Monthly Archives: November 2018

 1. Workshop avondfotografie met Tom Reuvers

  Workshop avondfotografie met Tom Reuvers

  Zie jij soms ook van die verbluffende avondfoto’s van karakteristieke gebouwen en authentieke straatjes? En wist je dat ook jij dit soort foto’s op eenvoudige wijze kan maken? Ga op vrijdag 16 november mee Eindhoven in tijdens het GLOW Festival en leer tijdens deze praktijkgerichte avond de mooiste avondfoto’s maken. Deze avond wordt georganiseerd door CameraNu en vindt plaats bij ons in de winkel in Eindhoven.

  Wat kun je deze avond verwachten?
  De avond start met een klein uurtje theorie. Hierin legt fotograaf Tom Reuvers uit hoe je met lange sluitertijden kan werken om typische avondfoto’s te maken van onderwerpen met beweging. Denk hierbij aan het omtoveren van voorbijrijdende auto’s in lange dromerige strepen over ellenlange wegen. Hij legt je exact uit wat je nodig hebt en welke instellingen je in je camera het best kan gebruiken.

  Vervolgens komt de theorie omtrent Avond HDR aan bod, een speciale techniek die ons leert hoe we door het combineren van verschillende foto’s met verschillende belichtingen de perfecte avondfoto kunnen maken. Het resultaat? Verbazingwekkende foto’s waarin zowel schaduwen als de lichte delen in de foto tot in perfectie kloppen. Uiteraard laat Tom je ook zien hoe je zulke foto’s eenvoudig samenvoegt in software. De kunstwerken tijdens Eindhoven Glow lenen zich perfect voor deze vorm van fotografie.

  Na het theorie-gedeelte pakken we onze camera’s en statieven op en gaan we de binnenstad van Eindhoven in. We zullen de theorie in praktijk brengen en je begeleiden met je eerste en volgende stappen in de avondfotografie. Gegarandeerd kom je aan het einde van de avond thuis met een flinke dosis kennis en uiteraard fantastische foto’s.

  Indeling van de dag

  19:00 uur: Theorie Avondfotografie
  20:00 uur: Praktijk tijdens Eindhoven Glow
  23:00 uur: Einde


  Wat breng je zelf mee?

  • Digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera
  • Basiskennis sluitertijd, diafragma en ISO
  • Standaard (zoom)lens of groothoeklens
  • Voldoende accu’s
  • Geheugenkaart
  • Statief
  • Juiste kleding afgestemd op de weersomstandigheden


  Waar wordt deze workshop gehouden?

  De cursus wordt gegeven bij Cityfoto op de Stratumsedijk 3 te Eindhoven

  Geef je snel op voor deze cursus via de website van CameraNu!

  Lees verder »
 2. Panasonic Firmware Updates

  Panasonic Firmware Updates

  Update je Panasonic LUMIX GH5, GH5S of G9 nu met de nieuwste firmware!

  Het loont zeker de moeite om regelmatig te controleren of er nieuwe firmware beschikbaar is voor je camera. Soms worden daarmee eventuele problemen opgelost maar vaak worden ook de functionaliteiten in je camera flink verbeterd door nieuwe firmware.

  De updates voor de Lumix G9, GH5 en GH5S zijn nu beschikbaar via de site van Panasonic. In deze nieuwe firmware zitten onder andere de volgende verbeteringen:

  Verbeterde Auto-focus prestaties
  Het kan altijd nóg sneller! Met de nieuwe firmware update van de GH5 worden de tracking AF prestaties verbeterd waardoor het nog eenvoudiger wordt om bewegende onderwerpen haarscherp vast te leggen.

  L.Monochroom D & Korreleffecten
  De nieuwe L.Monochrome D Photo Style maakt nog donkerdere tinten en een groter contrast mogelijk en biedt een geweldige aanvulling op de vele zwart-witopties van LUMIX-camera’s. Je kunt een korreleffect toevoegen om je foto een natuurlijke, analoge uitstraling te geven. Het korreleffect is in verschillende gradaties beschikbaar in alle monochroominstellingen.

  Live View Boost
  Met de Live View Boost worden de viewfinder en het LCD-scherm helderder weergegeven dan het opgenomen beeld, zodat het beeld ook bij weinig licht duidelijk te zien is.

  Manual Focus Assist voor nog nauwkeuriger handmatig scherpstellen
  Nog nauwkeuriger handmatig scherpstellen bij foto's of bewegende beelden, dankzij de mogelijkheid om tot 20x te vergroten in de MF Assist-modus.

  Je camera updaten is dus zeker de moeite waard!

  Je vind de updates op de website van Panasonic, met de instructies hoe ze te installeren op je camera. Mocht je er zelf niet uitkomen helpen we je natuurlijk graag.

  Lees verder »
 3. 80 megapixel foto's met de Panasonic Lumix G9

  80 megapixel foto's met de Panasonic Lumix G9

  De Panasonic LUMIX G9 legt beelden vast als nooit tevoren. De G9 biedt fotografen de ultieme combinatie van hoge beeldkwaliteit, perfecte mobiliteit en ultrasnelle opnames. Met andere woorden; deze camera is de beste keuze voor natuur- en actiefotografen.

  De G9 bouwt voort op het succes van de fantastische LUMIX GH5 en is het nieuwe topmodel voor fotografen. Hij biedt namelijk de beste beeldkwaliteit ooit van alle LUMIX G DSLM-camera's. De kern van de G9 wordt gevormd door een sensor van 20,3 megapixels die, in combinatie met de nieuwste Venus-processor, uitzonderlijke beelden produceert met zeer veel details, weinig ruis en fantastische kleuren en helderheid. Wanneer je grotere beelden wilt vastleggen, bijvoorbeeld voor kunstdrukken, kun je aan de slag met de hoge resolutiemodus van de camera, waarmee je Raw+JPEG-beelden van tot wel 80 megapixel kunt opnemen. Om de beste resultaten te krijgen werk je van statief en moet het onderwerp gewoon even stilstaan – zo krijg je een ongelooflijk gedetailleerd en rijk beeld.

  Lastige omstandigheden, zoals bijvoorbeeld het fotograferen van dieren bij tegenlicht, vormen geen probleem voor deze camera. Dit is te danken aan de speciale AR-coating op de sensor die ghosting (dubbelbeelden) en flaring (lichtvlekken) beperkt.

  De zoeker van de G9 is de grootste in zijn klasse wat goed van pas komt wanneer de gebruiker een compositie kiest voor zijn fantastische beelden. En dankzij de PowerSave LVF modus is hij ook nog eens zuinig in zijn energieverbruik. Deze functie herkent wanneer je je oog van de zoeker afhaalt en zet de camera dan automatisch in stand by-modus. Je kunt zelf instellen hoe lang het duurt voordat de camera wordt uitgeschakeld, 1, 3, 5 of 10 seconden.  Doormiddel van een lichte aanraking is de camera vervolgens weer in te schakelen zodat je nikt hoeft te missen. De besparing bij de nieuwe G9 is groot, met PowerSave LVF geactiveert maak je zo’n 890 foto’s, tegenover ongeveer 380 foto’s zonder. Heel handig als je langere trektochten maakt met beperkte stroomvoorzieningen.

  Mocht zelfs dat niet genoeg zijn is er ook de Panasonic DMW-BGG9 batterij-grip. Door het gebruik van twee batterijen - een in de camera en een in de grip, heb je een twee keer zo lange batterijduur voor nog meer opnames. Bovendien heeft hij een zeer comfortabele grip, zelfs bij opnames vanuit een verticale hoek. De grip is exclusief ontworpen voor de LUMIX G9, daardoor past hij perfect bij de camera en beschikt over een spatvrij/stofvrij/vriesvast robuust design.

  Lees verder »

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice