Sony 135mm f/1.8 GM FE

€ 1.899,00
Op voorraad
SKU
4548736091924
Artikelomschrijving

Lease deze lens met Sony Imaging Lease.

De meest geavanceerde optische technologieën van Sony hebben geleid tot een telefoto-prime-lens met een uitstekende resolutie van hoek tot hoek, zelfs bij F1.8, plus een verfijnd bokeh dat kenmerkend is voor de G Master-serie.

Meer informatie

geen

De meest geavanceerde optische technologieën van Sony hebben geleid tot een telefoto-prime-lens met een uitstekende resolutie van hoek tot hoek, zelfs bij F1.8, plus een verfijnd bokeh dat kenmerkend is voor de G Master-serie.

Artikelomschrijving

Lease deze lens met Sony Imaging Lease.

De meest geavanceerde optische technologieën van Sony hebben geleid tot een telefoto-prime-lens met een uitstekende resolutie van hoek tot hoek, zelfs bij F1.8, plus een verfijnd bokeh dat kenmerkend is voor de G Master-serie.

Kenmerken

 • Lensconstructie: 13 elementen in 10 groepen
 • Beeldhoek: 18º op Full Frame, 12º op APS-C
 • Diafragmawaarden: f/1.8 - f/22
 • 11 diafragmabladen
 • Minimale scherpstelafstand: 70 cm
 • Maximale vergroting: 0.25x
 • Filtermaat: 82 mm
 • Afmetingen: 89.5 x 127 mm
 • Gewicht: 950 gram
 • De nano AR-coating van Sony vermindert schittering en spiegeling
 • Stof- en vochtwerende vormgeving

XA- en Super ED-elementen leveren een hoge resolutie, zelfs bij F1.8
Elementen van XA-glas (extreem asferisch), Super ED-glas (extra lage verstrooiing) en ED-glas, in een geavanceerd optisch ontwerp, corrigeren aberratie effectief. Een systeem voor zwevend scherpstellen gebruikt deze aberratiecorrectie om de hoogst mogelijke resolutie te handhaven tot de randen van het beeld, over het hele scherpstellingsbereik van de lens.

Indrukwekkende en natuurlijke bokeh
De ongekende oppervlakteprecisie van de XA-elementen, de grote aandacht voor sferische aberratie bij zowel het ontwerp als de productie en een rond diafragma met 11 bladen zorgen samen voor het bijzonder heldere, elegante bokeh van de G Master. Zo kunt u alle kanten uit met de kleine scherptediepte van deze F1.8-lens van 135 mm.

ED-glaselementen voorkomen kleuraberratie
Een Super ED-glaselement (extra lage verstrooiing) en een ED-glaselement zijn strategisch geplaatst om de axiale chromatische aberratie te verminderen die vaak een probleem vormt bij telelenzen met een groot diafragma. Zo profiteert u van indrukwekkende scherpte. De configuratie verbetert niet alleen de resolutie, maar minimaliseert ook de kleurranden die kunnen voorkomen bij bokeh op de voor- en achtergrond.

Antireflecterende nanocoating zorgt voor minder schittering
De door Sony ontwikkelde antireflecterende nanocoating-technologie onderdrukt interne reflecties die schittering en spiegeling kunnen veroorzaken. Dit zorgt voor een optimaal contrast en optimale helderheid onder uiteenlopende omstandigheden. (1. Antireflecterende nanocoating / 2. Glas / 3. Doorgelaten licht)

Dubbele XD (extreme dynamic) lineaire motoren voor en achter zorgen voor snelle, nauwkeurige en stille autofocus
Dankzij Sony's innovatieve XD (extreme dynamic) lineaire motoren is het mogelijk bewegende onderwerpen, podiumartiesten of vergelijkbare dynamische onderwerpen scherp in beeld te houden met een indrukwekkende snelheid, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Daarnaast bieden ze een stille en praktisch trillingvrije AF-controle.

Sterke, lichte magnesium legering
Het chassis van de lenscilinder is gemaakt van een stevige, lichte magnesium legering. De hardheid van de legering helpt optimale optische precisie te behouden en het geringe gewicht zorgt voor een lichtere lens.

Door de stof- en vochtbestendigheid blijft de lens betrouwbaar onder moeilijke omstandigheden
Een water- en stofbestendig ontwerp geeft de bescherming die nodig is voor betrouwbare prestaties in uitdagende omstandigheden buiten.

Uitstekende reactietijd en verfijnde lineaire scherpstelling
De scherpstelring beschikt over Linear Response MF, voor nauwkeurige bediening en directe respons bij handmatig scherpstellen voor foto's of video's. De scherpstelling reageert lineair op het draaien van de scherpstelring, zodat de camera nauwkeurig de input volgt op een vergelijkbare manier als mechanische systemen.

Aanpasbare scherpstelvergrendeling aan de zij- en bovenkant
De aanpasbare scherpstelvergrendeling aan de zij- en bovenkant van de lens laat u snel en eenvoudig de scherpstelling aanpassen, in de horizontale en verticale stand en vanuit elke hoek. U kunt autofocus en andere functies aan de scherpstelvergrendeling toewijzen.

Scherpstelbegrenzer
Met de scherpstelbegrenzer (∞ ~ 1,5 m / 2 m ~ 0,7 m) kunt u de scherpstelling tot een vast bereik beperken, zodat de snelheid van de autofocus wordt geoptimaliseerd en scherpstellen op ongewenste onderwerpen wordt voorkomen. De instelling voor ver weg (∞ ~ 1,5 m) is bedoeld voor portretten op volledige lengte, op halve lengte en tot op de schouders. De instelling voor dichtbij (2 m ~ 0,7 m) is ideaal voor close-ups van het gezicht of extreme close-ups van details.

Fluorcoating op het voorste lenselement
Het voorste lensoppervlak heeft een fluorcoating die bestand is tegen vingerafdrukken, stof, water, olie en ander vuil. Bovendien maakt het de lens gemakkelijker schoon te maken, mocht er toch vuil op komen.

Eenvoudig de klikjes uitzetten voor films
Een diafragmaring zorgt voor de onmiddellijke respons die professionele fotografen en filmmakers nodig hebben. Met de klikschakelaar voor het diafragma kunt u de klikstops van de diafragmaring naar wens in- of uitschakelen. Als u de klikstops gebruikt, krijgt u voelbare feedback en kunt u dus ook 'voelen' hoever de ring is gedraaid, wat deze optie heel geschikt maakt voor fotograferen. Wanneer u de klikstops niet gebruikt, beweegt de diafragmaring soepel en stil voor vloeiende en geruisloze bediening bij het filmen.

Veelzijdige scherpstelbediening met uw vingertoppen
De scherpstelmodusschakelaar laat u snel schakelen tussen modi voor AF (autofocus) en MF (handmatige scherpstelling) voor fotograferen zonder onderbrekingen.

Meer informatie
Merk Sony
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Sony 135mm f/1.8 GM FE

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice