Nikon Z6 en Z7 Firmware update

Ben je in het bezit van een Nikon systeemcamera? Dan zijn er nu enkele nieuwe functies beschikbaar dankzij firmwareversie 3.00 voor de Nikon Z 7 en Z 6 en firmwareversie 1.10 voor de Z 50.
Deze firmware-updates bieden onderstaande verbeteringen die de Nikon line-up van systeemcamera's nog krachtiger maken.Firmware-updates:


Z 7/ Z 6-firmwareversie 3.00

1. Dierherkenning-AF voor automatische scherpstelling op het gezicht en/of de ogen van honden en katten
Dierherkenning-AF voegt ondersteuning voor honden en katten toe aan de functie voor gezichts- en oogherkenning. Wanneer er meerdere gezichten of ogen van dieren worden herkend, kan met de multi-selector of met touch-bediening het gezicht of oog worden geselecteerd waarop de camera vervolgens scherpstelt. Ook bij video-opnamen kunnen de gezichten van dieren worden herkend.

2. Meer AF-gebruiksgemak bij het volgen van onderwerpen
Het volgen van het onderwerp bij het maken van foto's in de stand Automatisch veld-AF is aangepast. Het gebruiksgemak lijkt nu meer op dat van 3D-tracking bij digitale SLR-camera's van Nikon. De camera volgt het onderwerp terwijl de ontspanknop half wordt ingedrukt of de AF-ON-knop wordt ingedrukt. Het volgen van het onderwerp stopt wanneer de gebruiker de vinger van de knop haalt en het scherpstelpunt springt weer naar de oorspronkelijke positie. Dit biedt meer bedieningsgemak. Daarnaast kan de overgang van Automatisch veld-AF naar Onderwerpselectie aan een zelfgekozen knop worden toegewezen. Deze veranderingen zorgen ervoor dat het onderwerp beter wordt gevolgd en het activeren en wijzigen van het onderwerp gemakkelijker gaat terwijl u door de zoeker kijkt.

3. Ondersteuning voor CFexpress-geheugenkaarten
Naast de CFexpress-geheugenkaarten van Sony worden CFexpress-kaarten (type B) die door ProGrade en Lexar worden geproduceerd ook ondersteund met Z 7-/Z 6-firmwareversie 3.00.

Download firmwareversie 3.00 voor de Z 7 hier.
Download firmwareversie 3.00 voor de Z 6 hier.

Z 50-firmwareversie 1.10

1. AF-regeling bij het maken van zelfportretten in de filmstand
Aanpassing van de specificatie instellingen voor het vastleggen van zelfportretten in de filmstand. Wanneer zelfportretten worden vastgelegd in de filmstand, wordt de scherpstelstand momenteel vergrendeld in de stand AF-S. Met de update naar versie 1.10 wordt de scherpstelstand vergrendeld in de stand AF-F. In deze stand volgt de camera het gezicht van de gebruiker zodat deze scherp in beeld blijft.

Download firmwareversie 1.10 voor de Z 50 hier.