Monthly Archives: Juli 2019

 1. Fotoworkshop Zomercarnaval Rotterdam

  Fotoworkshop Zomercarnaval Rotterdam

  Doe mee aan een leuke en leerzame workshop tijdens hèt straatfotografie-evenement bij uitstek, het Rotterdamse Zomercarnaval! Ruim 2.500 dansers en danseressen, 30 carnavalsgroepen, 30 muziekgroepen en Dj’s en 20 praalwagens zetten de 5 km lange route in binnenstad van Rotterdam op z’n kop. Door deze geweldige straatparade wordt het een swingende party voor iedereen.

  Door de prachtige kostuums, geweldige praalwagens en overweldigende muziek zie je de voetjes van de vloer gaan. Uitbundige mensen, mooi gekleed en ze willen niet liever dan bij jou op de foto gaan. Een feest voor de fotograaf die spontane momenten met mensen wil vastleggen. En toestemming vragen hoef je echt niet te doen.

  Wat gaan we doen? We verzamelen op tijd in Rotterdam voor een instructie over de juiste instellingen van je camera en je positiekeuzes om goed te fotograferen. Vervolgens helpen we jou om op de goede locaties te gaan staan en dan kun je helemaal losgaan. Ook bij wat minder goed weer is deze workshop prima te doen met nog steeds feestelijke foto’s als resultaat.

  Geef je op op de website van de Fotoclub, daar vind je tevens meer informatie over deze leuke dag.

  Lees verder »
 2. Sony kondigt de A7r IV aan met 61 megapixels

  Sony kondigt de A7r IV aan met 61 megapixels

  Sony heeft dinsdag 16 juli een nieuw model binnen de populaire A7-serie aangekondigd: de zeer veelzijdige en krachtige Sony A7r IV. Een full-frame camera met de hoogste resolutie van Sony tot nu toe. De A7r IV levert een indrukwekkende beeldkwaliteit met een hoge resolutie en een groot dynamisch bereik en behoudt tegelijkertijd scherpstelprestaties, een hoge beeldsnelheid bij continu fotograferen en nog veel meer.

  Een nieuwe standaard in beeldkwaliteit

  De A7r IV heeft een nieuw ontwikkelde full-frame back-illuminated CMOS-sensor met een resolutie van 61,0 megapixel. Deze sensor en Sony's geavanceerde ruisonderdrukkingstechnieken leveren samen een beeld op met extreem weinig ruis. De camera heeft een dynamisch bereik van 15 stops bij lage gevoeligheidsinstellingen. Hierdoor hebben je foto's gelijkmatige, natuurlijke gradaties, met doortekening in diepe schaduwen tot in zeer lichte tinten.

  Dit nieuwe model is uitgerust met innovatieve 5-assige in-body beeldstabilisatie geoptimaliseerd voor het maken van hi-res opnamen, met een compensatie van 5,5 stops.

  De zoeker van de A7r IV heeft de hoogste resolutie van alle camera's van Sony: een UXGA OLED Tru-Finder EVF met 5,76 miljoen beeldpunten. Deze nieuwe zoeker heeft ca. 1,6x de resolutie van die in de Alpha 7R III en zorgt voor een uiterst nauwkeurige, levensechte weergave van de scène in het frame. De beeldkwaliteit kan worden ingesteld op 'Standaard' of 'Hoog' met een vernieuwingsfrequentie van 60 of 120 fps.

  Daarnaast heeft de nieuwe camera een Pixel Shift Multi-opnamefunctie waarmee maximaal 16 full-res beelden kunnen worden samengesteld tot één beeld. In deze modus verschuift de camera extreem nauwkeurig de sensor in stappen van een halve of hele pixel. De camera legt zo 16 aparte pixel shift beelden vast en voegt ze samen tot een beeld van 240,8 miljoen pixels (19.008 x 12.672 pixels) door middel van de Imaging Edge-desktop software. Deze geavanceerde modus is ideaal voor het fotograferen van architectuur, kunstwerken of andere stilstaande objecten en levert bijzonder veel details en kleurprecisie.

  Scherpstellen en professionele 4K filmfuncties

  Het verbeterde scherpstelsysteem van de A7r IV bestaat uit 567 fasedetectie-AF-punten die circa 74% van het beeldbereik afdekken. Ook zijn er 425 contrast-AF-punten die voor extra precisie en betrouwbaarheid zorgen bij weinig licht en andere omstandigheden waarin het best contrast-AF gebruikt kan worden.

  De A7r IV ondersteunt ook realtime Eye-AF. Deze functie maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om realtime het oog van het onderwerp te detecteren en verwerken. Dit biedt zeer precies scherpstellen op de ogen van zowel mensen als dieren. Verder is ook de functie voor realtime tracking beschikbaar. Hiervoor wordt een nieuw ontwikkeld algoritme voor objectherkenning gebruikt voor optimale tracking van je onderwerp en een consistent scherpstelsysteem.

  Behalve de mogelijkheden voor foto's presteert de nieuwe A7r IV uitstekend als volwaardige filmcamera. Met video-opnamen in 4K (3840 x 2160 pixels) zonder pixel binning. Dit biedt hoogwaardig 4K-beeldmateriaal met uitzonderlijk veel details en diepte. Ook is S-Log 2 en S-Log 3 beschikbaar voor maximale flexibiliteit in kleurgradatie: S-Log 3 zorgt voor een dynamisch bereik van in totaal 14 stops. HLG (Hybrid Log-Gamma) is eveneens beschikbaar op de A7r IV ter ondersteuning van een directe HDR-workflow.

  De A7r IV beschikt over realtime Eye-AF voor filmopnamen. Met deze functie worden de ogen van een object automatisch gevolgd zodat de gebruiker zich kan concentreren op de inhoud. Door de Touch Tracking-functie te gebruiken, wordt automatisch de Eye-AF ingeschakeld wanneer een persoon is geselecteerd.

  Een andere videofunctie is de toevoeging van een digitale audio-interface aan de Multi Interface Shoe (MI shoe). Dankzij deze interface is de nieuwe ECM-B1M -shotgunmicrofoon of XLR-K3M XLR-adapterset rechtstreeks te koppelen met de camera. Dit garandeert hoogwaardige audio-opnamen met weinig ruis.

  We verwachten de camera eind augustus bij ons in de winkel. Pre-order deze camera nu en krijg 5 jaar Sony Complete Coverage Service gratis! Deze Pre-order-aktie loopt van 17 juli t/m 30 september 2019

  Lees verder »
 3. Canon breidt Powershot-serie uit

  Canon breidt Powershot-serie uit

  Canon komt in augustus met twee nieuwe modellen in de populaire PowerShot G-serie. Deze hoogwaardige compactcamera's met een grote beeldsensor bieden een goede mix van prestaties en draagbaarheid. Met een hoge snelheid bij continu-opnamen en 4K-video (zonder crop) biedt Canon vloggers en enthousiaste fotografen een model waarmee zij hun creativiteit en technische mogelijkheden naar een hoger niveau kunnen tillen.

  De PowerShot G5X mark II is een stuk compacter dan zijn voorganger dankzij de nieuwe pop-up EVF zoeker. Vanuit de EOS M50 is ook de Touch Focus overgenomen waarbij je met de duim op het LCD scherm je scherpstelpunt kunt verslepen terwijl je door de zoeker kijkt. Tevens is deze camera voorzien van een lichtsterke lens met 5x optische zoom (24-120mm), perfect voor fotografen die op zoek zijn naar een lichte maar krachtige camera voor op reis.

  De supercompacte PowerShot G7X Mark III heeft een lichtsterke 4.2x optische zoomlens en is voorzien van een 3.5mm microfoonaansluiting om content creators en vloggers de mogelijkheid te bieden een extrerne microfoon aan te sluiten voor een kristalheldere geluidsregistratie.

  Beide modellen maken gebruik van Canon’s krachtige DIGIC 8-beeldprocessor voor ongeëvenaarde opnameprestaties met een compactcamera die moeiteloos in een jaszak past. Met een 20,1 Megapixel 1,0-type stacked sensor produceren beide modellen een indrukwekkende beeldkwaliteit met natuurlijke kleuren voor foto’s en 4K-videobeelden. Door gebruik te maken van het CR3 RAW-formaat hebben ze een groot dynamisch bereik dat volledig wordt ondersteund door Canon Digital Photo Professional (DPP) en andere belangrijke software die door derden is ontwikkeld, waardoorje tijdens de nabewerking over meer flexibiliteit beschikt.

  We verwachten beide modellen in augustus in de winkel te hebben.

  Lees verder »
 4. Check&Clean avond

  Check&Clean avond

  Heeft je camera of sensor nog een schoonmaakbeurt nodig voor je op vakantie gaat? Onze schoonmaakspecialist staat vrijdagavond 5 juli van 18.00 tot 20.30 uur voor je klaar bij ons in de winkel in Eindhoven. Moet je sensor professioneel gereinigd worden? Alleen op deze Check&Clean-avond een sensorcleaning van €35 voor slechts €15, klaar terwijl je wacht! Zorg wel voor een volle accu als je sensor gereinigd moet worden.

  Het kan druk zijn tijdens deze avond. U wordt geholpen op volgorde van binnenkomst dus het kan zijn dat u even moet wachten voor u aan de beurt bent. Gelukkig staat de koffie of een glas koud water altijd klaar.

  Lees verder »
 5. Check&Clean avond

  Check&Clean avond

  Heeft je camera of sensor nog een schoonmaakbeurt nodig voor je op vakantie gaat? Onze schoonmaakspecialist staat vrijdagavond 5 juli van 18.00 tot 20.30 uur voor je klaar bij ons in de winkel in Eindhoven. Moet je sensor professioneel gereinigd worden? Alleen op deze Check&Clean-avond een sensorcleaning van €35 voor slechts €15, klaar terwijl je wacht! Zorg wel voor een volle accu als je sensor gereinigd moet worden.

  Het kan druk zijn tijdens deze avond. U wordt geholpen op volgorde van binnenkomst dus het kan zijn dat u even moet wachten voor u aan de beurt bent. Gelukkig staat de koffie of een glas koud water altijd klaar.

  Lees verder »

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice