony Fotograaf Marco ter Beek van 10.00 tot 16.00 uur aanwezig om je vanalles te vertellen over bijvoorbeeld de Sony A6500 en de Sony RX-serie. Het hele assortiment staat voor je klaar om van dichtbij bekeken te worden. Aankomen mag en uitproberen natuurlijk ook.

  U bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

  Lees verder »
 10. Nikon onthult langverwachte systeemcamera

  Nikon onthult langverwachte systeemcamera

  Nikon heeft vandaag hun langverwachte nieuwe systeemcamera aangekondigd! En het zijn er meteen twee, de Nikon Z6 en de Nikon Z7. We zijn blij te melden dat het om een zeer hoogwaardig Full Frame systeem gaat, waarvoor ook een lijn objectieven met een nieuwe, grotere objectiefvatting beschikbaar komt. En dankzij de onmisbare Nikon FTZ adapter is het mogelijk direct gebruik te maken van je al bestaande Nikon F-mount kwaliteitsobjectieven.

  De Nikon Z7 zal als eerste beschikbaar zijn, hopelijk eind september. Deze robuuste, compacte systeemcamera is voorzien van een Full Frame BSI CMOS sensor met een zeer hoge resolutie van 45.7 megapixel en een fasedetectie AF systeem met maar liefst 493 scherpstelpunten.

  De Nikon Z6 wordt eind november verwacht en heeft dezelfde body als de Z7. Deze camera is met zijn lichtgevoelige 24.5 megapixel BSI CMOS sensor vooral geschikt voor low light foto- en videografen.

  Beide camera's zijn voorzien van een 5-stops 5-assige beeldstabilisatie op de beeldsensor en zijn in staat hoogwaardige 4K video te schieten met 10-bits N-LOG en tijdcode uitvoer (compatible met Atomos Open Protocol). En natuurlijk is het dankzij de ingebouwde WiFi met Bluetooth eenvoudig om snel beelden over te zetten en te delen.

  Naast deze twee nieuwe systeemcamera's zijn er ook een drietal Nikon Z objectieven op komst. De compacte maar veelzijdige Nikon Z 24-70mm f/4.0 S zal met de camera's in een kit meegeleverd worden. Tevens zullen ook de Nikon Z 50mm f/1.8 S en de Nikon Z 35mm f/1.8 S dit jaar nog bij ons in de winkel staan.

  Reserveer nu alvast je nieuwe camera door ons direct een mail te sturen!

  Lees verder »

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice