• Home
 • Sony 16-55mm f/2.8 G SEL

Sony 16-55mm f/2.8 G SEL

€ 1.299,00
Op voorraad
SKU
4548736099654
Artikelomschrijving

Lease deze lens met Sony Imaging Lease.

Onze eerste 16–55 mm (gelijk aan 24–82,5 mm full-frame) APS-C-zoom met constant F2.8-diafragma is uiterst compact maar levert passende prestaties voor een lens uit de G-serie. Het nieuwe optische ontwerp zorgt voor ee... Meer informatie

geen

Onze eerste 16–55 mm (gelijk aan 24–82,5 mm full-frame) APS-C-zoom met constant F2.8-diafragma is uiterst compact maar levert passende prestaties voor een lens uit de G-serie.

Artikelomschrijving

Lease deze lens met Sony Imaging Lease.

Onze eerste 16–55 mm (gelijk aan 24–82,5 mm full-frame) APS-C-zoom met constant F2.8-diafragma is uiterst compact maar levert passende prestaties voor een lens uit de G-serie. Het nieuwe optische ontwerp zorgt voor een uitstekende resolutie van hoek tot hoek en biedt prachtige bokeh. De lens is compact, licht en ideaal voor uiteenlopende onderwerpen.

Kenmerken

 • Brandpuntsafstand: 16-55 mm (24-82,5mm Full Frame equivalent)
 • Lensopbouw: 17 elementen in 12 groepen
 • Beeldhoek: 83°-29°
 • Diafragmabereik: f/2.8 - f/22
 • 9 afgeronde diafragmaschijven
 • Minimale scherpstelafstand: 0,33 m
 • Maximale vergrotingsverhouding: 0,2x
 • Filterdiameter: 67 mm
 • Afmetingen: ø73 x 100 mm
 • Gewicht: 494 g

Snelle constante F2.8 zoom
De eerste 16-55 mm (24-82,5 mm full-frame equivalent) APS-C-zoom met een constant F2.8 diafragma is compact en levert toch prestaties die passen bij de G Lens-serie. Een nieuw optisch ontwerp zorgt voor uitstekende resolutie tot in alle hoeken, en zo nodig een fraaie bokeh. Het is compact, licht en ideaal voor allerlei onderwerpen.

Uitstekende G Lens-resolutie
Twee AA-elementen (geavanceerd asferisch) en twee asferische elementen onderdrukken de aberratie. Zo krijgt u een uitstekende G Lens-resolutie tot in alle hoeken. Drie glazen ED-elementen (Extra-low Dispersion) beperken kleuruitloop tot een minimum. Zo krijgt u bij elke scherpstelafstand scherpe, heldere details en natuurlijke kleuren in het hele zoombereik.

Prachtige vloeiende bokeh
Sferische aberratie heeft grote invloed op de bokeh-kwaliteit en wordt nauwkeurig beheerst om in gebieden waarop niet wordt scherpgesteld een aantrekkelijke vloeiende bokeh te leveren. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een rond diafragma met negen lamellen. Diepe, indrukwekkende beelden met scherpe in-focus details die contrasteren met fraaie achtergrond-bokeh.

Hoog contrast
Onze originele antireflecterende nanocoating-technologie zorgt voor een precieze, regelmatige nanostructuur op lensoppervlakken die reflecties onderdrukt, om schittering en spiegeling te voorkomen zonder de lichtoverdracht te belemmeren. Interne reflecties worden beperkt tot een absoluut minimum, zodat u uitzonderlijke helderheid en contrasten kunt realiseren.

Compact, licht en helder
Dankzij het geoptimaliseerde optische en mechanische ontwerp weegt de zoomlens slechts 494 g (17,5 oz.), een compact formaat met constante F2.8 16-55 mm (24-82,5 mm full-frame equivalent) zoomlens. Deze uitstekende lens is ideaal voor portretten, alledaagse snapshots, en in combinatie met compacte camera's met E-bevestiging vormt deze een zeer mobiel hanteerbaar systeem voor allerlei fotografische toepassingen.

Snelle, precieze AF en tracking
Hetzelfde type geavanceerde lineaire XD-aandrijving (eXtreme Dynamic) van de G Master-serie wordt ook in deze lens gebruikt. De lineaire XD-aandrijving maakt gebruik van het snelheidspotentieel van de camera. Zo is scherpstellen op en tracking van snel bewegende onderwerpen mogelijk met uitzonderlijke snelheid en precisie.

Aanpasbare scherpstelvergrendeling
Op de lenscilinder zit een handige scherpstelvergrendeling om gemakkelijk de scherpstelling te regelen. De knop kan ook worden aangepast via een cameramenu, zodat u er andere functies aan kunt toewijzen, zoals Selectie linker-/rechteroog.

Schakelaar voor de scherpstelmodus
Met de scherpstelmodusschakelaar kunt u wisselen tussen automatische en handmatige focusmodi, wat een groot voordeel is bij het vastleggen van onderwerpen of situaties waarbij fijne handmatige focuswijzigingen vereist zijn.

Handmatige scherpstelling met lineaire respons
Dankzij Linear Response MF van Sony reageert de scherpstelring direct en lineair op subtiele bediening bij handmatig scherpstellen. Wanneer aan de scherpstelring wordt gedraaid, wijzigt de scherpstelling onmiddellijk, waardoor de bediening snel en precies aanvoelt.

Stof- en vochtbestendig
Een stof- en vochtbestendig ontwerp biedt de betrouwbaarheid die nodig is in uitdagende omstandigheden buiten.

Fluorcoating op het voorste lenselement
De fluorcoating op het voorste lenselement stoot water, olie en ander vuil af, waardoor het gemakkelijker is om vuil of vingerafdrukken van het lensoppervlak te vegen.

Meer informatie
Merk Sony
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Sony 16-55mm f/2.8 G SEL

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice