• Home
 • Sony A7 III inclusief 85mm f/1.8

Sony A7 III inclusief 85mm f/1.8

€ 2.549,00
Op voorraad
SKU
2000000038940
Artikelomschrijving

Leg beslissende momenten vast met de α7 III van Sony, met een nieuw ontwikkelde achterverlichte full-frame CMOS-sensor en andere innovaties op het gebied van beeldverwerking; supersnelle reactietijd, eenvoudige bediening, en betrouwbare duurzaamheid voor elke opnamesituatie.

Kit inclusief een 85mm f/1.8 FE objectief.

Kenmerken

 • Full frame (35,9 × 24 mm) 24.2 megapixels Exmor CMOS-sensor
 • BIONZ X™-beeldverwerkin... Meer informatie
geen

Leg beslissende momenten vast met de α7 III van Sony, met een nieuw ontwikkelde achterverlichte full-frame CMOS-sensor en andere innovaties op het gebied van beeldverwerking; supersnelle reactietijd, eenvoudige bediening, en betrouwbare duurzaamheid voor elke opnamesituatie.

Artikelomschrijving

Leg beslissende momenten vast met de α7 III van Sony, met een nieuw ontwikkelde achterverlichte full-frame CMOS-sensor en andere innovaties op het gebied van beeldverwerking; supersnelle reactietijd, eenvoudige bediening, en betrouwbare duurzaamheid voor elke opnamesituatie.

Kit inclusief een 85mm f/1.8 FE objectief.

Kenmerken

 • Full frame (35,9 × 24 mm) 24.2 megapixels Exmor CMOS-sensor
 • BIONZ X™-beeldverwerkingsprocessor
 • Fasedetectie AF met 693 scherpstelpunten
 • Contrastdetectie AF met 425 scherpstelpunten
 • 5-assige beeldstabilisatie in de body
 • Elektronisch gestuurde, verticaal aflopende spleetsluiter met sluitertijden tot 1/8000 sec
 • Beeldsnelheid foto's tot max. 10 fps, met AF-tracking, tot 163 frames JPG of 40 frames RAW
 • XGA OLED zoeker met 2.359.296 beeldpunten
 • 7,5 cm (3,0 type) kantelbaar TFT-touchscreen met 921.600 dots
 • ISO 100-51.200 gevoeligheid (ISO 50 tot ISO 204.800 instelbaar)
 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (25p, 100 M)
 • Ingebouwde stereomicrofoon
 • Anti-flikkering opnamen mogelijk
 • Foto's afspelen en camera bedienen met WiFi en PlayMemories, Bluetooth ingebouwd
 • Coating tegen statische elektriciteit op optische filter en ultrasoon vibratiemechanisme
 • Twee SD-kaartsleuven, een met UHS-II compatibiliteit
 • Compatibel met SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1)
 • Afmetingen: ca. 126,9 x 95,6 x 73,7 mm
 • Gewicht: ca. 650 g

Achterverlichte full-frame sensor met 24,2 megapixels
De 35 mm full-frame Exmor R™ CMOS-beeldsensor heeft een resolutie van 24,2 megapixels, achtergrondverlichting en een on-chip lens zonder tussenruimte voor buitengewone gevoeligheid en dynamisch bereik. Een twee keer zo hoge uitleessnelheid van gegevens wordt behaald door middel van koperen draden en front-end LSI.

Compleet verbeterd beeldverwerkingssysteem
Een combinatie van een modern beeldverwerkingssysteem en een nieuwe sensor bereiken een verbetering in beeldkwaliteit van tot wel 1,5 stops. Een zeer groot gevoeligheidsbereik van tot wel ISO 51.200 is standaard en er wordt een dynamisch bereik van tot ongeveer 15 stops bereikt bij instellingen voor lage gevoeligheid. Opgewaardeerde Detailweergave en Gebiedsgerichte ruisreductie zorgen samen voor ruisonderdrukking en waarborgen een hoge algehele resolutie. De kleurreproductie is sterk verbeterd, vooral als het om huidskleuren of natuurtaferelen gaat. De α7 III ondersteunt eveneens 14-bits RAW-uitvoer, zelfs tijdens geluidloos fotograferen/continu fotograferen.

Groter, sneller, stabielere AF
Een doorontwikkeld beeldverwerkingssysteem en voor de α9-camera geoptimaliseerde AF-algoritmen ter verbetering van de AF-snelheid, precisie en traceringssprestaties van de α7 III. Autofocus met 693 detectiepunten en autofocus met 425 contrastpunten zorgen voor een breed bereik met hoge dichtheid. Dankzij tot wel tweemaal verhoogde AF-snelheid en meer precieze AF-tracering kunt u foto's maken en scherp ingesteld blijven bij een snel bewegend onderwerp met onvoorspelbare bewegingen. De autofocus van de α7 III blijft ook betrouwbaar bij helderheden tot EV-3.

Autofocus met brandpuntsvlakfasedetectie ondersteunt lenzen met A-bevestiging
Autofocus kan zelfs werken wanneer er een lens met A-bevestiging is gemonteerd op de α7 III via een LA-EA3-adapter. Het systeem van de 693-punts autofocus met brandpuntsvlakfasedetectie zorgt voor een breed bereik, korte reactietijden en fantastische tracering.

Oog-autofocus ondersteunt nu autofocus-C
Oog-autofocus ondersteunt AF-C-modus nu met verbeterde precisie, waardoor u significant betere portretopnamen kunt maken. Een hogere autofocussnelheid maakt het eenvoudiger om portretopnamen van een bewegend onderwerp te maken, zelfs als het omlaag- en wegkijkt van de camera of in tegenlicht staat met het gezicht gedeeltelijk in het donker. De α7 III ondersteunt oog-autofocus voor lenzen met A-bevestiging die zijn bevestigd met behulp van een adapter.

AF-ON-knop en multikeuzeknop
Door de nieuwe AF-ON-knop half in te drukken, wordt autofocus geactiveerd zonder scherpstellingsfunctie, zodat u zich beter kunt concentreren op het moment waarop u precies de sluiterknop wilt loslaten en het moment direct wilt vastleggen. Met een multikeuzefunctie kunt u snel en efficiënt het focuspunt verleggen. U kunt het focuspunt selecteren en intuïtief verleggen, zodat u nooit een geweldige kans mist om bewegende voorwerpen te fotograferen.

Uitgebreid autofocus-gebruiksgemak
De gevoeligheid van AF-tracking kan in vijf stappen worden aangepast voor onderwerpen die buiten het scherpstellingsgebied bewegen. Autofocusgebieden en -punten blijven hetzelfde of veranderen bij het wisselen tussen horizontale en verticale positionering, afhankelijk van de opnamesituatie. Autofocus-gebiedsregistratie zorgt ervoor dat veelgebruikte instellingen voor scherpstellingspunten kunnen worden opgeslagen en worden toegewezen aan aanpasbare knoppen; op deze manier kunnen deze instellingen snel worden opgeroepen als u ze nodig hebt.

Tot wel 10 fps met AF/AE-tracking
Dankzij een nieuwe sluiterunit en een nieuw beeldverwerkingssysteem kan de α7 III continu fotograferen met maximaal 10 fps met AF/AE-tracking (maximaal 8 fps met minimale vertraging in de modus live-view continu fotograferen). Hierdoor kunt u zelfs snel bewegende onderwerpen eenvoudig, stabiel fotograferen. In één burstopname kunnen tot wel 177 (standaard) JPEG-beelden, 89 gecomprimeerde RAW-beelden of 40 niet-gecomprimeerde RAW-beelden worden vastgelegd. Met de elektronische sluiter kunt u stille, trillingvrije opnamen maken van dieren in het wild en bij andere gevoelige situaties waar zelfs het geringste geluid kan betekenen dat u een perfecte opname misloopt.

Verbeterd gebruiksgemak voor continu fotograferen
Groepen foto's gemaakt in continue modus kunnen eenvoudig worden weergegeven als een groep, en zulke groepen kunnen worden verwijderd of beschermd in één snelle handeling. Daarnaast is het zo dat deze camera, dankzij een hogere burstcapaciteit en compatibiliteit met UHS-II-media, het schrijven van gegevens naar geheugenkaarten een stuk gestroomlijnder maakt. De Fn-knop en menuknop kunnen worden gebruikt om instellingen meteen te wijzigen na het voltooien van een continue fotoreeks en dit terwijl het wegschrijven van de gegevens nog gaande is.

Antiflikkering-opnamen
Geflikker van TL-verlichting en ander kunstlicht wordt automatisch gedetecteerd en de sluitertijd wordt zodanig aangepast dat het effect van de flikkering ervan op foto's minimaal is. Dit onderdrukt afwijkingen in belichting en kleur aan de boven- en onderzijde van foto's gemaakt met hogere sluitertijd, evenals inconsistentie in belichting en kleur tussen continu gefotografeerde opnamen, waardoor u binnenshuis met meer vertrouwen foto's kunt maken.

Heldere, natuurlijke, realistische 4K-films
Full-frame 4K-films met een hoge resolutie en volledige pixeluitlezing zonder pixelsamenvoeging waarmee de hoeveelheid vereiste gegevens voor 4K-films ongeveer 2,4 keer meer worden geconcentreerd (QFHD: 3840 x 2160) resulteert in minder moiré en onregelmatigheden. Geavanceerde beeldverwerking maakt het mogelijk om 4K-films op te nemen met uitzonderlijke beeldkwaliteit in het middelhoge tot hoge ISO-bereik, zodat u de unieke mogelijkheden van 4K-films in elke opname optimaal kunt benutten. In plaats van full-frame modus, kan Super 35 mm-modus ook worden geselecteerd, indien nodig.

Ondersteunt een groot bereik aan behoeften bij HDR-filmproductie
De α7 III, met ondersteuning voor een grote hoeveelheid HDR-filmproductiebehoeften, levert zowel S-Log3- als S-Log2-gammacurves voor grote flexibiliteit om beelden naar wens te verfijnen via kleurgradatie in de nabewerking [1] en een nieuw HLG (Hybrid Log-Gamma)26 beeldprofiel voor een directe HDR-workflow. Kleurgradatie is echter geen vereiste om op een HDR (HLG)-compatibele tv direct te kunnen genieten van hoogwaardige, levensechte beelden [2] zonder geblokkeerde schaduwen of overbelichting.


Veelzijdige filmopnamefuncties
De α7 III levert een uitgebreid aanbod aan functies om workflows van professionele videofilmmakers te vergemakkelijken, zoals HDMI-uitvoer, tijdcode / user bits (TC/UB), opn. bediening, schermmarkering/-instelling, zebrafunctie, langzame en snelle beweging, simultane proxy-filmopnamen, extractie en aparte opslag van een foto van een film en hulpfunctie gammaweergave.

Verbeterde snelle hybride autofocus voor filmopname
Een effectieve combinatie van autofocus met brandpuntsvlakfasedetectie en autofocus met contrastdetectie stelt nauwkeurig scherp, zelfs op snel bewegende onderwerpen en traceert ze daarna op eenvoudige wijze gedurende de opname. Het autofocusbereik voor films beslaat een vrijwel even groot gebied als het autofocusbereik voor foto's, dus zodra het autofocussysteem met hoge dichtheid is scherp gesteld op een onderwerp dat u wilt filmen, blijft de camera het op stabiele en vasthoudende wijze volgen. Drie snelheidsinstellingen van autofocus maken langzame focuseffecten mogelijk terwijl u filmscènes opneemt.

My Menu en nieuwe menu-interface
Met My Menu (Mijn menu) kunt u max. 30 menuopties vastleggen en rangschikken naar gebruiksfrequentie voor direct gebruik; ongebruikte items kunnen naar behoefte worden gewist. Een aangepast menu kan worden gecreëerd naargelang de behoefte van elke opnamesituatie. De α7 III heeft gereorganiseerde primaire menu's zodat u sneller kunt zoeken, met groepsnamen en paginanummers aan de bovenkant van het scherm.

Classificatiefunctie handig voor rangschikking op locatie
Aan foto's kan een kwalificatie van 1 t/m 5 sterren worden toegekend die bewaard blijft als de afbeeldingen worden geïmporteerd in PlayMemories Home of in het nieuwe Imaging Edge-softwarepakket van Sony voor pc. Deze functie en een beschermende functie om te voorkomen dat beelden per ongeluk worden gewist, kunnen worden toegewezen aan een aanpasbare knop (standaard is dat C3 voor bescherming). Kwalificaties en bescherming kunnen worden toegepast via het scherm overzicht afspelen en continue groepen kunnen worden bekeken, beschermd en verwijderd terwijl u op locatie bent of reist.

Snel wijzigbare aanpassing
Camera-instellingen kunnen worden vastgelegd (maximaal twee in de camera en vier op de geheugenkaart) voor snelle toegang via de moduskiezer. Maximaal 81 functies kunnen worden toegewezen aan 11 aanpasbare toetsen en er kunnen zelfs combinaties van aangepaste functies worden toegewezen voor foto's, films en afspelen. Aangepaste instelling terughalen door ingedrukt houden is een functie die heel gemakkelijk is voor het tijdelijk gebruik van opname-instellingen, toegewezen aan aanpasbare knoppen terwijl de desbetreffende knop wordt vastgehouden.

XGA OLED Tru-Finder™ met hoge resolutie en hoog contrast
Deze elektronische XGA OLED Tru-Finder-zoeker met een hoge resolutie en 2.359.000 punten zorgt voor hoog contrast, uitstekende gradatie en natuurlijke kleurweergave (dit zijn de specifieke voordelen van OLED-zoekers); voor levensechte beelden met volledige zichtbaarheid van hoek tot hoek. Vergrotingsfactor is 0,78x (ca. 38,5° diagonale FOV). De ZEISS T*-coating vermindert vervelende lensreflecties op de oculaire lens aanzienlijk. Het opstarten gaat ongeveer 40% sneller dan bij de α7 II wanneer de camera wordt aangezet. Daarnaast kan de weergavemodus op 'High' (hoog) worden gezet om preciezere, meer natuurlijke details weer te geven. Dit is mogelijk doordat er gebruik wordt gemaakt van de enorme hoeveelheid beeldgegevens die van de sensor met 24,2 megapixels afkomstig zijn.

Lcd-aanraakscherm voor eenvoudige, directe scherpstellingsbediening
Het lcd-scherm van 7,5 cm met 922.000 punten kan worden bediend als aanraakscherm en is helder, gedetailleerd en duidelijk af te lezen; ook als u buiten bent. Gebruik de functie voor aanraakscherpstelling om direct scherp te stellen op een punt dat u aanraakt op het scherm en de touchpad-functie om het scherpstellingsframe met uw vinger naar een ander punt van het lcd-scherm te slepen, terwijl u de opname via de zoeker controleert. Dit lcd-scherm kan tot wel 107° omhoog en 41° omlaag kantelen, voor flexibel, praktisch cameragebruik en opnamecontrole.

Beeldstabilisatie over vijf assen ingebouwd in de behuizing met 5,0-stop sluiter-Speed Advantage
Dit uitgebreide systeem gaat vijf soorten camerabewegingen tegen die beelden vaak wazig maken: pitch/yaw-bewegingen tijdens opnamen met een langere brandpuntsafstand; x/y-bewegingen bij het maken van close-ups (inclusief macro); en roll shake bij het maken van foto's 's avonds en films. Het zorgt effectief voor 5,0-stop snellere sluitertijden, zodat de α7 III volledig zijn hoogwaardige beeldvermogen en live-view beeldprestaties kan benutten. Daarnaast kan het werken met zowel lenzen met A-bevestiging gemonteerd met een bevestigingsadapter, als met lenzen met E-bevestiging.
Afbeelding van α7 III met 35 mm full-frame beeldsensor.

Locatiegegevenskoppeling via Bluetooth
De camera kan worden gekoppeld met de app PlayMemories Mobile die is geïnstalleerd op een compatibele mobiele telefoon of tablet voor het ophalen van locatiegegevens, deze vast te leggen bij foto's, en de instellingen van datum/tijd/locatie van de camera te corrigeren. Met de toepassing PlayMemories Home kunt u op een computer alle geïmporteerde foto's ordenen op een kaart.

Vloeiende pc-tethering via USB 3.1 Gen 1-poort
Een USB Type-C™31-poort die de snelle USB 3.1 Gen 1 ondersteunt, zorgt voor supersnelle externe overdracht van grote RAW-gegevensbestanden via pc zodat u snel en zonder vertraging beelden en continu gefotografeerde opnamen op een pc kunt bekijken. Eveneens kunt u met een instelling om enkel JPEG-bestanden naar pc over te dragen, via de pc beelden zelfs sneller bekijken na continu gefotografeerde opnamen, omdat de camera geen grote hoeveelheden RAW-gegevens hoeft te versturen.

Langere batterijlevensduur voor langer, professioneel gebruik
Voor langere perioden van trefzeker fotograferen beschikt de NP-FZ100-batterij over ongeveer 2,2 maal de capaciteit van een NP-FW50-batterij; hierdoor kunt u maximaal ongeveer 710 foto's maken. Een optionele verticale VG-C3EM-handgreep kan twee batterijen bevatten. Door gebruik van de USB Type-C™- en multi/micro-USB-poort kunnen externe mobiele batterijen worden gebruikt om de camera van stroom te voorzien voor langer opnemen. Ook kunnen accessoires, zoals een afstandsbediening, op comfortabelere manier worden gebruikt via de multi-/micro-USB-poort, terwijl het apparaat stroom ontvangt via de USB Type-C™-poort. Optionele BC-QZ1-batterijlader zorgt voor kortere laadtijden dan via USB.

Twee sleuven met UHS-II-compatibiliteit
Deze camera heeft twee mediasleuven voor een SD-kaart (UHS-II-compatibel voor sneller wegschrijven van gegevens) en een SD-kaart/Memory Stick. De twee kaarten in de sleuven kunnen worden gebruikt voor het tegelijkertijd maken van opnamen en relay-opnamen van gegevens; scheiden van RAW-gegevens van JPEG-gegevens of foto's van films; en gegevens kopiëren van de ene kaart naar de andere. Het klepje van de geheugenkaart kan worden vergrendeld om te voorkomen dat het onbedoeld wordt geopend.

Zeer duurzaam en bruikbaar onder zware omstandigheden
De α7 III functioneert betrouwbaar onder uitdagende omstandigheden. De behuizing ervan is versterkt met een deklaag, afdekking aan de bovenzijde, afdekking aan de voorzijde en intern frame van een uiterst lichte en sterke magnesiumlegering. Het aantal lensbevestigingsschroeven is verhoogd naar zes voor verbeterde duurzaamheid. De grotere (draai)knoppen zijn verzegeld. Afdichtingen worden overal in de behuizing aangetroffen om binnendringen van stof en vocht te minimaliseren.

One-touch remote en One-touch sharing
Met de One-touch remote kunt u een smartphone of tablet gebruiken als zoeker/afstandsbediening. Met one-touch sharing zet u foto's/video’s over op uw apparaat om te delen via sociale netwerken. Installeer gewoon de PlayMemories mobiele app via Wi-Fi op uw Android-apparaat met NFC-functie en raak de camera vervolgens met het apparaat aan om ze met elkaar te verbinden. Als u geen NFC hebt, kunt u de QR-codecompatibiliteit gebruiken om de apparaten te koppelen.

Nieuw Imaging Edge-softwarepakket van Sony
Met het Imaging Edge-softwarepakket kunt u de beeldkwaliteit optimaliseren, de efficiëntie van de productie verbeteren en RAW-afbeeldingen tot in detail aanpassen. Gebruik de 'Remote' (afstandsbediening) om opnamen op afstand te bedienen met live pc-bewaking; 'Edit' om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's; en 'Viewer' om foto's te bekijken, beoordelen en selecteren uit een lijst met opnamen.

Meer informatie
Merk Sony
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Sony A7 III inclusief 85mm f/1.8

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice