Monthly Archives: Oktober 2017

 1. Sony kondigt de A7RIII aan

  Sony kondigt de A7RIII aan

  Sony introduceert vandaag een indrukwekkende full-frame camera: de α7R III. Dankzij een nieuwe beeldprocessor haalt de nieuwe α7R III nog meer uit de Exmor R CMOS-beeldsensor met een hoge resolutie van 42,4 MP. Hij haalt bijvoorbeeld opnamesnelheden tot wel 10 fps met volledige AF/AE-tracking functionaliteit. Verder levert de α7R III hoogwaardige 4K-videokwaliteit, een breed dynamisch bereik tot 15 stops en hoge gevoeligheid met ruisonderdrukking. Dankzij deze eigenschappen en de compacte behuizing is deze camera een veelzijdige tool voor fotografen, videografen, multimediamakers en andere professionals.

  De α7R III is voorzien van een nieuw front-end LSI die de uitleessnelheid van de beeldsensor verdubbelt. Tevens is de camera uitgerust met een nieuwe BIONZ X-beeldverwerker die 1,8 keer sneller is dan van de α7R II.

  Om een maximale resolutie te garanderen is dit model niet uitgerust met een Low Pass-filter. De camera heeft een 14-bits RAW output zelfs tijdens het fotograferen in de stille of continue modus. Het 5-assig in-body beeldstabilisatiesysteem van deα7R III is afgestemd op de 42.4MP sensor en biedt met 5.5 stops werelds hoogste compensatie onder full frame camera’s. Tevens is de camera uitgerust met een nieuwe sluiter die de trilling en beeldvervaging vermindert zelfs bij 10 fps. Daarnaast zijn diverse vernieuwingen toepgast voor een nauwkeurigere kleurreproductie van huidtinten.

  Hoogwaardig autofocussysteem en AF/AE-tracking tot wel 10 fps
  De vernieuwde beeldprocessor van de α7R III maakt opnamen in 42,4 MP in 10 fps mogelijk en is uitgerust met een nauwkeurige AF/AE-tracking voor maximaal 76 JPEG / RAW-beelden of 28 ongecomprimeerde RAW-beelden. Deze supersnelle 10 fps-modus is beschikbaar met een mechanische sluiter of een volledig geluidloze opname. De camera kan ook continu opnemen met maximaal 8 fps in de Live View-modus met een minimale vertraging in de zoeker of op het lcd-scherm. Dankzij deze supersnelle opties kunnen zelfs snel bewegende onderwerpen en vluchtige momenten nauwkeurig en gedetailleerd worden vastgelegd.

  De nieuwe Sony α7R III camera is vanaf november bij ons verkrijgbaar voor € 3499.

  Lees het volledige persbericht op Sony.nl

  Lees verder »
 2. Expositie FotoProjectFour

  Expositie FotoProjectFour

  Vier heel verschillende fotografen exposeren hun werk bij Fotoclub.nl op Strijp S.

  Data: 21,22, 28 en 29 oktober 2017
  Tijd: van 12 tot 16.00 uur

  Adres: 
  Fotoclub.nl, Torenallee 30, 5617BD te Eindhoven
  4e etage van de apparatenfabriek op Strijp-S

  Entree, Koffie en Thee gratis!

  Bekijk ook de Blog van fotograaf Esther Pols: https://www.fotoclub.nl/artikel/fotoexpositie-esther-pols
  Bekijk ook de Blog van fotograaf Edwin Hollander: https://www.fotoclub.nl/artikel/onbekend-terrein-edward-hollander
  Bekijk ook de Blog van fotograaf Alwin de Lang: https://www.fotoclub.nl/artikel/archinatuur-alwin-de-lang-foto-expositie

  Lees verder »
 3. Workshop Nachtfotografie PreGLOW 2017

  Workshop Nachtfotografie PreGLOW 2017

  Wil je 's avonds ook vette foto's maken, dan is deze workshop iets voor jou. Tijdens de workshop gaan we langs mooi verlichte objecten, we gaan experimenteren met lange sluitertijden, belichting, scherpstellen, etc. zodat we prachtige en verrassende nachtopnames kunnen maken.

  Deze cursus is uitermate geschikt om je voor te bereiden op GLOW die dit jaar van 11-18 november is.

  De workshop nachtfotografie duurt 2,5 uur en wordt gegeven in het centrum van Eindhoven, de lichtstad bij uitstek. Je gaat op pad in een gezellige groep van maximaal 14 personen. Hierdoor kan je ook veel van elkaar leren in een ontspannen en gezellige sfeer.

  De workshop wordt gegeven door een professionele fotograaf.

  Deze workshop is geschikt voor mensen die al wat basiskennis van digitale fotografie hebben of die de Workshop Van de Automatische Stand af gevolgd hebben. Mocht je niet meer precies weten hoe het werkt dan is dat geen probleem, want je krijgt voldoende hulp met het instellen van je camera.

  Voor de workshop nachtfotografie neem je een statief mee als je die hebt. Als je geen statief hebt is dat geen probleem dan leer je improviseren en ga je gebruik maken van de natuurlijke statieven in de stad. Verder heb je een digitale spiegelreflexcamera of compact camera met de mogelijkheid om sluitertijd en diafragma in te stellen.

  NACHTFOTOGRAFIE Workshop Overzicht

  • Lichtstrepen en lange sluitertijden
  • Sterren
  • Scherpstellen
  • Het handmatig instellen van je camera
  • Speciale effecten met zaklampen en flitsers
  • Na deze workshop krijg je exclusief toegang tot de besloten groep van Fotoclub.nl Hier kun je vragen stellen en foto’s delen met andere mensen.

  Geef je op op de website van Fotoclub.nl

  Lees verder »
 4. Winnaar fotowedstrijd 'Eindhoven'

  Winnaar fotowedstrijd 'Eindhoven'

  We hebben ons gisteren door de honderden inzendingen voor onze Eindhoven fotowedstrijd geploegd. Vijf juryleden (twee fotografen, de directie van City Foto en de vertegenwoordiger van Sigma Nederland) hebben hun stem uitgebracht op de laatste selectie en deze prachtige foto van Niels van Dijk is als winnaar uit de bus gekomen, gefeliciteerd! De compositie in combinatie met het lijnenspel waardoor je oog de verte ingetrokken wordt werd genoemd door de jury. Een ander jurylid vond het industriële, maar daartegenover ook het groene van Eindhoven goed in beeld gebracht.

  Niels wint een Sigma 85mm f/1.4 Art objectief waarmee hij hopelijk nog veel meer mooie foto’s gaat maken.

  We bedanken hierbij iedereen die foto's ingestuurd heeft, het was leuk om te zien dat er zo veel mooie foto's in onze stad gemaakt kunnen worden!

  Lees verder »
 5. Canon Experience Days

  Canon Experience Days

  Altijd al willen weten hoe een landschapsfotograaf te werk gaat? Of wat het betekent om huisfotograaf van de band Kensington te zijn en wil je meer leren over concertfotografie? Nieuwsgierig naar de ultieme tips van een documentairemaker of meer weten over filmen met een DSLR?


  Op 7 en 8 oktober opent Canon de deuren van de Canon Experience Days (voorheen Canon Photo Campus) op het Hembrugterrein in Zaandam. Bijna 25 professionals en Canon experts staan klaar om tijdens de Canon Experience Days iedere fotograaf of enthousiaste hobbyist verder te helpen in zijn werk en/of hobby. Verschillende thema’s komen aan bod in de vorm van materclasses, workshops en lezingen. Van straatfotografie tot het fotograferen van huisdieren en van storytelling tot het maken van portretten.  Een entreekaartje voor de Canon Experience Days kost € 20,- waarmee drie workshops of lezingen (of een combinatie) gevolgd kunnen worden.

  Inschrijven kan via de site www.canon.nl/experiencedays. Het aantal plaatsen voor de masterclasses, workshops en lezingen is beperkt!

  Lees verder »

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice