Workshop boomkikkers fotograferen

Wil je leren hoe je de bijzondere boomkikker fotografeert en hoe het leven van dit unieke dier eruitziet? Volg dan de Workshop boomkikkers van professioneel natuurfotograaf Jeroen Stel.


Wat ga je leren?
De boomkikker is een uniek, maar in het voorjaar ook erg luidruchtig dier. Gedurende de dag rusten ze in de beschutting van braamstruiken en tegen de schemering en in de nacht worden ze actief en gaan ze op jacht naar prooidieren. Boomkikkers zijn grasgroen en maximaal 5 centimeter groot. Ze kunnen zelfs geel kleuren, net als het blad waar ze op zitten. Vanwege deze camouflage zijn ze zeer moeilijk waar te nemen. Het zijn kundige springers en ze kunnen bijzonder goed klimmen met hun pootjes voorzien van zuignapjes. Van mei tot september kun je de kikker waarnemen bij temperaturen boven de 15 graden.


Voor wie is deze workshop
Ben je een startende fotograaf of heb je al enige ervaring? Dan is deze workshop echt iets voor jou!


Over Jeroen Stel
De workshopleider Jeroen Stel kent dit gebied op zijn duimpje en vertelt onderweg wetenswaardigheden over de dieren en planten die nog meer in dit gebied voorkomen, waaronder de ijsvogel. Daarnaast is Jeroen Stel als professioneel natuurfotograaf in staat je alle kneepjes van je camera bij te brengen.


Waar en wanneer
De workshop wordt op 12 mei van 9.00 tot 13.00 uur gehouden in de omgeving van Udenhout. Bij onvoldoende aanmeldingen krijg je uiterlijk 4 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum. Bij slecht weer wordt de workshop uiterlijk een dag van tevoren afgelast.

Geef je op via de website van CameraNu