• Home
  • FujiFilm GF 120mm f/2.8 R LM OiS WR Macro

FujiFilm GF 120mm f/2.8 R LM OiS WR Macro

€ 2.898,00
Op voorraad
SKU
4547410341041
Artikelomschrijving

Alle FUJINON GF objectieven zijn voorbereid op de toekomst en beschikken over een uitstekend oplossend vermogen van méér dan 100 Megapixels. Daarmee zijn alle FUJINON GF objectieven zeer geschikt om te worden gebruikt op de GFX 50S. Alle objectieven bevatten net als de FUJINON XF objectieven over een diafragmaring. Naast de ‘A’ optie voor automatische diafragmakeuze, hebben de FUJINON GF objectieven nu ook een ‘C’ (Command) mogelijkheid gekregen. Wanneer ... Meer informatie

geen

Dit macro-objectief kent een maximale vergrotingsfactor van 0.5x en komt overeen met de beeldhoek van een 95mm objectief op een full frame/kleinbeeldcamera, perfect voor portretten.

Artikelomschrijving

Alle FUJINON GF objectieven zijn voorbereid op de toekomst en beschikken over een uitstekend oplossend vermogen van méér dan 100 Megapixels. Daarmee zijn alle FUJINON GF objectieven zeer geschikt om te worden gebruikt op de GFX 50S. Alle objectieven bevatten net als de FUJINON XF objectieven over een diafragmaring. Naast de ‘A’ optie voor automatische diafragmakeuze, hebben de FUJINON GF objectieven nu ook een ‘C’ (Command) mogelijkheid gekregen. Wanneer de diafragmaring op ‘C’ wordt gedraaid is het mogelijk om het diafragma ook via de commando draaiknop op de camera zelf in te stellen. Om te voorkomen dat de ring per ongeluk wordt versteld tijdens het gebruik is het mogelijk om de ‘A’ en ‘C’ instelling te vergrendelen.

Lease deze lens tijdelijk tegen 0% rente!

Aktie loopt van 2 november 2020 t/m 17 januari 2021

Vraag in de winkel naar de mogelijkheden of mail ons

 

Dit macro-objectief kent een maximale vergrotingsfactor van 0.5x en komt overeen met de beeldhoek van een 95mm objectief op een full frame/kleinbeeldcamera, perfect voor portretten. De optische constructie bestaat uit 14 elementen in 9 groepen, inclusief 3 ED lenselementen. Het objectief maakt gebruik van een zogenoemde ‘floating focus method’, waarbij gebruik wordt gemaakt van een stille en snelle lineaire motor en waardoor er zeer snel kan worden scherp gesteld. Aberraties tussen korte en lange instelafstanden worden hierbij naar tevredenheid gecorrigeerd, waardoor het oplosbaar vermogen drastisch kon toenemen. Doordat de ED lenzen op zeer uitgekiende wijze zijn geplaatst wordt chromatische aberratie goed gecorrigeerd, waardoor deze bijdragen aan de uitstekende beeldkwaliteit die hierdoor kan worden verkregen. Zowel voor- als achtergrondonscherpte verkrijgen hierdoor een mooie bokeh effect. Het objectief is verder voorzien van een stabilisatiesysteem dat tot 5 stops kan corrigeren, waardoor er met dit objectief ook uitstekend uit de hand kan worden gefotografeerd, zelfs wanneer de lichtcondities niet optimaal zijn. Een fluorine coating, toegepast op de voorste lens, dient uitstekend voor het afstoten van water en stof.

 

Kenmerken

  • Brandpunt: 120mm (vergelijkbaar met een 95mm lens op een full frame/kleinbeeldcamera)
  • Lensopbouw: 14 elementen in 3 groepen (3 ED elementen)
  • Beeldhoek: 25.7°
  • Diafragmabereik: f/4.0 - f/32
  • 9 diafragmabladen
  • Minimale scherpstelafstand: 45 cm
  • Filtermaat : 72 mm
  • Afmetingen: Ø 89.2 × 152.5 mm
  • Gewicht: 980 gram

 

De GFX 50S en FUJINON GF objectieven vormen tezamen een systeem dat in staat is om foto’s te produceren die door hun uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit direct indruk zullen maken. De FUJIFILM GFX ligt prettig in de hand en stelt zeer hoge eisen aan de optische kwaliteiten van haar nieuwe serie objectieven, waardoor het systeem in staat is beelden te leveren van de allerhoogste kwaliteit met een ongeëvenaard detailniveau en een perfecte kleurenreproductie. Een systeem dat zelfs die fotografen die de allerhoogste beeldkwaliteit vereisen positief zal verrassen.

FUJIFILM laat door haar X-serie en met dit nieuwe midden formaat systeem, de GFX 50S en haar nieuwe FUJINON GF objectieven wederom zien dat zij door haar jarenlange ervaring als film- en camerafabrikant, kwaliteit en perfectie tot in de details beheerst, waardoor fotograferen weer leuk wordt.

Meer informatie
Merk FujiFilm
Schrijf je eigen review
Je reviewed:FujiFilm GF 120mm f/2.8 R LM OiS WR Macro

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice