Monthly Archives: September 2017

 1. Cursus Lightroom Starters

  Cursus Lightroom Starters

  Fotocursus Lightroom voor Starters

  Lightroom is al een aantal jaren het programma voor het beheren en verwerken van foto’s. Veel beroeps- en amateurfotografen werken het liefst met Lightroom omdat het veel werk uit handen neemt. Met Lightroom kan je bijna alles regelen: vanaf het importeren van je foto’s op je computer tot aan het presenteren en printen van je uiteindelijke keuze. Tijdens deze cursus leer je in 5 lessen hoe Lightroom werkt, wat de sterke punten zijn van het programma, maar vooral hoe jij ermee kan werken.


  Wat ga je leren?

  De eerste les ga ik je de basis uitleggen van Lightroom. Hoe zit het programma in elkaar, wat betekenen al die modules en vensters, wat is het principe van de catalogus en de bibliotheek. Aan de hand van oefenmateriaal leer je hoe je bestaande foto’s in Lightroom zet maar ook hoe je foto’s vanaf je camera direct upload in Lightroom.

  De tweede les gaan we een stap verder. Ik ga je leren hoe je foto’s, na een fotoshoot of een vakantie, gemakkelijk kan uitzoeken. Je leert hoe je keuzes maakt, je foto’s sorteert en voorziet van trefwoorden zodat je ze altijd terug kunt vinden. Met behulp van verzamelingen kan je allerlei gegevens, die je of toevoegt of al tijdens het fotograferen aan je foto hebt toegevoegd, kan gebruiken om collecties te maken, presentaties en zelfs fotoboeken.

  In de derde les ga ik je leren hoe je een foto in Lightroom ontwikkelt, waarom je een raw-bestand nodig hebt voor het beste resultaat en oefen je de basisprincipes.

  Les vier gaan we ontdekken wat de kracht is van Lightroom. Lightroom is helemaal ingericht om je standaard handelingen te automatiseren: van import tot aan het creëren van je uiteindelijke foto. Je leert hoe je een foto omzet naar een foto voor op het internet; hoe je een watermerk maakt en wat je moet doen om een foto te laten afdrukken.

  Les 5 is een afsluitende praktijkles. We beginnen de les met een foto opdracht. De gemaakte foto’s ga je ter plekke importeren, sorteren en bewerken. Kortom, je laat zien wat je in de eerste 4 lessen geleerd hebt.


  Fotocursus Overzicht

  • Groep van maximaal 7 deelnemers.
  • De eerste 4 lesavonden zijn steeds opgebouwd in theorieblokken en oefenblokken zodat je ter plekke kunt oefenen wat je leert.
  • Les 5 is een praktijkles en bedoeld om de geleerde stof aan de hand van zelfgemaakte foto’s te toetsen.
  • Tijdens de les krijg je een hand-out waar je per module gestructureerd aantekeningen op kunt maken. Na elke les kun je de lesstof terugkijken aan de hand van instructie video’s.
  • De basisbegrippen zoals workflow; bibliotheek; verzamelingen; raw-jpeg; ontwikkelen; pre-sets en gereedschappen ga je leren kennen en beheersen.
  • Aan het eind van de cursus ben je in staat Lightroom te gebruiken en heb je genoeg handvatten om je foto’s op een goede en snelle manier te ontwikkelen.


  Wat heb je nodig en voor wie is deze workshop?

  • Een laptop
  • Een geïnstalleerde versie van Lightroom, bij voorkeur 5, 6 of CC.  (Je kan hiervoor een gratis trial downloaden).
  • De cursus is vooral bedoeld voor mensen die niet of niet voldoende ervaring hebben met het programma.
  • Camera (les 5) en een cardreader (kan ingebouwd zijn in je laptop)

  Geef je hier op voor deze cursus!

  Lees verder »
 2. Firmware-update Panasonic GH5

  Firmware-update Panasonic GH5

  Panasonic komt binnenkort, na input van gebruikers, met een belangrijke Firmware update voor de Lumix GH5. Door deze update zijn er niet alleen kleine verbeteringen doorgevoerd maar zijn er ook mogelijkheden toegevoegd die vooral professionele gebruikers zullen waarderen. Zo is het na deze update mogelijk om tethered opnames te maken via USB. Beelden kunnen met de Lumix Tether-software voor PC’s direct bekeken worden op je computerscherm en is het ook mogelijk video-opnamen te starten vanaf de PC. Handig bij bijvoorbeeld commerciële fotoshoots wanneer beelden continu moeten worden gecontroleerd. Met de functies 6K Photo en 4K Photo kun je het maken van video-opnames starten en stoppen via tethered opnames. Verder is het mogelijk de map te kiezen waarin de beeldbestanden op de PC moeten worden opgeslagen.

  Verder is de autofocus verbeterd, is de wachttijd na een 4K- of 6K-burstopname meer dan gehalveerd en zijn nu 4K HDR video-opnamen mogelijk.

  De nieuwe DC-GH5 firmware Versie 2.0 zal naar verwachting vanaf eind september 2017 beschikbaar zijn.

  Bekijk hier alle verbeteringen op de website van Panasonic.

  Lees verder »
 3. Check&Clean avond

  Check&Clean avond

  Heeft je camera of sensor een schoonmaakbeurt nodig? Kom dan vrijdagavond 15 september naar onze Check & Clean avond

  Tussen 18.00 en 20.30 uur staat onze schoonmaakspecialist voor je klaar om je camera voor je schoon te maken. Moet je sensor ook gereinigd worden? Alleen op deze avond een sensorcleaning van €35 voor slechts €15, klaar terwijl je wacht! Zorg wel voor een volle accu als je sensor gereinigd moet worden. Natuurlijk staat zoals altijd de koffie of de warme chocolademelk voor je klaar.

  Lees verder »
 4. Sony lanceert razendsnelle RX10 IV

  Sony lanceert razendsnelle RX10 IV

  Sony heeft vandaag, 12 september 2017, hun nieuwe topmodel compactcamera aangekondigd: de RX10 IV! Deze opvolger in de RX10-serie heeft een zeer snelle autofocustijd van 0,03 seconden en kan tot 24 fps continu fotograferen met volledige AF / AE-tracking. Ook de 315-punts AF met 'focal plane' fasedetectie en de nieuwe 20.1 megapixel 2.0 type 1" Exmor RS CMOS gestapelde beeldsensor met DRAM chip brengen deze camera naar een hoger plan. De lens is nog steeds de kwalitatief zeer hoogstaande 24-600mm f/2.4-4.0 Zeiss, de perfecte alles-in-een met een optimale scherpte.

  We verwachten de camera in oktober in de winkel, de prijs zal rond de €2000 liggen.

  Altijd scherp en zeer snel in een compacte behuizing
  Een primeur voor de RX10-serie is het Fast Hybrid AF-systeem in de camera. Dit zorgt ervoor dat de 315 AF-punten 65% van het sensorframe afdekken en biedt een snelle autofocus van 0,03 seconden. Deze hoge autofocussnelheid komt optimaal tot zijn recht door het uitgebreide 24-600mm bereik van de zoomlens. Het vastleggen van een object hoog in de boom of juist zeer dichtbij is daardoor zeer eenvoudig.

  De RX10IV maakt tevens gebruik High-density Tracking AF-technologie. Via deze geavanceerde technologie concentreren de AF-punten zich rondom het object waardoor de tracking en focus optimaal is. Zelfs bij onvoorspelbare objecten zoals opvliegende vogels of bewegende atleten blijft de camera optimaal volgen.

  Andere AF-verbeteringen in de nieuwe RX10 IV zijn een geoptimaliseerde Eye AF, Touch Focus en Focus Range Limiter. Een andere aanvulling is het high-speed fotograferen met tot 24 fps en een indrukwekkend bufferlimiet van 249 beelden. Dankzij verbeteringen in de verwerkingscapaciteit is de vertraging in de EVF-weergave aanzienlijk verminderd. De RX10 IV heeft tevens een high speed anti-distortion Shutter (maximale sluitertijd van maximaal 1/32000 seconden), waardoor het rollende sluiter effect wordt verminderd.


  ZEISS Vario-Sonnar T * 24-600mm F2.4-F4 lens
  De 24-600mmiv ZEISS Vario-Sonnar T-lens op de RX10 IV camera heeft een maximale diafragma van F2.4-F4.0. Deze lens is daardoor uitermate geschikt voor het fotograferen van objecten op afstand maar kan tevens ingezet worden voor macrofotografie. Het objectief is uitgerust met een super ED (extra lage dispersie) glaselement en ED asferische lenzen om chromatische aberratie te minimaliseren. Ook is een ZEISS® T * Coating voorzien om ‘flare’ en spanning te minimaliseren. De lens heeft tevens ingebouwde optische SteadyShot beeldstabilisatie die helpt shake en beeldvervaging te verminderen. Wanneer de functie geactiveerd is, komt het overeen met een verbetering van de sluitertijd van ongeveer 4,5 stappen. Dit objectief heeft een minimale focusafstand van 72 cm (2,36 ft) en een 0,49x maximale vergroting bij een volledig verlengde 600 mm. Dit garandeert uitstekende beelden bij tele-macrofotografie.


  Professionele videomogelijkheden
  De RX10 IV biedt 4K (QFHD 3840 x 2160) videoproductie. Het Fast Hybrid AF-systeem is ongeveer twee keer zo snel als bij de RX10 III. In de 4K-modus maakt de camera gebruik van volledige pixeluitlezing zonder pixelbinding, waardoor informatie 1,7 keer sneller wordt opgenomen. Dit zorgt ervoor dat beelden zeer gedetailleerd worden vastgelegd in de 4K-output. De camera maakt gebruik van de XAVC S codec voor opname van video met een datasnelheid van maximaal 100 Mbps. Gebruikers hebben de mogelijkheid om op 24p of 30p in de 4K-modus (100 Mbps) te schieten, of in framesnelheden van maximaal 120p in de Full HD-modus.

  De nieuwe camera tevens een aantal andere professionele videofuncties, waaronder Picture Profile, S-Log3 / S-Gamut3, Gamma Display Assist, Proxy-opname, Time Code / User Bit. Ook is een externe microfooningang voorzien en uitgang headphone-uitgang. Super slow motion video-opname is eveneens beschikbaar. Deze functie biedt gebruikers de mogelijkheid om te kiezen tussen 1000fps, 500fps en 250fps framesnelheden en tussen 50p, 25p en 24p afspeelformaten.


  Optimaal gebruiksgemak
  Voor een soepele en snelle focusverwerking beschikt de RX10 IV over een nieuw 3.0-inch 1.44M kantelbaar LCD scherm met Touch Focus en Touch Pad functie. Deze is uitgerust met WhiteMagic -technologie, zodat de LCD-weergave altijd helder is, zelfs in de openlucht. Daarnaast is de camera voorzien van een 2.35M high-contrast XGA OLED Tru-Finder. Dit zorgt ervoor dat de weergave van beelden bij het gebruik van de Tru-Finder optimaal is. De Triple lens ringen voor diafragma, zoom en focus zijn prettig afgewerkt en daardoor perfect voor zowel fotografie als het vastleggen van video’s. Om personaliseren te verbeteren, is het "My Menu" - toegevoegd, waardoor maximaal dertig vaak gebruikte menu-items persoonlijk ingesteld kunnen worden. De menu's zijn gekleurd gecodeerd voor een eenvoudige navigatie en er is een nieuw Movie Settings menu opgenomen om de video-opname-ervaring te verbeteren.

  De RX10 IV is stof- en vochtbestendig, en Wi-Fi, NFC en Bluetooth compatibel.

  Lees verder »
 5. Cameranieuws

  Cameranieuws

  FujiFilm heeft vandaag, donderdag 7 september, een nieuwe compacte systeemcamera aangekondigd: de FujiFilm X-E3! Daarnaast staan er van Olympus en Canon binnenkort ook nieuwe modellen bij ons in de winkel.

  De nieuwe FujiFilm X-E3 is een meetzoeker gestileerde camera met "Touch AF" en verbeterde AF prestaties. Een camera die met zijn 24.3 megapixel X-Trans sensor en 4K video-mogelijkheid in staat is om uitstekende beelden te maken. Dankzij de X-Processor Pro beeldprocessor levert hij de mooiste kleuren zoals je die alleen van FujiFilm kunt verwachten.

  De Canon EOS M100 systeemcamera is cool, compact en creatief. Met dit nieuwe instapmodel systeemcamera kun elk moment moeiteloos vastleggen en delen dankzij de aanraakbediening en soepele Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit.

  De Olympus OM-D E-M10 III volgt het populaire instapmodel de E-M10 II op. Deze zeer compacte systeemcamera is voorzien van een nieuwe beeldprocessor en de mogelijkheid 4K video te schieten. De lichtgevoeligheid is verbeterd voor minder ruis in de opnamen en ook het AF systeem heeft een update ondergaan. We verwachten deze camera vanaf half september in de winkel te hebben.

  Lees verder »
 6. Canon Experience Days

  Canon Experience Days

  Altijd al willen weten hoe een landschapsfotograaf te werk gaat? Of wat het betekent om huisfotograaf van de band Kensington te zijn en wil je meer leren over concertfotografie? Nieuwsgierig naar de ultieme tips van een documentairemaker of meer weten over filmen met een DSLR?


  Op 7 en 8 oktober opent Canon de deuren van de Canon Experience Days (voorheen Canon Photo Campus) op het Hembrugterrein in Zaandam. Bijna 25 professionals en Canon experts staan klaar om tijdens de Canon Experience Days iedere fotograaf of enthousiaste hobbyist verder te helpen in zijn werk en/of hobby. Verschillende thema’s komen aan bod in de vorm van materclasses, workshops en lezingen. Van straatfotografie tot het fotograferen van huisdieren en van storytelling tot het maken van portretten.  Een entreekaartje voor de Canon Experience Days kost € 20,- waarmee drie workshops of lezingen (of een combinatie) gevolgd kunnen worden.

  Inschrijven kan via de site www.canon.nl/experiencedays. Het aantal plaatsen voor de masterclasses, workshops en lezingen is beperkt!

  Lees verder »
 7. Begin Fotografiecursus Starters

  Begin Fotografiecursus Starters

  Over de Fotografiecursus Starters in Eindhoven

  Je ontdekt in de fotografiecursus hoe je in verschillende omstandigheden met elke camera kunt fotograferen. Je gaat aan de hand van uitdagende opdrachten en oefeningen met je eigen camera aan de slag in een gezellige dynamische groep. Gezamenlijk bespreken we je foto's, zodat je ziet waar je verbeterpunten liggen en hoe je daar aan kunt werken.

  Ook ga je op locatie fotograferen aan de hand van een aantal pittige, maar leuke opdrachten. Aan het einde van de cursus heb je een portfolio waar je trots op mag zijn.

  Wat neem je mee?

  Camera met opgeladen batterijen en accu’s, handleiding van je camera, lege geheugenkaart en veel positieve energie.

  Overzicht fotocursus

  Instellingen van je camera | Straatfotografie Antwerpen | Diafragma | Scherptediepte | Achtergrond onscherp Sluitertijd | Beweging laten zien of bevriezen Soorten licht en het juiste moment | Pittige opdrachten Urban fotografie Duitsland | Overbelichten en onderbelichten Histogram | Scherpstellen | Portfolio

  Tijdens de fotografiecursus krijg je exclusief toegang tot de besloten groep van Fotoclub.nl. Hier kun je vragen stellen en foto’s.

  Wat heb je nodig voor deze fotografiecursus?

  Een digitale camera, that’s it. Alle digitale camera’s zijn geschikt voor deze cursus. Het maakt niet uit of je een compactcamera of een systeemcamera hebt, of dat je met een digitale spiegelreflexcamera aan de slag gaat. Voor deze cursus fotografie is geen voorkennis nodig. De cursus sluit aan op de kennis die mensen hebben opgedaan tijdens de Workshop Basis Fotografie. Omdat we met dynamische groepen werken, leer je ook veel van elkaar en er is alle ruimte voor het stellen van vragen.

  Locatie Fotografiecursus Eindhoven

  Fotoclub.nl in Eindhoven
  Adres: Torenallee 30, 5617BD te Eindhoven.
  Dit is op Strijp-S, in de Apparatenfabriek op de 4e etage.

  Bekijk hier alle data en geef je op!

  Lees verder »

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice