Monthly Archives: Augustus 2018

 1. Sony Demodag A6300, A6500 en RX-serie

  Sony Demodag A6300, A6500 en RX-serie

  Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden en innovaties van de nieuwste Sony Cybershots en APS-C systeemcamera's camera's? Kom dan zaterdag 25 augustus naar City Foto!

  Die dag is Sony Fotograaf Marco ter Beek van 10.00 tot 16.00 uur aanwezig om je vanalles te vertellen over bijvoorbeeld de Sony A6500 en de Sony RX-serie. Het hele assortiment staat voor je klaar om van dichtbij bekeken te worden. Aankomen mag en uitproberen natuurlijk ook.

  U bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

  Lees verder »
 2. Nikon onthult langverwachte systeemcamera

  Nikon onthult langverwachte systeemcamera

  Nikon heeft vandaag hun langverwachte nieuwe systeemcamera aangekondigd! En het zijn er meteen twee, de Nikon Z6 en de Nikon Z7. We zijn blij te melden dat het om een zeer hoogwaardig Full Frame systeem gaat, waarvoor ook een lijn objectieven met een nieuwe, grotere objectiefvatting beschikbaar komt. En dankzij de onmisbare Nikon FTZ adapter is het mogelijk direct gebruik te maken van je al bestaande Nikon F-mount kwaliteitsobjectieven.

  De Nikon Z7 zal als eerste beschikbaar zijn, hopelijk eind september. Deze robuuste, compacte systeemcamera is voorzien van een Full Frame BSI CMOS sensor met een zeer hoge resolutie van 45.7 megapixel en een fasedetectie AF systeem met maar liefst 493 scherpstelpunten.

  De Nikon Z6 wordt eind november verwacht en heeft dezelfde body als de Z7. Deze camera is met zijn lichtgevoelige 24.5 megapixel BSI CMOS sensor vooral geschikt voor low light foto- en videografen.

  Beide camera's zijn voorzien van een 5-stops 5-assige beeldstabilisatie op de beeldsensor en zijn in staat hoogwaardige 4K video te schieten met 10-bits N-LOG en tijdcode uitvoer (compatible met Atomos Open Protocol). En natuurlijk is het dankzij de ingebouwde WiFi met Bluetooth eenvoudig om snel beelden over te zetten en te delen.

  Naast deze twee nieuwe systeemcamera's zijn er ook een drietal Nikon Z objectieven op komst. De compacte maar veelzijdige Nikon Z 24-70mm f/4.0 S zal met de camera's in een kit meegeleverd worden. Tevens zullen ook de Nikon Z 50mm f/1.8 S en de Nikon Z 35mm f/1.8 S dit jaar nog bij ons in de winkel staan.

  Reserveer nu alvast je nieuwe camera door ons direct een mail te sturen!

  Lees verder »
 3. Volledige creatieve controle met de Panasonic Lumix LX100 II

  Volledige creatieve controle met de Panasonic Lumix LX100 II

  Panasonic presenteert vandaag met trots de nieuwe LUMIX LX100 II. Dit is alweer de zevende generatie van de veelgeprezen LX-serie en is de ideale camera voor straatfotografen. De camera is namelijk klein, licht van gewicht én biedt veel geavanceerde technische functies. De LX100 II combineert een 17 megapixel multi-aspect 4/3” MOS-sensor met een lichtsterke Leica DC VARIO-SUMMILUX f/1.7-f/2.8 lens. Het geeft je totale creatieve controle dankzij de uitgebreide handmatige bedieningsmogelijkheden.

  Grote, zeer gevoelige multi-aspect Micro Four Thirds MOS-sensor
  De LUMIX LX100 II heeft een sensor van in totaal 21,77 megapixels waarmee effectief 17,0 megapixels worden vastgelegd bij een beeldverhouding van 4:3. Dit is een verhoging van de resolutie vergeleken met de oorspronkelijke LX100 camera. Deze extra pixels garanderen een hoge resolutie, in welke beeldverhouding (4:3, 3:2, 1:1 of 16:9) er ook opnames worden gemaakt.

  Tevens zorgt deze multi-aspect 'oversized' sensor ervoor dat de beeldhoek van je lenzen steeds ongeveer hetzelfde blijft, of je nou in 4:3, 3:2 of 16:9 fotografeert of filmt. Door die grotere sensor kan er namelijk steeds een zo gunstig mogelijke uitsnede uit de sensor gemaakt worden die mooi binnen de beeldcirkel van de lens valt. Alleen bij de 1:1 verhouding wordt de beeldhoek iets kleiner.

  De nieuwe sensor is circa 1,6x groter dan een sensor van één inch en biedt een uitstekende signaal-ruisverhouding. De hoeveelheid ruis wordt hierdoor drastisch beperkt wanneer er opnames worden gemaakt bij de maximale ISO-instelling van 25.600.

  De nieuwste Venus Engine produceert levendige, natuurgetrouwe beelden van hoge kwaliteit met een uitstekende resolutie, een hoog contrast en indrukwekkende kleurweergave.

  We verwachten de Panasonic Lumix LX100 mkII vanaf begin oktober op voorraad te hebben in de winkel.

  Lees verder »

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice