Monthly Archives: Augustus 2017

 1. Professioneel vloggen

  Professioneel vloggen

  Vloggen kan in principe met iedere camera of telefoon die video op kan nemen. Maar wil je je vlogs naar een hoger niveau brengen is een systeemcamera de beste keuze. Dankzij de relatief grote sensor zijn deze camera's veel beter in slechte lichtomstandigeheden en doordat je van objectief kunt wisselen zijn de creatieve mogelijkheden eindeloos.

  We hebben van diverse merken systeemcamera's in de winkel die geschikt zijn om te vloggen maar die van Panasonic zijn bij de betere vloggers toch favoriet. Omdat de video-mogelijkheden zeer uitgebreid zijn en omdat er voor iedere toepassing wel een passend model te vinden is.

  Wil je de kwaliteit van je vlogs bijvoorbeeld verbeteren, maar is je budget beperkt? Dan is de Panasonic Lumix G7 een voordelige keus. Deze lichte, compacte systeemcamera is ondanks de vriendelijke prijs toch voorzien van een aantal zeer handige video-functies. Zo kan je er 4K-video mee maken, heeft hij een draaibaar touchscreen en beschikt hij over WiFi. Dankzij die WiFi is het bijvoorbeeld mogelijk je camera te bedienen met je smartphone. Superhandig als hij op een statief staat en je er zelf niet bij kan.

  Vlog je veel buiten of hou je van aktie maar wil je niet meteen het topmodel? Dan is de Panasonic Lumix G80 iets voor jou. Dit kleine broertje van de Lumix GH5 heeft een magnesium body en is stof- en spatwaterdicht, heeft ook een kantelbaar touchscreen, en WiFi natuurlijk.  Daarnaast is hij voorzien van het Dual Image Stabilisation-systeem voor beelden met veel minder trilling. En dankzij een speciale Low Light videostand is deze camera nog beter in slechte lichtomstandigheden. Perfect dus voor vloggen tijdens feestjes of op festivals!

  Vlog je al langer en wil je echt professioneel aan de gang? Dan is de Panasonic Lumix GH5 het neusje van de zalm. Dit topmodel heeft alles wat je je als vlogger maar kunt wensen. Slow Motion beelden in hoge kwaliteit, zeer goede 5-assige beeldstabilisatie, een geavanceerde autofocus en 4:2:2 10-bit opnamen bijvoorbeeld. Hiermee maak je professionele beelden die ook geschikt zijn voor filmproducties. En binnenkort komt er een firmware-update uit voor deze camera die ook 4K HDR-video en tethering via USB mogelijk maakt. Door die tethering-functie wordt het mogelijk je camera via USB aan je laptop te koppelen om vervolgens je opnamen te starten en direct te bekijken op je computer.

  Wil je meer weten over deze en andere systeemcamera's die geschikt zijn om te vloggen? Kom dan gezellig langs bij ons in de winkel, kan je ze meteen even vasthouden.

  Lees verder »
 2. Nikon D850 aangekondigd

  Nikon D850 aangekondigd

  Nikon heeft 24 augustus de nieuwe Nikon D850 geïntroduceerd! Wij verwachten hem half september op voorraad te hebben in de winkel. Deze Full Frame alleskunner biedt fotografen de ultieme combinatie als het op resolutie, snelheid en de lichtgevoeligheid van de sensor aankomt. Van de studio tot de meest afgelegen plekken ter wereld: deze FX-formaat reflex levert uitstekende prestaties en uitzonderlijke mogelijkheden, zelfs onder de lastigste lichtomstandigheden.

  Wil je graag een van de eerste Nikon D850-gebruikers zijn? Stuur ons dan een mail en wij laten het direct weten als de camera bij ons binnen is, een exemplaar reserveren is natuurlijk ook mogelijk!

  Lees verder »
 3. Zomer Fotografie Bootcamp

  Tijdens deze cursus van Fotoclub.nl zul je vooral veel bezig zijn met je camera. Fotograferen leer je het best door het zelf te doen. Natuurlijk hoort er ook een stukje theorie bij, waar we ook de tijd voor zullen nemen, maar je gaat het vooral zelf ervaren. Bij mooi weer zullen we veel buiten bezig zijn, het is immers een zomercursus. Na deze zomercursus krijg je exclusief toegang tot de besloten groep van Fotoclub.nu Hier kun je vragen stellen en foto’s delen met andere fotografen. De zomercursus duurt van dinsdag tot en met donderdag.

  Wat ga je ontdekken tijdens deze fotocursus?

  Dag 1:
  Compositie Op dinsdag starten we met compositie. We bespreken de compositieregels en gaan dan zelf aan de slag om ermee te kunnen oefenen. Voor één keer mag je nog gebruik maken van de automatische stand, omdat de focus nu op de compositie ligt. Je zult al snel ervaren dat het innemen van een ander standpunt voor totaal andere en betere foto’s kan zorgen.

  Dag 2:
  Je camera onder controle Op woensdag nemen we voor eens en altijd afscheid van de automatische stand. Of als je al wat ervaring hebt frissen we je kennis nog eens op.  Je leert dan de verschillende standen van je camera onder controle te krijgen. Welke effecten kun je bereiken met de instellingen van je digitale camera? Daarnaast ervaar je hoe je om kunt gaan met licht in combinatie met compositie om je foto’s nog mooier en spannender te maken. De belangrijkste onderdelen die we hiervoor gaan behandelen, zijn: sluitertijd, diafragma en ISO waarde. Aan het einde van de dag ken je jouw digitale camera van A tot Z en kun je fantastische foto’s maken, precies zoals jij dat wilt.

  Dag 3:
  De puntjes op de i Op de laatste dag zullen we de basistechnieken die we op dinsdag en woensdag ontdekt hebben nog verder in praktijk brengen. Je krijgt uitdagende opdrachten en er is ook voldoende persoonlijke aandacht, onder meer voor hulp bij het instellen van je camera en het beantwoorden van vragen. Je zult merken dat deze opdrachten je zelfvertrouwen als fotograaf laat stijgen en je thuis komt met fantastische (vakantie) foto’s. We gaan in elk geval de straat op.

   

  Wat heb je nodig voor deze fotografiecursus?

  Een digitale camera is het enige dat je nodig hebt voor deze zomercursus. Alle digitale camera’s zijn geschikt, of je nu een compact camera*, een systeemcamera of een digitale spiegelreflexcamera hebt. Voor deze zomercursus is geen voorkennis nodig. Je krijgt veel aandacht en is er alle ruimte voor vragen. Op ontspannen en informele wijze leer je praktijkgericht je eigen camera kennen.

  *Met de mogelijkheid om handmatig in te stellen

  Lees verder »

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice