Nikon D780 body

€ 2.298,00
Op voorraad
SKU
4960759904157
Artikelomschrijving

Laat niets uw visie in de weg staan. De D780 biedt alles wat u zou verwachten van een D-SLR-camera van professioneel niveau plus veel meer. Een helder beeld. Een lange accuduur. Een robuuste constructie. Plus twee snelle, betrouwbare AF-systemen, fenomenale tracking, een groot ISO-bereik en nog veel meer. Spontaan of geënsceneerd. Foto's of video's. Deze full-frame D-SLR-camera kan iedere opnamesituatie aan.

Kenmerken

geen

Laat niets uw visie in de weg staan. De D780 biedt alles wat u zou verwachten van een D-SLR-camera van professioneel niveau plus veel meer. Een helder beeld. Een lange accuduur. Een robuuste constructie. Plus twee snelle, betrouwbare AF-systemen, fenomenale tracking, een groot ISO-bereik en nog veel meer.

Artikelomschrijving

Laat niets uw visie in de weg staan. De D780 biedt alles wat u zou verwachten van een D-SLR-camera van professioneel niveau plus veel meer. Een helder beeld. Een lange accuduur. Een robuuste constructie. Plus twee snelle, betrouwbare AF-systemen, fenomenale tracking, een groot ISO-bereik en nog veel meer. Spontaan of geënsceneerd. Foto's of video's. Deze full-frame D-SLR-camera kan iedere opnamesituatie aan.

Kenmerken

 • 24.5 megapixel FX-formaat BSI CMOS sensor
 • EXPEED 6-beeldprocessor
 • Hybride AF systeem met 51 (zoeker) of 273 scherpstelpunten (liveview) en oogherkenning
 • Serieopnamen met snelheden van maximaal 12 bps (liveview) of 7 bps (zoeker)
 • Full HD serieopnamen met tot 120 bps mogelijk
 • Kantelbare 3.2" lcd-monitor met 2.359.000 beeldpunten
 • ISO-bereik van 100-51.200, uitbereidbaar tot ISO 50-204.800
 • Sluitertijden van 1/8000 tot 900 sec.
 • 4K/UHD-video 3840 x 2160 met 30p/25p/24p
 • Full HD slow motion-beelden met geluid met 120p in de camera
 • Opname van time-lapse-video, elektronische vibratiereductie, tijdcodes, logaritmische (N-Log) en HDR (HLG)-video-uitvoer
 • Ingebouwde stereomicrofoon of externe microfoon met dempingsoptie; instelbare gevoeligheid
 • Uitgebreide Wifi-, Bluetooth en netwerkmogelijkheden
 • Type C USB aansluiting (SuperSpeed USB)
 • Stereo mini-jack 3.5mm audio ingang en uitgang
 • Dubbel SDXC kaartslot (UHS-II-compatibel)
 • Afmetingen: 143,5 x 115,5 x 76 mm
 • Gewicht: 840 g


Eén D-SLR, twee AF-systemen
Welkom bij een nieuw niveau van flexibiliteit. De full-frame D780 biedt een snel, speciaal hybride AF-systeem voor livebeeldopnamen en een snel en betrouwbaar AF-systeem met fasedetectie voor fotograferen door de zoeker. Bij livebeeld biedt het uiterst nauwkeurige AF-systeem u 273 AF-punten op de sensor en oogherkenning AF. Wanneer u door de zoeker fotografeert, kunt u het krachtige 51-punts AF-systeem van Nikon met topklasse trackingfuncties gebruiken.

AF met fotograferen door de zoeker
Het 51-punts AF-systeem met fasedetectie is gevoelig tot-3 LW en de heldere optische zoeker biedt een scherpe, realtime bevestiging van de actie die u in beeld brengt. Volg onderwerpen bliksemsnel, zelfs bij weinig licht.

Altijd scherpgesteld
Tijdens het fotograferen door de zoeker kunt u met het 51-punts AF-systeem direct aanpassingen doen door snel te schakelen tussen geavanceerde AF-standen. In de stand Groep-veld-AF profiteert u van een snelle scherpstelling en duidelijke onderwerpherkenning.

AF bij livebeeld
Wanneer u fotografeert met livebeeld, dekt het hybride-AF-systeem met 273 scherpstelpunten horizontaal circa 90% van het beeld en verticaal circa 90%. De kantelmonitor geeft u de vrijheid wat betreft de hoeken en biedt een aanraaksluiter en aanraak-AF.

Scherp bij elk licht
Het hybride AF-systeem met 273 scherpstelpunten is gevoelig tot -4 LW wanneer u fotografeert met een objectief dat een maximaal diafragma van f/2 of groter heeft. Voor echt donkere scènes kunt u AF bij weinig licht activeren en kunt u met AE tot-6 LW fotograferen.

Vang een blik
Wanneer u foto's maakt met livebeeld, kan het superslimme hybride AF-systeem met oogherkenning AF scherpgesteld blijven op de ogen van uw onderwerp. Het maakt niet uit of de persoon alleen op de foto staat of slechts een gezicht in de menigte is. U selecteert met de multi-selector op welk oog u wilt scherpstellen en de camera blijft daarop scherpgesteld, zelfs als de desbetreffende persoon voortdurend in beweging is.

Breng die cruciale seconden in beeld
Gebruik serieopnamen met snelheden van maximaal 7 bps met AF/AE wanneer u door de zoeker fotografeert. De snelheid neemt toe tot 12 bps wanneer u fotografeert met de stand Stille livebeeldfotografie. U krijgt beelden van volledige resolutie, zelfs wanneer u fotografeert in RAW.

Razendsnelle continu-opnamen
Wilt u de exacte bewegingen laten zien? Fotografeer met livebeeld en leg Full HD-foto's (2 MP) met maximaal 120 bps vast. U kunt ook 4K/UHD-foto's (8 MP) maken met maximaal 30 bps.

Altijd doorgaan
Als u door niets wordt gehinderd, bent u vrij om de opnamen te maken die u wilt. De uitgebreide weerbestendige afdichting en de robuuste body van magnesiumlegering zorgen ervoor dat de D780 klaar is voor elke locatie. Twee sleuven bieden plaats aan snelle UHS-II SD-kaarten die de snelle serieopnamen van de camera gemakkelijk aankunnen en de buffer vrij houden. De diepe grip en de lange gebruiksduur van de accu maken het verschil tijdens langdurige opnamesessies.

Pas aan
Belangrijke instellingen kunnen snel worden aangepast via touch-bediening of de instelschijven. Wanneer u fotografeert met handmatige scherpstelling, helpt de elektronische afstandsmeter van de camera te controleren of het geselecteerde scherpstelpunt scherp is.

Vaststellen
De 0,70x optische zoeker biedt een brede beeldhoek en een dekking van 100%. Met de grote, kantelbare lcd-monitor met 2.359.000 beeldpunten kunt u opnamen snel controleren door er dubbel op te tikken om het beeldveld op 100% te bekijken.

Terugkijken
Met het retoucheermenu in de camera kunt u beelden eenvoudig ter plekke bijsnijden en kunt u ze nu horizontaal of verticaal uitsnijden. U kunt ongewenste opnamen van de kaart in slechts één kaartsleuf of van beide kaarten tegelijk verwijderen.

Dé perfecte opname
Legendarische beelden. Extreme actie. De full-frame BSI CMOS-sensor van 24,5 MP en de EXPEED 6-beeldprocessor bieden een groot dynamisch bereik en heldere beelden over het ultragrote ISO-bereik. De RGB-sensor met 180K pixels en het geavanceerde systeem voor onderwerpherkenning leveren net als bij de D850 een ongelooflijke precisie.

Stel in op uw visie
Fotografeert u in zeer moeilijke weersomstandigheden of 's nachts bij heldere stadsverlichting? Diverse standen voor lichtmeting en witbalans geven u de vrijheid om snel te reageren op veranderingen bij natuurlijk licht of in contrastrijke situaties.

Fel licht of weinig licht
Met een ISO-bereik van 100-51.200, dat naar boven kan worden uitgebreid tot een ongelooflijke ISO 204.800 en naar beneden tot ISO 50, kunt u uw opnamen direct aanpassen aan wisselend licht. Creëer rijke tonen bij fel zonlicht. Onthul details en nuance bij weinig licht.

Maak alles mogelijk
Sluitertijden van 1/8000 tot 900 sec. bieden u meer flexibiliteit om met de tijd te spelen. Synchroniseer Nikon Speedlight-flitsers gemakkelijk met hoge snelheid voor gedenkwaardige actiefoto's. Of vertraagt alles voor dramatische lichtsporen en nachtlandschappen.

De vrijheid om uw beste werk ooit te creëren
Met de D780 kunt u rechtstreeks werken met uw favoriete NIKKOR-objectieven met F-vatting, terwijl de camera compatibel is met alle Nikon Speedlight-flitsers. Radiogestuurde geavanceerde draadloze flitssturing wordt volledig ondersteund, zodat u de vrijheid hebt om de veelzijdige SB-5000 flitser te gebruiken. Dankzij de mogelijkheden voor snelle gegevensoverdracht en de draadloze verbinding van de camera kunt u uw foto's gemakkelijk delen.

Fotograferen op afstand
U kunt de app SnapBridge gebruiken en uw smartapparaat veranderen in een externe monitor en afstandsbediening.
Of u kunt de camera op afstand bedienen met de optionele WR-1 en WR-R10 draadloze afstandsbedieningen.

Snelle verbindingen
Met de compatibele WT-7 draadloze zender kunt u een netwerkkabel op de camera aansluiten en beelden met een snelheid van maximaal 866,7 Mbps rechtstreeks overzetten naar een FTP-server of computer.

Gereed voor uw smartapparaat
Met de Nikon-app SnapBridge kunt u JPEG-bestanden, RAW (NEF)-bestanden en video's filteren en met elk smartapparaat delen. Bij gebruik met de D780 kunt u opnamen op datum filteren en uw selectie in serie overzetten.

Video als de actie daarom vraagt
De D780 gebruikt de beeldsensorresolutie van 6K om 4K/UHD-video-opnamen met een zeer hoge resolutie zonder uitsnedefactor met een beeldsnelheid van 30p/25p/24p te produceren. U kunt Full HD slow motion-beelden met geluid met maximaal 120p in de camera opnemen. En u kunt video-opnamen in DX-formaat opnemen met beeldsnelheden van 50p/60p. De AF-snelheid en AF-tracking kunnen tijdens opname worden ingesteld en voor video beschikt u over vier AF-veldstanden.

Behoud maximaal 12 stops aan dynamisch bereik voor meer flexibiliteit bij het bewerken en een score geven. Opname in N-Log met een grote 10-bits diepte biedt viermaal meer gegevens dan een standaard 8-bits opname.

Tijdrovende kleurverbetering tijdens nabewerking is niet meer nodig. Met de D780 kunt u een externe videorecorder gebruiken om rijke HLG HDR-video-opnamen vast te leggen die rechtstreeks op een compatibele tv of monitor kunnen worden weergegeven.

Neem een tijdcode op bij indelingen met beeld overslaan of beeld niet overslaan en voer opnamen uit via 10-bits HDMI. Atomos Open Protocol wordt ondersteund voor het synchroniseren van het starten/stoppen van HDMI-opnamen via uw externe recorder. Of via de camera.

Time-lapse-functie in de camera
U kunt spectaculaire 4K/UHD time-lapse-video's in de camera maken. Gelijkmatige belichting vermindert de variatie tussen beelden, voor naadloze overgangen. Geluidloze intervalopname gaat mechanische onscherpte en sluitergeluid tegen. Lichtmeting bij weinig licht kan worden uitgebreid tot -6 LW in de stand AF bij weinig licht en de sluitertijd kan worden verlengd tot 900 sec.

Breng uw visie in beeld
Veelzijdig. Betrouwbaar. Creatief. Of u nu foto's maakt of video's opneemt, de D780 kan uw volgende grote idee uitstekend aan.

Creëer beelden met een ogenschijnlijk onmogelijke scherptediepte met behulp van de stand Opname met focus-shift. U kunt de afstand van elke scherpstelstap bepalen en met de functie focuspeaking de scherpstelling bij elke laag controleren.

Verander negatieven of dia's die zijn opgenomen op 35mm-filmrolletjes om naar digitale bestanden van 24 MP. Alles wat u nodig hebt, is het digitaliseringsmenu in de camera, de optionele filmdigitaliseringadapter ES-2 en een Micro-NIKKOR-objectief.

Met het Picture Control-systeem van Nikon kunt u eenvoudig parameters voor foto's of video definiëren. Het systeem biedt een reeks vooraf ingestelde opties, maar u kunt ook aangepaste instellingen voor specifieke onderwerpen of scènes maken.

Meer informatie
Merk Nikon
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Nikon D780 body

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice