Monthly Archives: Oktober 2019

 1. Sigma Objectieven Demodag

  Sigma Objectieven Demodag

  Altijd al de nieuwste Sigma objectieven willen uitproberen? Op zaterdag 26 oktober is er een expert van Sigma bij ons in de winkel aanwezig met een groot assortiment objectieven die ter plekke kunnen worden uitgeprobeerd. Zo is er een mogelijkheid om met Sigma macro lenzen te fotograferen, zoals de nieuwe Sigma 70mm f/2.8 DG Macro Art. Of probeer eens een van de krachtige telezooms zoals de 150-600mm in Contemporary of Sports uitvoering. Vergeet dus niet je eigen camera mee te nemen!

  Er zijn objectieven beschikbaar met Canon, Nikon, Sony FE en Panasonic L-mount. De vertegenwoordiger geeft tips en zal proberen al je vragen te beantwoorden. Hij is aanwezig van 10.00 tot 17.00 uur.

  Primeur! Zaterdag 26 oktober tijdens onze Sigma Demodag is de allerkleinste Full Frame systeemcamera ter wereld aanwezig, de nieuwe Sigma FP. Kom langs om 'm te bekijken en uit te proberen!

  Profiteer zaterdag tevens van 10% korting op alle Sigma objectieven!
  Deze aanbieding is alleen geldig op zaterdag 26 oktober, bij aankopen gedaan in onze winkel in Eindhoven.

  Bekijk hier ons Sigma assortiment

  Lees verder »
 2. Driedaagse cursus Stockfotografie

  Driedaagse cursus Stockfotografie

  Wil je meer weten over het maken van stock foto's en de stock photography industrie? Wil je echt aan de slag als stockfotograaf en geld verdienen met je fotografie? Geef je dan op voor de driedaagse Fotoclub cursus Stockfotografie. Dit is een uitgebreide versie van de Masterclass Stockfotografie die wij afgelopen voorjaar organiseerden.


  Wat ga je leren?
  In deze unieke cursus Stock Photography behandelt Tony alle ins en outs van de worldwide stock industry zoals Royalty Free, Editorial, Rights Managed images, hot topics, trends, best sellers, key-words editing, captions, entitling, submissions, image review, rejections, re-submission, business plan, gear en vele andere aspecten. Naast een theoretisch gedeelte bestaat deze cursus ook uit een stuk praktijk en een uitgebreide gezamelijke review. Met deze input kun je een carrière starten als stock shooter & contributor.

  Over Tony Vingerhoets
  Tony Vingerhoets is een fotograaf die werkt met Canon EOS camera’s en Canon lenzen. Hij heeft een voorkeur voor Canon TS-E tilt-shift lenzen. Vanwege zijn ervaring met deze bijzondere lenzen heeft hij voor Canon Benelux een Masterclass TS-E tilt-shift ontwikkeld die succesvol is op diverse events en bij Canon Pro Dealers. Het afgelopen decennium was hij gevestigd in Beijing, waar hij o.a. heeft gewerkt voor de projectontwikkelaar SOHO China. Daarnaast fotografeert hij voor Shutterstock, Istock, Adobe, Dreamstime en Alamy en geeft ook workshops Travel Photography bij de Vlaamse top reisorganisatie Anders dan Anders. Zijn foto’s onderscheiden zich door sterke composities, kleur, contrast, helderheid en scherpte.

  Geef je hier op voor deze leerzame cursus!

  Lees verder »
 3. Nikon komt met DX systeemcamera: de Z50

  Nikon komt met DX systeemcamera: de Z50

  Nikon heeft vandaag hun eerste DX formaat systeemcamera aangekondigd: de Nikon Z50. Met natuurlijk ook meteen twee DX formaat Z-mount lenzen, een compacte 16-50mm VR en een handzame 50-250mm VR telezoom. Ook op deze camera zijn met de FTZ adapter de meeste traditionele Nikon F-mount objectieven te gebruiken.

  De Z50 is uitgerust met een grote 20,9 megapixel DX-formaat sensor en biedt de optische voordelen van het mirrorless systeem van Nikon in een stevige, compacte body. Eigenschappen die zijn overgenomen van de veelgeprezen Nikon Z7 en Z6, zijn de grote Nikon Z-vatting en het lichtsterke, brede hybride AF-systeem (autofocus). De Z50 is ook voorzien van een scherpe elektronische zoeker, een kantelbaar touchscreen en de diepe grip, bekend van de andere Nikon systeemcamera’s, waardoor hij comfortabel in de hand ligt. De Eye-detection AF maakt de Z50 een uitstekende camera voor portretten, terwijl je met continu-opnamen tot maximaal 11 beelden per seconde (met AF/AE) moeiteloos bewegende onderwerpen kunt vastleggen.

  We verwachten de camera midden november in de winkel.

  Pre-order deze camera nu per mail en krijg tot €150 korting!

  Aktie loopt van 10 oktober t/m 7 november 2019

  Geldig op de dubbelzoom-kit of de kit met 16-50mm en FTZ-adapter

  Lees verder »
 4. Cursus Lightroom voor Starters

  Cursus Lightroom voor Starters

  Onze partner Fotoclub.nl biedt in oktober weer de veelgevraagde cursus Lightroom voor beginners aan. Lightroom is al sinds 2007 het programma voor het beheren en bewerken van foto’s. Veel beroeps- en amateurfotografen werken het liefst met Lightroom omdat het veel werk uit handen neemt. Met Lightroom kan je bijna alles regelen: vanaf het importeren van je foto’s op je computer tot aan het presenteren en printen van je uiteindelijke keuze. Tijdens deze Starterscursus leer je in vier lessen hoe Lightroom werkt, wat de sterke punten zijn van het programma, maar vooral hoe jij ermee kan werken.

  • Heb je nog geen ervaring met een fotobewerkingsprogramma?
  • Staan je foto’s overal en nergens op je computer of harde schijf?
  • Wil je eigenlijk niet bewerken maar mis je toch iets in je foto’s?
  • Fotografeer je in jpeg+Raw maar heb je geen idee wat je nu met je Raw-bestanden moet doen?
  • Vind je het lastig om je foto's te selecteren?

  Dan is de Lightroom Starterscursus de lessenserie voor jou.

  Kijk voor meer informatie en de inhoud van de verschillende lessen op de website van de Fotoclub. Daar kan je je ook direct inschrijven voor deze interessante cursus!

  Lees verder »
 5. Sony introduceert de supersnelle A9 II

  Sony introduceert de supersnelle A9 II

  Sony heeft deze week de A9 II aangekondigd. Het nieuwste model uit de A-lijn full-frame systeemcamera's is speciaal ontwikkeld voor professionele sportfotografen en fotojournalisten. De Sony A9 II camera biedt nieuwe functionaliteiten, gekozen op basis van feedback door hun steeds groter groeiende groep professionele gebruikers.

  Deze camera bouwt voort op de snelheidsprestaties van de originele A9. Zo produceert ook de A9 II maar liefst 20 frames per seconde zonder black-out. Dit met autofocus- en automatische belichtingstracking en 60 keer per seconde met AF/AE-tracking. Voor gebruik van de mechanische sluiter biedt de nieuwe α9 II opnamen met maximaal 10 fps, ongeveer 2 keer de snelheid van de eerste A9.

  De A9 II ondersteunt realtime Eye-AF. Deze functie maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om realtime het oog van een object te detecteren en verwerken. Hierdoor kan je zeer precies scherpstellen op de ogen van het object. Eye-AF kan worden toegepast op zowel mensen als dieren.

  Pre-order deze camera nu en krijg 5 jaar gratis Sony Complete Cover-service gratis!

  Om de duurzaamheid te verhogen is de A9 II beter bestand tegen vocht en stof. Alle randjes op de behuizing zijn beter afgedicht, evenals het klepje van het batterijvak en de mediasleuven. De camera is vervaardigd uit een extreem lichte en duurzame magnesium legering. Verdere verbeteringen aan het ontwerp van de behuizing zijn onder andere een betere handgreep en een grotere AF-AAN-knop.

  Tevens heeft de A9 II een nieuw ontworpen multikiezer, een vergrendeling voor de draaiknop voor belichtingscompensatie en een nieuwe vorm en plaats voor de draaiknop aan de achterzijde. De nieuwe camera bevat ook twee UHS-II-compatibele mediasleuven. Deze toevoeging zorgt voor meer algehele capaciteit en sneller lezen/schrijven.


  Verbeterde connectiviteit voor een professionele workflow

  Dit nieuwe model biedt meer connectiviteit in de workflow van de professional. De camera is uitgerust met een ingebouwde 1000BASE-T Ethernet-terminal voor gigabit-communicatie. Dit garandeert een snelle en stabiele gegevensoverdracht. Bovendien wordt bestandsoverdracht via SSL- of TLS-codering (FTPS) ondersteund voor een betere gegevensbeveiliging. Daarnaast zijn de prestaties van PC Remote (tether) verbeterd. Dit biedt een snellere overdracht en minder schermvertraging wanneer gebruikt wordt gemaakt van de ‘Remote Camera Tool'-desktopapplicatie.

  De snelheid van de draadloze LAN-functionaliteit van de camera is ook verhoogd. De A9 II biedt een stabiele en snelle 5 GHz-frequentie (IEEE 802.11ac). In vergelijking met de 2,4 GHz in de A9 worden nu IEEE 802.11a/b/g/n/ac-standaarden ondersteund.

  We verwachten deze camera vanaf november op voorraad te hebben in de winkel. Wil je op de hoogte gehouden worden over de beschikbaarheid of alvast een exemplaar bestellen, stuur ons dan nu een mail.

  Lees verder »

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice