Monthly Archives: Augustus 2019

 1. Tweedaagse Zomercursus Fotografie

  Tweedaagse Zomercursus Fotografie

  Doe deze zomer mee aan de leuke en leerzame Fotoclub 2-daagse zomercursus!

  Tijdens deze cursus zul je vooral veel bezig zijn met je camera want fotograferen leer je het best door het zelf te doen. Natuurlijk hoort er ook een stukje theorie bij, waar we ook de tijd voor zullen nemen, maar je gaat het vooral zelf ervaren.

  Bij mooi weer zul je veel buiten bezig zijn, het is immers een zomercursus. Op woensdag 28 augustus starten we met compositie. We bespreken de compositieregels en gaan dan zelf aan de slag om ermee te kunnen oefenen. Voor één keer mag je nog gebruik maken van de automatische stand, omdat de focus nu op de compositie ligt. Je zult al snel ervaren dat het innemen van een ander standpunt voor totaal andere en betere foto’s kan zorgen.

  We gaan op deze eerste dag ook al een start maken met de eerste instellingen van je camera.

  Op donderdag 29 augustus nemen we voor eens en altijd afscheid van de automatische stand. Of als je al wat ervaring hebt frissen we je kennis nog eens op. Je leert dan de verschillende standen van je camera onder controle te krijgen. Welke effecten kun je bereiken met de instellingen van je digitale camera?

  Daarnaast ervaar je hoe je om kunt gaan met licht in combinatie met compositie om je foto’s nog mooier en spannender te maken. De belangrijkste onderdelen die we hiervoor gaan behandelen, zijn: sluitertijd, diafragma en ISO waarde.

  Aan het einde van de dag ken je jouw digitale camera van A tot Z en kun je fantastische foto’s maken, precies zoals jij dat wilt.

  Op het einde van deze dag zullen we de basistechnieken die we eerder ontdekt hebben nog verder in praktijk brengen. Je krijgt uitdagende opdrachten en er is ook voldoende persoonlijke aandacht, onder meer voor hulp bij het instellen van je camera en het beantwoorden van vragen. Je zult merken dat deze opdrachten je zelfvertrouwen als fotograaf laat stijgen en je thuis komt met fantastische (vakantie) foto’s.


  Meedoen met de 2 daagse Zomercursus Fotografie in Eindhoven? Je hebt slechts twee dingen nodig:

  • Een digitale camera. Het hoeft geen spiegelreflexcamera te zijn, als er maar een A, een S of M stand op zit. (Mocht je toch twijfelen, overleg dan even vooraf).
  • Zin om eindelijk van de automatische stand af te gaan en zelf te fotograferen.

  Geef je hier op voor deze interessante cursus

  Lees verder »
 2. Nikon kondigt ontwikkeling D6 aan

  Nikon kondigt ontwikkeling D6 aan

  Nikon heeft aangekondigd een nieuwe professionele digitale reflexcamera te gaan ontwikkelen: de Nikon D6.

  De ontwikkeling van de D6 (de meest geavanceerde digitale SLR van Nikon tot nu toe) markeert de 20e verjaardag van de D-serie met één cijfer. Vanaf de introductie van de D1 in 1999 heeft Nikon zijn topcamera's voorzien van de meest geavanceerde technologieën in de branche. Ook de kennis over een natuurlijke beeldweergave die Nikon gedurende de lange geschiedenis van de camera-ontwikkeling heeft opgedaan wordt weer in de ontwikkeling van deze camera gestoken. Net als zijn voorgangers beantwoordt de ontwikkeling van de D6 aan de strenge eisen van professionele fotografen. Met ultieme prestaties op het gebied van snelheid en robuustheid, zelfs in de meest extreme omstandigheden.

  Wij houden je op de hoogte wanneer er meer bekend is over de verwachte levertijd en prijs.

  Lees verder »
 3. Workshop Bloeiende Heide

  Workshop Bloeiende Heide

  In deze Fotoclub-workshop landschapsfotografie, die geschikt is voor zowel beginners en meer gevorderde fotografen, staat landschapsfotografie en de Brunsummerheide centraal. We gaan op zoek naar een mooie zonsondergang, als de weergoden ons die gunnen, op een prachtige locatie in het gebied.


  Wat gaan we doen?

  Na een welkomstwoord ga je als eerste naar het restaurant in het bezoekerscentrum voor een broodmaaltijd. Ondertussen geeft de fotograaf die jullie begeleidt een inleiding in landschapsfotografie. Daarna gaan je naar het voorste gedeelte van de heide. Hier ga je aan de slag met composities van zowel het landschap als de bloeiende heide zelf. Ondertussen leer je aan de hand van voorbeelden hoe je het beste de compositie kunt bepalen en de belichting kunt regelen voor de beste landschapsfoto’s.

  Tegen de tijd dat de zonsondergang plaatsvindt, tussen 20:00 en 21:00 uur, heb je alles geleerd om deze zelf vast te kunnen leggen. Ondertussen worden jullie gecoached en kun je naar wens diverse filters uitproberen.

  Geef je op op de website van de Fotoclub, daar vind je tevens meer informatie over deze workshop.

  Lees verder »

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice