FujiFilm GFX-50S Body

€ 5.299,00
Op voorraad
SKU
4547410341010
Artikelomschrijving

Pure perfectie, onvoorstelbaar detailrijk en onbeperkte creatieve mogelijkheden met een ongeëvenaarde beeldkwaliteit. De GFX 50S Middenformaat systeemcamera beschikt over een grote FUJIFILM G Formaat sensor een oppervlak van 43.8 x 32.9mm waarop 51.4 Megapixels zijn geplaatst en waarmee ieder detail haarfijn kan worden vastgelegd. Het oppervlak van deze sensor is daarmee ongeveer 1.7x groter dan de huidige compact full frame sensoren.

Nu €... Meer informatie

geen

Pure perfectie, onvoorstelbaar detailrijk en onbeperkte creatieve mogelijkheden met een ongeëvenaarde beeldkwaliteit.

Artikelomschrijving

Pure perfectie, onvoorstelbaar detailrijk en onbeperkte creatieve mogelijkheden met een ongeëvenaarde beeldkwaliteit. De GFX 50S Middenformaat systeemcamera beschikt over een grote FUJIFILM G Formaat sensor een oppervlak van 43.8 x 32.9mm waarop 51.4 Megapixels zijn geplaatst en waarmee ieder detail haarfijn kan worden vastgelegd. Het oppervlak van deze sensor is daarmee ongeveer 1.7x groter dan de huidige compact full frame sensoren.

Nu €500 directe kassakorting bij aankoop van deze camera!

Krijg bij inruil van een professionele full frame camera of digitale middenformaatcamera nog €500 extra inruilbonus!

Aktie loopt van 2 november 2020 t/m 17 januari 2021, vraag in de winkel naar de inruilvoorwaarden.

Lease deze camera tijdelijk tegen 0% rente!

Aktie loopt van 2 november 2020 t/m 17 januari 2021

Vraag in de winkel naar de mogelijkheden of mail ons

Het FUJIFILM GFX systeem heeft flink wat DNA verworven van de populaire FUJIFILM X-serie met een soortgelijke retro- en tegelijkertijd moderne bediening en ligt daarmee minstens zo prettig in de hand. Fotograferen is daarmee weer een plezier en dankzij de meer dan 80 jaar ervaring die FUJIFILM heeft als filmfabrikant weet zij als geen ander hoe belangrijk het is om een ongeëvenaard niveau aan beeldscherpte en nauwkeurigheid te bereiken in combinatie met een perfecte kleurenreproductie. De GFX 50S weet dit alles te realiseren en is in staat superieure opnamen te maken.

 

De GFX 50S is ontworpen op basis van rechtstreekse feedback van fotografen uit de foto-community en om zo ruimte te bieden aan hun specifieke wensen. Ondanks dat de Fujifilm X-serie uitstekend geschikt is als vervanger voor de traditionele digitale spiegelreflexcamera's én voor het fotograferen van landschappen, reportages, portretten of sporten is er ook een grote groep fotografen die de roep heeft voor een cameralijn met een grotere sensor en een flink hogere resolutie. Zij willen een camera met een ongeëvenaarde beeldkwaliteit die voldoet aan de strenge eisen zoals die gelden in de grote commerciële studio's voor reclame-, fashion en portretfotografie, waarbij kleurenreproductie en de weergave van zelfs de allerkleinste details belangrijk zijn.

FUJIFILM beantwoord deze vraag met de komst van de FUJIFILM GFX50S en met de FUJINON GF objectieven die garant staan voor een perfecte detailweergave en een indrukwekkende kleurenreproductie.

 

Kenmerken

 • 43.8mm x 32.9mm Bayer array 51.4 miljoen pixel sensor
 • FujiFilm G mount
 • ISO gevoelighed standaard tot 12800, uitbereidbaar tot 102400
 • TTL 256-zone lichtmeting
 • Mechanische sluiter tot 1/4000 sec, Electronische sluiter tot 1/6000 sec
 • Flitssynchronisatietijd: 1/125 sec of langer
 • Beeldsnelheid bij fotograferen max. 3 fps
 • TTL contrast AF met 117 scherpstelpunten
 • Digitale zoeker (loskoppelbaar): 0.5", ca. 3690k dots OLED Color Viewfinder
 • Kantelbaar 3.2" LCD touchscreen met 2360k dots
 • Full HD video: Full HD (1920x1080)] 29.97p / 25p / 24p / 23.98p 36Mbps tot ca. 30 min
 • 15 filmsimulatie-modi
 • Wifi ingebouwd
 • Afmetingen: 147.5mm (W) x 94.2mm (H) x 91.4mm
 • Gewicht: 825 gram (inclusief accu en geheugenkaart), 920 gram inclusief accu, geheugenkaart en zoeker

 

Onvoorstelbaar detailrijk
Met de introductie van de FUJIFILM GFX 50S wordt de lat voor hoge resolutie camera's flink hoger gelegd en worden er nieuwe normen gesteld aan wat een acceptabele beeldkwaliteit is voor hoge resolutie camera's. De FUJIFILM GFX 50S is ontworpen voor het leveren van de allerhoogste beeldkwaliteit en is daarmee uitermate geschikt voor die opdrachten waar alleen het maximale niveau aan detailregistratie als acceptabel geldt. Met een oppervlak van 43.8 x 32.9mm is de sensor in de GFX tot wel 1.7 keer groter dan wordt toegepast in de meer traditionele 'Full Frame' camera's.

De FUJIFILM GFX 50S is door zijn grote sensoroppervlak uitstekend in staat om ieder bundeltje licht dat op de sensor valt tot in het kleinste detail te registreren waardoor deze garant staat voor het leveren van afbeeldingen in een hoge beeldkwaliteit met minimale ruis, nauwkeurige kleuren en een groot dynamisch bereik. De hoge resolutie van de camera maakt extra flexibiliteit mogelijk door zijn hoge detailweergave en levert levensechte beelden op met het gevoel alsof je er zelf bij bent.

 

Doordat de camera gebruik maakt van de hoog aangeschreven X Processor Pro beeldprocessor die ook wordt toegepast in de X-Pro2 en X-T2 heeft de GFX ook de beschikking gekregen over de filmsimulaties die de FUJIFILM X-serie zo populair maakt. Dit maakt dat kleurren productie en detailweergave nu ook kan worden ervaren in de extra hoge resolutie die de FUJIFILM GFX te bieden heeft. Ook is het door gebruik van deze beeldprocessor mogelijk om met behulp van GFX 50S video-opnames te maken in Full HD met een opname snelheid van 30 frames per seconde. Video editing software is niet persé noodzakelijk want alle filmsimulaties waarover de camera beschikt voor het fotograferen, kunnen ook worden gebruikt tijdens het maken van video-opnames.

 

Verrassend licht van gewicht en intuïtief in het gebruik
Van middenformaat camera's wordt vaak gezegd dat ze zwaar en log zijn. De FUJIFILM GFX 50S laat zien dat het ook anders kan. Want gekoppeld met de FUJINON GF63mm F2.8 R WR, weegt het totale GFX systeem slechts 1230 gram. Dat is slecht 60% van het gewicht van een digitale middenformaat camera met spiegelconstructie en een soortgelijke sensor. Tegelijkertijd is de GFX 50S daarmee ongeveer net zo licht en 'groot' als een reguliere digitale spiegelreflex camera met een compact full frame sensor. Dit maakt dat de FUJIFILM GFX 50S ook eenvoudig op iedere willekeurige locatie gebruikt kan worden en zich daarmee niet alleen thuis voelt in de fotostudio.

 

De GFX 50S heeft een unieke mogelijkheid om de zoeker los te koppelen van de camera wat de fotograaf meer flexibiliteit geeft in hoe hij de camera wil gebruiken. Met de apart verkrijgbare draaibare elektronische zoeker EVF-TL1 tilt adapter, kan de hoek waaronder de zoeker wordt gebruikt worden aangepast van 90° als de camera horizontaal wordt vastgehouden of ±45° als de camera wordt gedraaid naar een staande houding. Om ook de kleinste details door de zoeker te kunnen zien is de EVF uitgerust met een resolutie van wel 3.69 Megapixels. De achterzijde van de GFX 50S is voorzien van een 3.2 inch aanraakgevoelig touchscreen met een resolutie van 2.36 megapixels. Het aanraakgevoelige scherm kan gebruikt worden voor functies als het selecteren van diverse camera-instellingen in het menu, bepaling van het scherpstelpunt en voor het terugkijken van gemaakte opnamen. Verder kan het LCD scherm in drie richten worden uitgeklapt, zoals dat ook mogelijk is op de FUJIFILM X-T2.

Meer informatie
Merk FujiFilm
Schrijf je eigen review
Je reviewed:FujiFilm GFX-50S Body

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice