Monthly Archives: februari 2020

 1. Nikon Z6 en Z7 Firmware update

  Nikon Z6 en Z7 Firmware update

  Ben je in het bezit van een Nikon systeemcamera? Dan zijn er nu enkele nieuwe functies beschikbaar dankzij firmwareversie 3.00 voor de Nikon Z 7 en Z 6 en firmwareversie 1.10 voor de Z 50.
  Deze firmware-updates bieden onderstaande verbeteringen die de Nikon line-up van systeemcamera's nog krachtiger maken.  Firmware-updates:


  Z 7/ Z 6-firmwareversie 3.00

  1. Dierherkenning-AF voor automatische scherpstelling op het gezicht en/of de ogen van honden en katten
  Dierherkenning-AF voegt ondersteuning voor honden en katten toe aan de functie voor gezichts- en oogherkenning. Wanneer er meerdere gezichten of ogen van dieren worden herkend, kan met de multi-selector of met touch-bediening het gezicht of oog worden geselecteerd waarop de camera vervolgens scherpstelt. Ook bij video-opnamen kunnen de gezichten van dieren worden herkend.

  2. Meer AF-gebruiksgemak bij het volgen van onderwerpen
  Het volgen van het onderwerp bij het maken van foto's in de stand Automatisch veld-AF is aangepast. Het gebruiksgemak lijkt nu meer op dat van 3D-tracking bij digitale SLR-camera's van Nikon. De camera volgt het onderwerp terwijl de ontspanknop half wordt ingedrukt of de AF-ON-knop wordt ingedrukt. Het volgen van het onderwerp stopt wanneer de gebruiker de vinger van de knop haalt en het scherpstelpunt springt weer naar de oorspronkelijke positie. Dit biedt meer bedieningsgemak. Daarnaast kan de overgang van Automatisch veld-AF naar Onderwerpselectie aan een zelfgekozen knop worden toegewezen. Deze veranderingen zorgen ervoor dat het onderwerp beter wordt gevolgd en het activeren en wijzigen van het onderwerp gemakkelijker gaat terwijl u door de zoeker kijkt.

  3. Ondersteuning voor CFexpress-geheugenkaarten
  Naast de CFexpress-geheugenkaarten van Sony worden CFexpress-kaarten (type B) die door ProGrade en Lexar worden geproduceerd ook ondersteund met Z 7-/Z 6-firmwareversie 3.00.

  Download firmwareversie 3.00 voor de Z 7 hier.
  Download firmwareversie 3.00 voor de Z 6 hier.

  Z 50-firmwareversie 1.10

  1. AF-regeling bij het maken van zelfportretten in de filmstand
  Aanpassing van de specificatie instellingen voor het vastleggen van zelfportretten in de filmstand. Wanneer zelfportretten worden vastgelegd in de filmstand, wordt de scherpstelstand momenteel vergrendeld in de stand AF-S. Met de update naar versie 1.10 wordt de scherpstelstand vergrendeld in de stand AF-F. In deze stand volgt de camera het gezicht van de gebruiker zodat deze scherp in beeld blijft.

  Download firmwareversie 1.10 voor de Z 50 hier.

  Lees verder »
 2. Nikon D6 in april leverbaar

  Nikon D6 in april leverbaar

  De vorig jaar aangekondigde Nikon D6 wordt het nieuwe vlaggenschip van Nikon's reflexcamera-lijn en is naar verwachting leverbaar vanaf begin april!

  Of het nu om harde nieuwsfotografie gaat of om het vastleggen van internationale sportwedstrijden, deze fenomenale full-frame camera voldoet aan de eisen van professionals die niets aan het toeval willen overlaten.

  Met het tot nu toe krachtigste AF-systeem van Nikon en snelle verbindingen in de camera voor real-time beeldoverdracht biedt de D6 professionals de mogelijkheid om zonder beperkingen te fotograferen. De nieuwe AF-engine is sneller dan ooit tevoren. Precisie wordt naar een hoger niveau getild dankzij een raster van 105 kruissensoren die allemaal kunnen worden geselecteerd en waarvan de dichtheid 1,6x keer hoger is dan bij de D5. Bovendien biedt de camera zelfs bij de meest lastige lichtomstandigheden ongeëvenaarde prestaties bij het volgen van het onderwerp en een nog betere scherpstelling op het onderwerp. Gebruikers kunnen voor elke opdracht de optimale AF-instellingen selecteren en mooiere opnamen maken doordat ze uit een groter aantal patronen voor Groep-veld AF kunnen kiezen.

  Verbindingen in de camera maken de hoogste overdrachtssnelheid in zijn klasse mogelijk, deze neemt niet af terwijl u fotografeert. Gestroomlijnde workflows bieden meer mogelijkheden wanneer elke seconde telt, fotografen kunnen belangrijke opnamen selecteren en voorrang geven voor overdracht. Dankzij de hoge resolutie van de schermen biedt de camera een betere zichtbaarheid en leesbaarheid. De D6 heeft dezelfde robuuste body die ervoor zorgde dat de D5 favoriet was onder professionals.

  Stuur ons een mail om alvast een exemplaar te reserveren!

  Lees verder »
 3. Canon EOS 1Dx mark III review

  Canon EOS 1Dx mark III review

  Onze trouwe Canon fotograaf Patrick Spruytenburg heeft vorige week een van de eerste Canon EOS 1Dx mark III camera's mogen ontvangen bij Canon. En vandaag stuurde hij ons onderstaande review.


  Mijn eerste impressie: Canon EOS 1DX MkIII.

  Oke, dit is een camera die niet binnen ieders bereik ligt en waar niet iedereen behoefte aan heeft. Maar het is wel een camera waarmee Canon de lat weer een stukje hoger probeert te leggen. Ik heb de camera nu een klein weekje in mijn bezit en heb er intussen 9 bands in kleine en middelgrote zalen en onder redelijke tot ronduit slechte lichtomstandigheden mee vastgelegd. Ook heb ik er een hardloopwedstrijd mee gefotografeerd. De lenzen die hierbij gebruikt zijn de EF 8-15mm f/4, de EF 16-35mm f/2.8 III,  de EF 24-70 f/2.8 II en de EF 70-200 f/2.8 II.

  Nadat ik 4 jaar met de voorganger, de 1Dx mark II heb gewerkt, is dit mijn eerste indruk:

  Wat meteen opvalt als je de camera oppakt is de gewichtsafname t.o.v. de 1DX MkII. Het lijkt maar marginaal: 1440 vs 1550 gram, maar je voelt het. Daarnaast valt meteen op hoe goed de camera in de hand ligt.

  Ik zit voornamelijk in de concertfotografie en hoge ISO en wat ruis in de opnamen zijn voor mij vanzelfsprekend. Waar ik bij de 1DX MkII nog tot ISO 25600 durfde te gaan, durf ik nu ISO 51200 ook te gebruiken (de camera kan nog 1 stop verder) voor bruikbare resultaten. Wat postprocessing om deze ruis te onderdrukken is uiteraard nog steeds nodig. Daarnaast heb ik zo'n hoge waarde niet vaak nodig, maar het is wel handig om te weten hoe ver je kunt gaan mocht 't wel nodig zijn.

  Monochromatisch licht i.c.m. continue rook leiden tot weinig contrast. De 1DX MkII kan in deze omstandigheden scherp stellen maar heeft hier een weinig bedenktijd voor nodig, de 1DX MkIII doet dit meteen goed. De grens van scherpstellen bij weinig licht is significant verlegd. Hoe beter het licht, hoe kleiner de verschillen: de 1DX MkII is natuurlijk nog steeds een heel capabele camera...

  De Smart Controller is een heerlijke oplossing om door de 191 AF punten te kunnen navigeren. Je kunt de snelheid van het verplaatsen van het AF punt instellen, maar de sensor is wel heel gevoelig voor bewegingen. Ikzelf werk met backbutton focus en merk dat ik bij het focussen ook meteen het AF punt verplaats. Maar je kunt deze smart controller zo configureren dat deze pas actief wordt na het indrukken van de AF point selection knop.

  De accuduur van de 1Dx mark III is fenomenaal: tijdens de hardloopwedstrijd heb ik ongeveer 1000 foto’s geschoten door de zoeker en nog eens zo’n zelfde aantal in live view met elektronische sluiter. Servo AF en IS geactiveerd. Ik ging naar huis met m’n accu nog 70% vol. Wel veel korte bursts geschoten en minimaal terug gekeken op het scherm.

  Live view schieten met 20 beelden/seconde en electronische sluiter, zonder enige vertraging, zonder blackout en met AF die net zo snel is als door de optische zoeker is een WOW ervaring. Ergonomisch is het een drama, zeker zonder eenpoot / statief en met zwaardere lenzen. Tevens wordt je door veel mensen aangekeken wat je in godsnaam aan het doen bent: met zo’n camera via het schermpje fotograferen. Maar dit is de eerste DSLR waarmee het geen compromis is, dit is een DSLR die zich als een mirrorless camera kan gedragen.

  Slechts 20 megapixel (net zo veel als de 1DX MkII), maar door een vernieuwd low-pass filter hebben de foto’s een ongekende scherpte voor deze pixel count!

  Lees verder »
 4. Canon kondigt de EOS R5 aan - een pro systeemcamera

  Canon kondigt de EOS R5 aan - een pro systeemcamera

  Canon heeft vandaag de ontwikkeling aangekondigd van een nieuwe hoogwaardige full-frame systeemcamera - de EOS R5. De EOS R5 verlegt de normen op het gebied van fotografie en levert een fenomenale 8K-videokwaliteit, plus in-body beeldstabilisatie en een verbluffende 20fps elektronische/12fps mechanische sluiter. De EOS R5 is perfect, verfijnd en gebouwd voor grootsheid.


  Nieuwe normen op het gebied van stabiliteit
  Voor het eerst wordt op een Canon-camera In Body Image Stabilization aangeboden, dat samenwerkt met RF-lenzen van Canon met IS, voor het ultieme op het gebied van trillingsvrije, superscherpe foto's en films. Filmen of fotograferen zonder statief in de wetenschap dat je altijd het mooiste en scherpste resultaat krijgt.

  Cloud-connectiviteit. En nog meer
  Maak foto's en video's onderweg en zet ze over dankzij de ingebouwde Wi-Fi die kan worden gekoppeld aan de gloednieuwe image.canon-service van Canon. EOS R5 is compatibel met Auto Image Transfer, zodat je onderweg opnamen kunt maken en ze kunt bewerken of automatisch downloaden naar je thuiscomputer.

  Veelzijdig en flexibel
  Kijk voor prestaties die ertoe doen onder de behuizing. Twee kaartsleuven zorgen voor een veel langere opnametijd. En omdat de EOS R5 deel uitmaakt van de ongelooflijke EOS R-serie, met de verbluffende RF-vatting die ultieme kwaliteit en flexibiliteit biedt, is deze camera ook compatibel met de ongelooflijke EF-lensserie van Canon dankzij een scala aan RF-EF-adapters voor naadloze integratie.

  We houden je op de hoogte zodra er meer duidelijk wordt over prijs en levertijd!

  Lees verder »

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice