Sony 24mm f/1.4 GM FE

€ 1.529,00
Op voorraad
SKU
4548736083981
Artikelomschrijving

Lease deze lens met Sony Imaging Lease.

De toepassing van geavanceerde technologie maakt verfijnde G Master-prestaties met een consistente hoge resolutie en zachte, natuurlijke bokeh tot aan de breedste F1.4-diafragmainstelling mogelijk. De lens is compact en de lichtste lens in zijn klasseMeer informatie

geen

De toepassing van geavanceerde technologie maakt verfijnde G Master-prestaties met een hoge resolutie en zachte, natuurlijke bokeh, tot aan de breedste F1.4-diafragmainstelling, mogelijk. De lens is de compactste en lichtste in zijn klasse.

Artikelomschrijving

Lease deze lens met Sony Imaging Lease.

De toepassing van geavanceerde technologie maakt verfijnde G Master-prestaties met een consistente hoge resolutie en zachte, natuurlijke bokeh tot aan de breedste F1.4-diafragmainstelling mogelijk. De lens is compact en de lichtste lens in zijn klasse en zorgt voor optimale draagbaarheid van deze camera met E-bevestiging. Ook biedt de camera snelle, precieze AF-aandrijving en eersteklas bediening en betrouwbaarheid. Daarmee is deze camera een uitstekende keuze voor professionals.

 

Kenmerken

  • Brandpuntsafstand: 24 mm (full frame), 36 mm (APS-C)
  • Beeldhoek: 84° (full frame), 61° (APS-C)
  • Lensopbouw: 13 elementen in 11 groepen
  • Diafragmabereik: f/1.4 tot f/16
  • Afgerond 11 bladig diafragma
  • Maximale vergrotingsverhouding: 0,17x
  • Minimale scherpstelafstand: 0.24 m
  • Filterdiameter: 67 mm
  • Afmetingen: ø 75,4 x 92,4 mm
  • Gewicht: 445 g

Uitstekende resolutie van hoek tot hoek
Twee XA (extreem asferische)-elementen, waarvan één voor het voorste element, compenseren voor coma, veldkromming en astigmatisme, wat vaak een probleem is bij groothoekcamera's met een groot diafragma. Dit garandeert een uitstekende resolutie van hoek tot hoek, zelfs wanneer u opnamen maakt met maximale diafragmaopening op F1.4.

ED-glaselementen voorkomen kleuraberratie
Drie ED-glaselementen (extra lage verstrooiing) zijn zorgvuldig geïntegreerd in het optische pad van de lens om axiale en laterale chromatische aberratie te minimaliseren, waardoor optimale scherpte over het hele beeldgebied behouden blijft.

Geavanceerd optisch ontwerp geeft puntbronnen nauwgezet weer
Het ultramoderne optische ontwerp met twee nauwkeurige XA-elementen onderdrukt sagittale schittering. Dit is een veelvoorkomende aberratie in lenzen met een groot diafragma. Sagittale schittering is een fenomeen dat resulteert in een onnatuurlijke spreiding van puntlichtbronnen (vergelijkbaar met een vogel die zijn vleugels uitspreidt) die meer opvalt aan de rand van het beeld. Een natuurlijke weergave van puntbronnen is vooral belangrijk bij scènes met sterren of nachtelijke stadsverlichting. (1. Een foto van een ster, gemaakt met de FE 24mm F1.4 GM, vertoont geen enkel teken van sagittale schittering. 2. Duidelijke sagittale schittering op een foto van een ster, gemaakt met een conventionele f1.4 lens van 24 mm.)

Antireflecterende nanocoating zorgt voor minder schittering
De door Sony ontwikkelde antireflecterende nanocoating-technologie onderdrukt interne reflecties die schittering en spiegeling kunnen veroorzaken. Dit zorgt voor een optimaal contrast en optimale helderheid onder zoveel mogelijk omstandigheden. (1. Antireflecterende nanocoating / 2. Glas / 3. Uitgezonden licht)

Compact en licht ontwerp
Het nieuwe optische ontwerp dat de lensdiameter verkleint door het gebruik van twee XA-elementen, waaronder één voor de voorste lens, is gecombineerd met een nieuw DDSSM-aandrijvingssysteem (Direct Drive SSM), met een gewicht van slechts 445 gram (15,7 oz.) als resultaat. Dit maakt deze lens ideaal voor compacte behuizingen met E-bevestiging.

11 bladen voor nog mooiere bokeh
Het diafragmamechanisme van de lens heeft 11 bladen, zoals de meeste α-lenzen, en een cirkelvormig ontwerp waardoor het diafragma vrijwel perfect rond blijft, zelfs als het met 1 of 2 stops wordt gesloten. Die prachtige, ronde bokeh is dus eenvoudig te verkrijgen. Dit draagt bij aan zachte, vloeiende achtergrond-bokeh die het onderwerp er duidelijk uit laat springen.

Krachtige DDSSM die opnieuw is ontworpen en is geoptimaliseerd voor de lens
Het nieuwe, krachtige DDSSM (Direct Drive SSM)-aandrijvingssysteem is kleiner en lichter, maar biedt drie keer zoveel stuwkracht als het vorige systeem. De verbeterde kracht van het nieuwe DDSSM-systeem zorgt voor een snelle, nauwkeurige en stille autofocus en levert uitstekende prestaties bij het maken van foto's en films.

Eenvoudig de klikjes uitzetten voor films
Een diafragmaring zorgt voor de onmiddellijke respons die professionele fotografen en filmmakers nodig hebben. Met de ON/OFF-klikschakelaar kunt u de klikstops van de diafragmaring naar wens in- of uitschakelen. Als u de klikstops gebruikt, krijgt u voelbare feedback en kunt u dus ook 'voelen' hoever de ring is gedraaid, wat deze optie heel geschikt maakt voor fotograferen. Wanneer u de klikstops niet gebruikt, beweegt de diafragmaring soepel en stil voor vloeiende en geruisloze bediening bij het filmen.

Vloeiende, veelzijdige bediening
De scherpstelvergrendeling kan worden aangepast via een menu op de behuizing. De gebruiker heeft direct toegang tot een tweede functie van de scherpstelvergrendeling, zoals 'rasterlijnen' om de compositie te controleren bij landschapsfotografie of 'witbalans' om de witbalans aan de huidige lichtomstandigheden aan te passen of een bepaalde sfeer te creëren.

Hoge betrouwbaarheid in moeilijke omstandigheden
De scherpstelring is voorzien van rubberen materiaal dat zelfs bij lage temperaturen eenvoudig te bedienen is, de vergrendeling voor de zonnekap voorkomt dat de kap losraakt en het stof- en vochtbestendige ontwerp maakt de camera geschikt voor gebruik buiten.

Veelzijdige scherpstelbediening met uw vingertoppen
Met een scherpstelmodusschakelaar kunt u snel handmatige of automatische scherpstelling selecteren, afhankelijk van de opnameomstandigheden.

Fluorcoating op het voorste lenselement
Een fluorcoating op het voorste element beschermt tegen vingerafdrukken, stof, water, olie en modder. Het lensoppervlak kan makkelijk worden schoongemaakt als er toch vuil op terechtkomt.

Uitstekende reactietijd en verfijnde lineaire scherpstelling
Met scherpstelring kunt u nauwkeurig handmatig scherpstellen dankzij Linear Response MF. De scherpstelling verandert lineair in reactie op de rotatie van de scherpstelring, waardoor de gebruiker snel en nauwkeurig handmatig kan scherpstellen.

Meer informatie
Merk Sony
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Sony 24mm f/1.4 GM FE

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice