Canon breidt Powershot-serie uit

Canon komt in augustus met twee nieuwe modellen in de populaire PowerShot G-serie. Deze hoogwaardige compactcamera's met een grote beeldsensor bieden een goede mix van prestaties en draagbaarheid. Met een hoge snelheid bij continu-opnamen en 4K-video (zonder crop) biedt Canon vloggers en enthousiaste fotografen een model waarmee zij hun creativiteit en technische mogelijkheden naar een hoger niveau kunnen tillen.

De PowerShot G5X mark II is een stuk compacter dan zijn voorganger dankzij de nieuwe pop-up EVF zoeker. Vanuit de EOS M50 is ook de Touch Focus overgenomen waarbij je met de duim op het LCD scherm je scherpstelpunt kunt verslepen terwijl je door de zoeker kijkt. Tevens is deze camera voorzien van een lichtsterke lens met 5x optische zoom (24-120mm), perfect voor fotografen die op zoek zijn naar een lichte maar krachtige camera voor op reis.

De supercompacte PowerShot G7X Mark III heeft een lichtsterke 4.2x optische zoomlens en is voorzien van een 3.5mm microfoonaansluiting om content creators en vloggers de mogelijkheid te bieden een extrerne microfoon aan te sluiten voor een kristalheldere geluidsregistratie.

Beide modellen maken gebruik van Canon’s krachtige DIGIC 8-beeldprocessor voor ongeëvenaarde opnameprestaties met een compactcamera die moeiteloos in een jaszak past. Met een 20,1 Megapixel 1,0-type stacked sensor produceren beide modellen een indrukwekkende beeldkwaliteit met natuurlijke kleuren voor foto’s en 4K-videobeelden. Door gebruik te maken van het CR3 RAW-formaat hebben ze een groot dynamisch bereik dat volledig wordt ondersteund door Canon Digital Photo Professional (DPP) en andere belangrijke software die door derden is ontwikkeld, waardoorje tijdens de nabewerking over meer flexibiliteit beschikt.

We verwachten beide modellen in augustus in de winkel te hebben.