Nikon onthult langverwachte systeemcamera

Nikon heeft vandaag hun langverwachte nieuwe systeemcamera aangekondigd! En het zijn er meteen twee, de Nikon Z6 en de Nikon Z7. We zijn blij te melden dat het om een zeer hoogwaardig Full Frame systeem gaat, waarvoor ook een lijn objectieven met een nieuwe, grotere objectiefvatting beschikbaar komt. En dankzij de onmisbare Nikon FTZ adapter is het mogelijk direct gebruik te maken van je al bestaande Nikon F-mount kwaliteitsobjectieven.

De Nikon Z7 zal als eerste beschikbaar zijn, hopelijk eind september. Deze robuuste, compacte systeemcamera is voorzien van een Full Frame BSI CMOS sensor met een zeer hoge resolutie van 45.7 megapixel en een fasedetectie AF systeem met maar liefst 493 scherpstelpunten.

De Nikon Z6 wordt eind november verwacht en heeft dezelfde body als de Z7. Deze camera is met zijn lichtgevoelige 24.5 megapixel BSI CMOS sensor vooral geschikt voor low light foto- en videografen.

Beide camera's zijn voorzien van een 5-stops 5-assige beeldstabilisatie op de beeldsensor en zijn in staat hoogwaardige 4K video te schieten met 10-bits N-LOG en tijdcode uitvoer (compatible met Atomos Open Protocol). En natuurlijk is het dankzij de ingebouwde WiFi met Bluetooth eenvoudig om snel beelden over te zetten en te delen.

Naast deze twee nieuwe systeemcamera's zijn er ook een drietal Nikon Z objectieven op komst. De compacte maar veelzijdige Nikon Z 24-70mm f/4.0 S zal met de camera's in een kit meegeleverd worden. Tevens zullen ook de Nikon Z 50mm f/1.8 S en de Nikon Z 35mm f/1.8 S dit jaar nog bij ons in de winkel staan.

Reserveer nu alvast je nieuwe camera door ons direct een mail te sturen!