• Home
 • Nikon 800mm f/5.6E FL ED VR AF-S

Nikon 800mm f/5.6E FL ED VR AF-S

€ 20.499,00
Niet op voorraad
SKU
0018208022052
Artikelomschrijving

Vraag in de winkel naar de leasemogelijkheden.

 

Een superteleobjectief dat ideaal is voor nieuwsfoto´s en opnamen van verre onderwerpen op de baan en het veld, tijdens wintersport en watersport. Dit eersteklas objectief beschikt over een speciale, aangepaste 1,25x teleconverter die de brandpuntsafstand vergroot tot 1000 mm met een effectief maximaal diafragma van f/7... Meer informatie

geen
Een superteleobjectief dat ideaal is voor nieuwsfoto´s en opnamen van verre onderwerpen op de baan en het veld, tijdens wintersport en watersport.

Artikelomschrijving

Vraag in de winkel naar de leasemogelijkheden.

 

Een superteleobjectief dat ideaal is voor nieuwsfoto´s en opnamen van verre onderwerpen op de baan en het veld, tijdens wintersport en watersport. Dit eersteklas objectief beschikt over een speciale, aangepaste 1,25x teleconverter die de brandpuntsafstand vergroot tot 1000 mm met een effectief maximaal diafragma van f/7 en tegelijk voortreffelijke optische prestaties handhaaft.

Dankzij de duurzame body van magnesiumlegering en twee elementen van fluoriet weegt het objectief aanzienlijk minder en wordt het zwaartepunt naar de achterkant verschoven, zodat het objectief comfortabel en uitgebalanceerd in de hand ligt. De elementen van fluoriet bieden hogere overdrachtsnelheden en minder dispersie dan elementen van gewoon glas of ED-glas.

Elektromagnetische diafragmaregeling zorgt voor nauwkeurige regeling van de afgeronde diafragmalamellen, zodat de automatische belichtingsregeling tijdens continu-opnamen stabieler wordt. De functie voor vibratiereductie beperkt de effecten van cameratrilling tot een minimum, zodat u sluitertijden kunt gebruiken die tot vier stops langer zijn.

 

Kenmerken

 • Brandpuntsafstand: 800 mm
  Maximaal diafragma: f/5.6
  Minimaal diafragma: f/32
  Objectiefconstructie: 20 elementen in 13 groepen (met 2 lenselementen van ED-glas, 2 elementen van fluoriet en lenselementen met Nano Crystal Coat) en 1 beschermend glaselement
  Beeldhoek: 3° 10′ (2° met Nikon DX-formaat)
  Kortste scherpstelafstand: 5,9 m vanaf filmvlak
  Maximale reproductieverhouding: 1/6,7x
  Aantal diafragmalamellen: 9 (ronde diafragma-opening)
  Maat voor filters/voorzetlenzen: 52 mm (P = 0,75 mm)
  Diameter x lengte (vanaf objectiefvatting): Maximale diameter van circa 160 mm x 461 mm (afstand vanaf objectiefbevestigingsvlak van camera)
  Gewicht: Circa 4590 gram
  Meegeleverde accessoires: Zonnekap HK-38, tas CL-0715, speciale filterhouder, opschroefbaar neutraal kleurfilter (NC) van 52 mm, draagriem LN-2, bevestigingsring voor eenpootstatief, opsteekbare voorste objectiefdop, achterste objectiefdop LF-4

 

Superteleobjectief met vaste brandpuntsafstand dat compatibel is met het FX-formaat met een brandpuntsafstand van 800 mm en een maximaal diafragma van f/5.6.

Speciale teleconverter: de AF-S TELECONVERTER TC800-1.25E ED wordt bij het objectief geleverd (wordt niet afzonderlijk verkocht). De eerste teleconverter met een element van ED-glas. Elke teleconverter is optimaal afgestemd op elk individueel objectief en vergroot de brandpuntsafstand tot 1000 mm met een effectief maximaal diafragma van f/7.

Hoge optische prestaties: het optische systeem bevat twee elementen van fluoriet en twee elementen van ED-glas (extra lage dispersie) voor minder gewicht en minimale chromatische aberratie.

Nano Crystal Coat: vermindert op effectieve wijze beeldschaduwen en lichtvlekken, zelfs bij tegenlicht.

Beeldstabilisatiesysteem met vibratiereductie (VR): maakt sluitertijden mogelijk die tot 4,5* stops langer zijn.

Elektromagnetisch diafragmamechanisme: biedt een grotere stabiliteit bij automatische belichtingsregeling tijdens continu-opnamen (niet compatibel met de D2-serie, D1-serie, D200, D100, D90, D80, D70-serie, D3000, D60, D50, D40-serie en F6).

Filter: het objectief is uitgerust met een filterhouder voor opschroefbare filters van 52 mm en wordt geleverd met een neutraal kleurfilter van 52 mm.

Kortste scherpstelafstand: 5,9 m vanaf filmvlak (5,8 m bij handmatige scherpstelling).

Magnesiumlegering: zorgt voor een lichte en robuuste behuizing.

Licht: het objectief weegt circa 4560 gram. De teleconverter weegt circa 150 gram.

 

*Op basis van CIPA-standaard. Deze waarde wordt bereikt als: een met het FX-formaat compatibel objectief is bevestigd op een FX-formaat digitale SLR-camera, een DX-formaat objectief is bevestigd op een DX-formaat digitale SLR-camera of een zoomobjectief is ingesteld op de maximale telestand.

Meer informatie
Merk Nikon
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Nikon 800mm f/5.6E FL ED VR AF-S

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice