Panasonic kondigt de Lumix GH5S aan

Panasonic heeft deze maand een nieuwe camera aangekondigd, de Lumix GH5S. Deze systeemcamera heeft, ten opzichte van de Lumix GH5, vooral een sterk verbeterde lichtgevoeligheid en nog meer video-opnamemogelijkheden.

De Panasonic Lumix GH5S is speciaal ontworpen voor professionele filmmakers. De nieuwe 10,2-megapixel Digital Live MOS-sensor met Dual Native ISO-technologie en Venus Engine geven zelfs de donkerste delen van het beeld natuurgetrouw weer. Dual Native ISO is een revolutionaire technologie die bij de professionele videocamera's van Panasonic wordt gebruikt en niet alleen een erg hoge gevoeligheid biedt, maar tegelijkertijd ook de ruisniveaus laag houdt. Bij een conventionele Single Native ISO gaan deze doorgaans omhoog wanneer de gevoeligheid verhoogd wordt. De nieuw ontwikkelde beeldsensor implementeert echter twee circuits waardoor het mogelijk wordt om naar een hoge 'native' gevoeligheid over te schakelen alvorens de verwerking te versterken. Met andere woorden: in situaties met weinig licht kun je toch schitterende beelden maken met minimale ruis. Videografen kunnen zich nu richten op het maken van de perfecte opname en hoeven zich geen zorgen meer te maken over achtergrondruis.

De LUMIX GH5S is net als professionele camcorders compatibel met Time Code IN/OUT, dat gemakkelijk kan worden ingesteld met de sync-aansluiting voor een flitser en meegeleverde coaxiale kabel voor een BNC-aansluiting. De LUMIX GH5S kan als tijdcodegenerator worden gebruikt voor andere GH5S-camera's en professionele camcorders. De Time Code IN/OUT-functionaliteit vereenvoudigt het werk van cameraproductieteams aanzienlijk, omdat hij opnames en audio-visuals synchroniseert met een andere camera of een ander audio-apparaat voor betrouwbare, naadloze en efficiënte video-opnames met meerdere camera's.

De nieuwe sensor is een multi-aspect-sensor met voldoende marge voor het realiseren van dezelfde kijkhoek bij de beeldverhoudingen 4:3, 17:9, 16:9 en 3:2. Zowel videografen als fotografen krijgen met de functie 'True Multi Aspect Ratio' nu dezelfde diagonale beeldhoek bij alle beeldverhoudingen. Door deze functie kan er gemakkelijk worden gewisseld tussen verschillende beeldverhoudingen terwijl de lenzen beelden nauwkeurig vastleggen. Bovendien verloopt in de postproductie het productie- en bewerkingsproces gemakkelijker. Daarnaast kunnen er foto's worden gemaakt in 14-bits RAW-formaat, wat meer flexibiliteit biedt voor professionele RAW-ontwikkelingsworkflows.

We verwachten dat deze camera eind februari leverbaar wordt. Stuur ons een mailtje om alvast een exemplaar te reserveren!