Monthly Archives: januari 2019

 1. Nieuw jaar, nieuwe cursussen

  Nieuw jaar, nieuwe cursussen

  Je fotografiehobby wordt nog leuker met een fotocursus of fotoworkshop! En onze partner Fotoclub.nl heeft in dit nieuwe jaar een aantal nieuwe cursussen op het programma staan om je fotografievaardigheden naar een hoger plan te brengen.

  Naast hun vaste aanbod van leuke korte workshops of een degelijke fotocursus voor beginners hebben ze nu ook meer aanbod voor de verder gevorderde fotograaf. Zo zijn er bijvoorbeeld twee workshops Photoshop voor fotografen, een voor starters en een workshop Photoshop voor gevorderden. In deze workshops leer je de mogelijkheden van Adobe Photoshop kennen, zoals het werken met lagen, teksten in foto's zetten en retouches uitvoeren. In de vervolgworkshop leer je je foto's te bewerken met behulp van lagen en overlay-lagen, werk je met laagmaskers en leer je de fijne kneepjes van het retoucheren van huid.

  Wil je je liever storten op de documentaire fotografie is de meerdaagse cursus Verhalende Fotografie echt iets voor jou! Wie ben jij als fotograaf en wat heb je te vertellen? Waarom moet juist jij dit verhaal vertellen en waarom nu? Je leert dieper na te denken over je onderwerp en je onderwerp beter te leren kennen. Samen met een kleine groep medefotografen ontdek je de vertelkracht van beeld en haal je de auteur in jezelf naar boven.

  Kijk hier voor het complete programma en schrijf je in!

  Lees verder »
 2. Panasonic Lumix GX9 - low profile straatcamera

  Panasonic Lumix GX9 - low profile straatcamera

  Hou je van straatfotografie en ben je op zoek naar een nieuwe camera vol met geavanceerde functies? Kom dan de Panasonic Lumix GX9 eens uitproberen! Dankzij het kantelbare scherm èn een kantelbare electronische zoeker kan je met deze camera percect onopvallend vanuit iedere hoek mooie, scherpe beelden schieten. Ook prachtige zwartwitfoto's en haarscherpe 4K films behoren tot de mogelijkheden.

  Helder beeld onder alle omstandigheden
  Een handige functie voor de straatfotograaf is bijvoorbeeld Live View Boost. Met de Live View Boost worden de viewfinder en het LCD-scherm helderder weergegeven dan het opgenomen beeld, zodat het beeld ook bij weinig licht duidelijk te zien is. En dankzij de Power Save LVF Modus maak je al snel twee keer zoveel foto's op een batterijlading als wanneer je foto's zou maken op het beeldscherm aan de achterzijde.

  L.Monochrome D voor een klassieke zwartwitfilm-look
  Met de functie L.Monochrome D maak je prachtige zwartwitfoto's die het gevoel uitstralen alsof ze echt op film geschoten zijn. Zwartwitfoto's maken was natuurlijk al mogelijk met je Panasonic camera, maar met de L.Monochrome D functie heb je meer controle over het dynamisch bereik en is het mogelijk korreleffecten toe te voegen voor die echte klassieke zwartwitfilm-look.

  Daarnaast heeft deze camera geen optisch low pass filter voor een nog scherpere weergave van details, perfect dus voor mode-fotografie. En dankzij het compacte en stijlvolle uiterlijk is het echt een camera die je overal mee naartoe wilt nemen!

  Geavanceerde 4K-functionaliteit
  Doordat de processor in deze camera het signaal snel uitleest en verwerkt, kan de LUMIX GX9 vloeiende 4K-video's maken in hoge resolutie in 3840x2160 bij 30p/25p (50 Hz) of 24p in MP4.

  Naast deze 4K filmfunctie heeft deze camera ook een heel aantal 4K Photo-functies. Dit is vooral handig als je het perfecte moment tijdens een snelle aktie vast wil leggen. De camera maakt dan een zeer snelle reeks opnamen (30 beelden per seconde) waar later het beste beeld uit gekozen kan worden. Het kiezen van de beste opname uit honderden frames wordt nu gemakkelijker met de nieuwe functie Auto Marking. Met deze functie kan je direct naar een frame gaan dat duidelijk afwijkt binnen een opeenvolgende framereeks en kost het kiezen van de beste opname veel minder tijd.

  Met Sequence Composition kan een slowmotion-afbeelding worden gemaakt door meerdere, met 4K-PHOTO opgenomen, beelden samen te voegen. Zo kan er eenvoudig, en zonder dat retoucheren nodig is, een uniek beeld worden gecreëerd dat de beweging van het onderwerp weergeeft. Deze functie is bijvoorbeeld heel leuk om te proberen als je van straatfotografie houdt, zeker in combinatie met de monochrome functie.

  Lees verder »

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice