Pentax K-1 II body

€ 1.859,00
Op voorraad
SKU
2707520000005
Artikelomschrijving

De PENTAX K-1 Mark II 35mm full-frame digitale spiegelreflexcamera is het nieuwe vlaggenschip uit de PENTAX K-serie en levert een snelle en nauwkeurige autofocus, exceptionele beeldkwaliteit en hoogwaardige dynamische prestaties. Aan de achterkant is de PENTAX K-1 Mark II voorzien van een flexibel, kantelbaar LCD-scherm, dat met een simpele beweging vrijwel alle kanten op kan worden gekanteld. Het Pixel-shift systeem werkt nu ook bij opnamen uit de hand waardoor het een veel bruikbaardere fun... Meer informatie

geen

De PENTAX K-1 Mark II 35mm full-frame digitale spiegelreflexcamera is het nieuwe vlaggenschip uit de PENTAX K-serie en levert een snelle en nauwkeurige autofocus, exceptionele beeldkwaliteit en hoogwaardige dynamische prestaties.

Artikelomschrijving

De PENTAX K-1 Mark II 35mm full-frame digitale spiegelreflexcamera is het nieuwe vlaggenschip uit de PENTAX K-serie en levert een snelle en nauwkeurige autofocus, exceptionele beeldkwaliteit en hoogwaardige dynamische prestaties. Aan de achterkant is de PENTAX K-1 Mark II voorzien van een flexibel, kantelbaar LCD-scherm, dat met een simpele beweging vrijwel alle kanten op kan worden gekanteld. Het Pixel-shift systeem werkt nu ook bij opnamen uit de hand waardoor het een veel bruikbaardere functie wordt.

Kenmerken

 • 36.4 megapixels full-frame CMOS sensor zonder Low Pass filter
 • Prime IV beeldprocessor
 • 5-assige, 5-stops beeldstabilisatie in de body
 • Pixel Shift Resolution System II, ook uit de hand
 • ISO gevoeligheid tot ISO 819.200
 • 100% zoekerbeeld met de optische zoeker
 • Flexible Tilt Type LCD monitor met outdoor modus
 • Low Pass Filter Simulator
 • Dubbel SDHC kaartslot
 • Snel autofocussysteem met fase-detectie
 • SAFOX 12, 33-punts AF waarvan 25 kruissensoren
 • Stof- en weerbestendige, lichtgewicht magnesium body met 87 afdichtingen
 • Camera blijft werken bij temperaturen tot -10°C
 • Duurzame sluiter tot 300.000 opnamen
 • Full HD video en 4K interval opnamen
 • Ingebouwde Wi-Fi en GPS, ASTROTRACER mogelijk
 • Gewicht: 1010 gram (inclusief accu en geheugenkaart)

 

Snelle accurate autofocus
De engineers van Ricoh Imaging hebben het autofocusproces geoptimaliseerd waardoor een zeer snel en nauwkeurig AF-systeem is ontstaan. Dit is mede mogelijk doordat de AF-module van veel kruissensoren is voorzien. Ook de AF tracking algoritmes zijn verbeterd, waardoor ook snel bewegende onderwerpen in de AF-C modus haarscherp vastgelegd worden.

 

Nieuw pixelshift systeem II werkt ook uit de hand
Het door PENTAX ontwikkelde Pixel Shift Resolution System – dat het mogelijk maakt om volledige RGB-informatie vast te leggen door de beeldsensor te verschuiven – is geüpgraded naar het Pixel Shift Resolution System II. 

Bij het vorige pixelshift-systeem was het noodzakelijk om vanuit een statief te werken om de sensor te laten verschuiven. Met het vernieuwde systeem kun je beelden met volledige RGB-resolutie vastleggen bij opnamen vanuit de hand. De voordelen van het systeem zijn de hoge mate van details, scherpte, natuurgetrouwe kleuren en zeer weinig ruis.

 

Hoogwaardige beeldprestaties met optimale ruisonderdrukking
Door een nieuwe ingebouwde accelerator te koppelen aan de PRIME IV beeldverwerkings-engine is de beeldkwaliteit verhoogd en wordt de ruis gereduceerd. Door de maximale ISO-waarde naar 819.200 te verhogen, kan ook in de bereiken tot 25.800 enorm veel winst worden behaald met reductie van ruis.

 

Alle objectieven gestabiliseerd door bewegingsreductie
Het vijf-assen Shake Reduction II systeem zorgt voor haarscherpe foto’s, zelfs uit de hand. Het systeem geeft volledige controle over de grote full-frame beeldsensor en is speciaal ontwikkeld om bewegingen bij het vasthouden te compenseren, ongeacht de oorzaak of hoek. De bewegingsreductie kan vijf lichtwaarden opvangen.

 

Geschikt voor extreme omstandigheden
Zoals van Pentax verwacht kan worden, is ook de nieuwe PENTAX K-1 Mark II probleemloos te gebruiken in extreme weersomstandigheden: stofdicht, spatwaterdicht en bestand tegen temperaturen tot -10 graden Celsius.

 

Voor PENTAX K-1 Mark II is er de keuze uit 15 full frame-objectieven. Daarnaast kunnen ook PENTAX APS-C-objectieven (met crop) worden gebruikt.

Schrijf je eigen review
Je reviewed:Pentax K-1 II body

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice