Panasonic Lumix TZ200 - de ultieme reisgenoot

Tot voor kort moest je bij het uitzoeken van een goede compactcamera voor op reis kiezen tussen óf een flink zoombereik, óf een grote sensor met de bijbehorende betere beeldkwaliteit. Met de komst van de Panasonic Lumix TZ200 is dat gelukkig verleden tijd. Deze camera combineert het beste van deze twee typen camera's en dat ook nog eens in een zeer handzame behuizing die gewoon in je zak past!

Zijn Leica lens met 15x zoombereik in combinatie met een 1-inch sensor, samengebracht in een compacte behuizing op zakformaat maken deze camera ideaal om mee te nemen op reis. Daarnaast kunnen er ook 4K-video's mee worden opgenomen in ultrahoge resolutie. Met de nieuwe macro-mogelijkheid is het tevens mogelijk tot 3cm bij het onderwerp komen waardoor je ieder detail haarscherp vast kunt leggen. Supermooi om in je reisreportage landschappen en straatgezichten af te kunnen wisselen met close-ups van bloemen of andere mooie kleine details die je opvallen tijdens je reis.

Met wifi-connectiviteit en rechtstreekse toegang tot sociale media zet je een nieuwe post heel eenvoudig online om volgers te inspireren met je adembenemende reisfoto's. En dankzij de nieuwe Bluetooth functie is een continue verbinding mogelijk met je telefoon, met een zeer laag stroomverbruik.

De 1-inch MOS-sensor van de TZ200 is bijzonder groot voor een dergelijke compactcamera. Dit geeft je de mogelijkheid prachtig gedetailleerde beelden van hoge kwaliteit vast te leggen, ook in slechte lichtomstandigheden. De body van de LUMIX TZ200 is versterkt met aluminium voor een slank, robuust profiel. De camera is daarom niet alleen compact maar ook sterk genoeg om op reis alle onvergetelijke momenten vast te leggen. De Live View Finder (LVF) van deze nieuwe camera heeft een upgrade ondergaan en biedt een zeer hoge resolutie van 2.330.000 pixels en een royale vergrotingsfactor.

Ook deze Panasonic camera is natuurlijk weer uitgerust met diverse handige 4K-functies, zoals 4K Photo, waarmee supersnelle reeksopnamen gemaakt kunnen worden. Maar de beste foto uitzoeken uit honderden met 4K PHOTO vastgelegde frames viel nog niet mee... Dat is nu gemakkelijker dan ooit met de nieuwe functie Auto Marking. Deze functie detecteert en markeert een beweging of gezicht. De gebruiker kan dan rechtstreeks naar het betreffende frame gaan zodra de situatie verandert. Het kiezen van de beste opname kost daardoor minder tijd. Met Sequence Composition kan een slowmotion-afbeelding worden gemaakt door meerdere met 4K-PHOTO opgenomen beelden samen te voegen. Dit betekent dat er heel eenvoudig op de camera zelf unieke beelden kunnen worden gemaakt zonder te retoucheren of te bewerken.

Kom gerust eens langs als je 'm eens in je handen wil houden of uit wil proberen!