• Home
 • Sony A7s III inclusief 24-70/2.8 GM

Sony A7s III inclusief 24-70/2.8 GM

€ 6.348,00
Op voorraad
SKU
2000000041865
Artikelomschrijving

Lease deze camera met Sony Imaging Lease.

De S-serie wordt naar een hoger niveau getild met full-frame filmopnamen, spectaculaire snelheden en gevoeligheid, en zeer weinig ruis, waardoor 4K-video's kunnen worden gemaakt die voorheen onmogelijk waren met een hoog dynamisch bereik, adembenemend... Meer informatie

geen

De S-serie wordt naar een hoger niveau getild met full-frame filmopnamen, spectaculaire snelheden en gevoeligheid, en zeer weinig ruis, waardoor 4K-video's kunnen worden gemaakt die voorheen onmogelijk waren met een hoog dynamisch bereik, adembenemende scherpstelling en indrukwekkende beeldstabilisatie.

Artikelomschrijving

Lease deze camera met Sony Imaging Lease.

De S-serie wordt naar een hoger niveau getild met full-frame filmopnamen, spectaculaire snelheden en gevoeligheid, en zeer weinig ruis, waardoor 4K-video's kunnen worden gemaakt die voorheen onmogelijk waren met een hoog dynamisch bereik, adembenemende scherpstelling en indrukwekkende beeldstabilisatie. Met superieure full-frame filmprestaties, inclusief hoge gevoeligheid (uitgebreide ISO naar maximaal 409600), een groot dynamisch bereik met 15 stops, 4K 120p, snelle en betrouwbare autofocus en zeer krachtige beeldstabilisatie legt de α7S III de lat voor filmmakers opnieuw ongekend hoog.

Kit inclusief een 24-70mm f/2.8 GM objectief

Krijg €100 cashback op maximaal 3 extra lenzen bij aankoop van deze camera!

Aktie loopt van 12 oktober 2020 t/m 31 maart 2021

Bekijk hier de aktievoorwaarden

Kenmerken

 • Full frame (35,9 × 24 mm) 12.1 megapixels Exmor CMOS-sensor
 • BIONZ XR™-beeldverwerkingsprocessor
 • Fasedetectie AF met 759 scherpstelpunten
 • Contrastdetectie AF met 425 scherpstelpunten
 • 5-assige beeldstabilisatie in de body
 • Elektronisch gestuurde, verticaal aflopende spleetsluiter met sluitertijden tot 1/8000 sec
 • Beeldsnelheid foto's tot max. 10 fps, met AF-tracking, meer dan 1000 frames JPG of RAW
 • Electronische zoeker met 9.437.184 beeldpunten
 • 7,5 cm (3,0 type) kantelbaar TFT-touchscreen met 1.440.000 dots
 • ISO 100-51.200 gevoeligheid (ISO 50 tot ISO 204.800 instelbaar)
 • XAVC HS 4K: 3840 x 2160 (4:2:2, 10-bits, PAL) (ca.): 100p (280 Mbps)
 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (4:2:2, 10-bits, PAL) (ca.): 100p (280 Mbps)
 • RAW-uitvoer (HDMI)
 • Ingebouwde stereomicrofoon
 • Anti-flikkering opnamen mogelijk
 • Foto's afspelen en camera bedienen met WiFi en Imaging Edge, Bluetooth ingebouwd
 • Twee multi-kaartsleuven, beide voor SD-geheugenkaart (compatibel met UHS-I/II) of CFexpress Type A-kaart
 • Compatibel met SuperSpeed USB 5 Gbps (USB 3.2)
 • Afmetingen: ca. 128,9 x 96,9 x 80,8 mm
 • Gewicht: ca. 699 g

Nieuwe beeldsensor met een twee keer zo hoge uitleessnelheid
De nieuwe full-frame Exmor RTM CMOS-sensor met achterverlichting en 12,1 effectieve megapixels heeft een tot wel twee keer zo hoge uitleessnelheid als de sensor van de α7S II. Daarnaast biedt de sensor hoge gevoeligheid en een breed dynamisch bereik. Een geavanceerde kleurenfilterreeks zorgt voor een nauwkeurigere kleurreproductie. De autofocus met brandpuntsvlakfasedetectie maakt de autofocus met fasedetectie veel stabieler en preciezer. Alles bij elkaar zorgt voor een adembenemende beeldkwaliteit.

Nieuwe beeldverwerkingsprocessor met tot acht keer hogere verwerkingsprestaties
De BIONZ XR™-beeldverwerkingsprocessor biedt tot wel acht keer zo hoge prestaties als de vorige processor. Hierdoor wordt vertraging geminimaliseerd en worden de realtime verwerkingsmogelijkheden voor zowel foto's als films sterk verbeterd. De processor verwerkt aanpassingen voor autofocus, beeldherkenning en beeldkwaliteit in realtime en voert ook gegevensoverdracht, de gebruikersinterface en andere camerabewerkingen uit.

Hoge gevoeligheid, breed dynamisch bereik
De full-frame 12,1-megapixel configuratie maakt hoge gevoeligheid met weinig ruis mogelijk voor het gehele gevoeligheidsbereik van de camera door het uitvoersignaal van de sensor te optimaliseren. Het standaard ISO-bereik is 80–102400, dat kan worden uitgebreid tot 40–409600 (80–409600 voor films). De camera heeft een indrukwekkend dynamisch bereik van wel 15 stops voor prachtige, levensechte beelden zonder overbelichting. Dankzij de hoge gevoeligheid en het grote dynamisch bereik van deze camera kunt u tijdens shoots alle kanten op.

Full-frame 4K-opname met 120p
Full-frame 4K-opname met 120 fps met autofocus is mogelijk dankzij de supersnelle leescapaciteit van de nieuwe beeldsensor en de nieuwe, krachtige BIONZ XR-processor. Deze 4K-opname met hoge beeldkwaliteit, waarbij alle pixels worden weergegeven zonder samenvoeging, maakt heldere slow motion tijdens de nabewerking mogelijk (tot vijf keer langzamer dan realtime).
Ook maakt de 4K bokeh-effecten mogelijk die kenmerkend zijn voor full-frame camera's, allemaal met een soepele high-precision autofocus. Ondanks zijn compacte formaat geeft de α7S III uw creativiteit alle ruimte.

Films opnemen met een diepte van 10 bits en 4:2:2-kleurensampling
Met de camera kunt u interne 4K-opnamen maken met een diepte van 10 bits en een 4:2:2-kleurensampling wanneer u Long GOP- of All Intra-compressie gebruikt. Hierdoor kunt u kleurgradatie naar een hoger niveau tillen en video optimaliseren met het ultieme realisme van HDR en toch een natuurlijke gradatie behouden.

Interne All-Intra-opnamen
De α7S III heeft niet alleen Long GOP inter-framecompressie, maar ondersteunt ook als eerste α-model intra-frame-opnamen (All-Intra). Dit houdt in dat elk frame afzonderlijk wordt opgenomen met een hoge bitsnelheid van tot wel 600 Mbps. Dit komt van pas bij bepaalde shoots, omdat het maximale flexibiliteit bij de nabewerking oplevert.

HEVC-codec met hoge compressie-efficiëntie
U kunt nu voor het eerst opnemen in de XAVC HS-indeling met de MPEG-H HEVC/H.265-codec. Hiermee wordt de compressie-efficiëntie ruwweg verdubbeld. Vergeleken met een normale 4K XAVC S-indeling biedt XAVC HS gedetailleerde 10-bits video met 4:2:2-kleurensampling bij een vergelijkbare of lagere gegevenssnelheid. Ook biedt XAVC HS nog betere beeldkwaliteit en bruikbare bestandsgrootten.

16-bits uitvoer van RAW-gegevens
Deze camera is de eerste in de α-serie die 16-bits uitvoer van RAW-gegevens naar een externe recorder via HDMI ondersteunt, wat leidt tot betere beeldkwaliteit en flexibelere en efficiëntere nabewerking. De uitvoer bestaat uit full-frame 16-bits gegevens van 4264 x 2408 (hoogte-breedteverhouding van 16:9) vanuit de beeldsensor, met een keuze uit verschillende framesnelheden (60p/50p/30p/25p/24p).

S-Log2 en S-Log3 met ondersteuning voor 10-bits 4:2:2
De gammacurves S-Log2 en S-Log3 zijn beschikbaar. S-Log3 biedt een betere weergave van gradaties van schaduw tot het middelgrijze gebied (18% grijs), wat een dynamisch bereik van maximaal 15 stops mogelijk maakt. Er zijn drie instellingen voor kleurenbereik (S-Gamut, S-Gamut3 en S-Gamut3.Cine). Met de laatste twee instellingen wordt het gemakkelijker om de kleuren in beeldmateriaal dat met filmcamera's van Sony is gemaakt, op elkaar af te stemmen. Omdat de kleuren bij elkaar passen, wordt de kleurcorrectie tijdens de nabewerking eenvoudiger, zodat u de α7S III gemakkelijker met andere professionele camera's kunt gebruiken.

Proxy-opname voor efficiënter bewerken
Tijdens filmopnamen kunt u tegelijkertijd HD-proxybestanden met een lage bitsnelheid en indelingen met een hogere bitsnelheid zoals XAVC S-I 4K opnemen. U kunt de kleinere proxybestanden vervolgens gebruiken voor het bewerken en voorvertonen vóór levering van de uiteindelijke productie. Zo wordt uw computer minder belast en kunt u sneller en efficiënter werken. Proxybestanden kunnen in 10-bits XAVC HS (1920 x 1080) of 8-bits XAVC S (1280 x 720) worden vastgelegd.

10-bits HLG-beeldprofiel
Een Hybrid Log-Gamma HDR-beeldprofiel, met de BT.2020-kleurruimte met breed bereik, kan worden gebruikt voor direct HDR (HLG) afspelen op compatibele tv's. Het resultaat is levensechte beelden, met gedetailleerde schaduw- en lichte gebieden en minder witte en zwarte vlekken, zonder dat kleurgradatie nodig is. Met name 10-bits opnamen reproduceren een fijne gradatie en details voor een zeer realistisch resultaat.

Verbeterde beeldkwaliteit bij het opnemen van films
Dankzij de nieuwe, betere beeldverwerkingsprocessor van de α7S III kunnen kleuren en texturen van gebladerte en de menselijke huid consistenter worden weergegeven, zonder een sterke afhankelijkheid van lichtbronnen. De weergave van gradaties is ook verbeterd, voor mooiere huidtinten en belichtingsovergangen in portretopnamen. Bij 4K-opnamen verminderen de nieuwe beeldsensor en beeldverwerkingsprocessor de rollende-sluitervervorming tot maar een derde van die van de α7S II.

Snelle hybride autofocus voor betrouwbare scherpstelling tijdens filmopnamen
Met behulp van technologie en prestatienormen die zijn overgenomen van de grote professionele FX9-camcorder van Sony, combineert de snelle hybride autofocus de autofocus met brandpuntsfasedetectie met de autofocus met contrastdetectie. Het resultaat is het zeer nauwkeurig en soepel volgen van snel bewegende onderwerpen, zelf over een breed bereik met een geringe scherptediepte. Zo worden de soepele scherpstelling met lineaire motor en powerzoom van de lenzen met E-bevestiging van Sony optimaal benut. De nieuwe parameters voor autofocusovergangen en gevoeligheid voor autofocusonderwerpverschuivingen zorgen voor meer flexibiliteit bij het scherpstellen, iets waar professionele gebruikers veel behoefte aan hebben. Met beide parameters kunnen voorinstellingen via een aanpasbare knop worden opgevraagd tijdens het opnemen.

Ondersteuning van autofocus tijdens handmatige scherpstelling
De ondersteuning voor autofocus van de camera kan handig zijn, zelfs als u voornamelijk handmatige scherpstelling gebruikt. Voor volledige autofocussnelheid drukt u de sluiterknop half in of drukt u op de knop AF-ON, net als bij het fotograferen. U kunt ook langzamere, meer filmachtige autofocusovergangen creëren door de autofocus via de Touch Focus-functie te activeren of realtime eye-autofocus te activeren via een aangepaste knop, wat resulteert in een langzame, soepele autofocus op de vooringestelde snelheid voor autofocusovergangen.

Revolutionaire volgfuncties voor een nieuwe manier van filmen
Dankzij realtime volgen en realtime eye-autofocus wordt filmen veel eenvoudiger. Met aanraakbediening kunt u een onderwerp volgen door simpelweg het lcd-scherm aan te raken. Gegevens over kleur, patroon (helderheid), afstand (diepte) en gezicht worden verwerkt om uw onderwerp goed scherp te houden. Hierdoor kunt u zich meer op de compositie richten, wat vooral handig is als u alleen opnamen maakt of een gimbal gebruikt. U kunt aanraakbewerkingen gebruiken om de autofocus tijdelijk in te schakelen wanneer u handmatig opnamen maakt.

Optische beeldstabilisatie met de Active Mode voor opnamen zonder statief
De Optical SteadyShotTM Active Mode van de camera biedt dankzij een nieuwe high-precision stabilisatie-unit, gyrosensoren en geoptimaliseerde algoritmen voor beeldstabilisatie precies de juiste optische beeldaanpassing die nodig is voor filmopnamen, zelfs voor 4K. Het gevolg is ongeëvenaarde stabilisatie, zodat u met alleen de camera opnamen kunt maken en kunt profiteren van het compacte formaat en de mobiliteit van het α-model.

Verbeterde geluidskwaliteit
Er is een digitale audio-interface in de multi-interfaceschoen van de camera geïntegreerd voor duidelijkere, helderdere audio-opnamen zonder kwaliteitsverlies. De XLR-adapterset XLR-K3M voorziet de camera van 4-kanaals, 24-bits digitale audio-opname. U kunt in het menu uit drie opname-indelingen kiezen: 48 kHz/16-bits 2-kanaals, 48 kHz/24-bits 2-kanaals en 48 kHz/24-bits 4-kanaal. Voor de laatste twee indelingen is de XLR-adapterset XLR-K3M vereist.

Nieuw ontwerp voor warmteafvoer voor een langere opnameduur
Het ontwerp van de camera is geoptimaliseerd om oververhitting te voorkomen, ook tijdens lange opnamesessies. Er is een uniek Sony Σ-gevormd (sigma) koellichaam van grafietlegering in de beeldstabilisatie-unit geïntegreerd, zodat de sensor vijf keer zo effectief warmte kan kwijtraken als die in de vorige modellen en toch vrij kan bewegen, om interferentie met het stabilisatiesysteem te voorkomen.

Ontworpen voor soepele filmopnamen
Het verstelbare scherm van 7,5 cm met 1,44 miljoen dots aan de zijkant geeft u volop flexibiliteit bij het plaatsen van de camera en het kiezen van scènes. De MOVIE-knop is gemakkelijk te activeren doordat deze op de bovenkant van de camera zit. Een robuuste HDMI Type-A-aansluiting laat u de camera goed aansluiten op een externe monitor. Verder zijn items zo geplaatst en is de modusdraaiknop zo ingesteld dat ze aan de behoeften van professionele gebruikers voldoen.

Speciaal instellingenmenu voor filmopnamen
Een subgedeelte van de camera-instellingen kan apart worden gewijzigd voor films of foto's. Dat kan handig zijn wanneer u andere instellingen voor bijvoorbeeld ISO of diafragma wilt gebruiken, afhankelijk van de opnamemodus. Ook handig is de mogelijkheid om de modus voor flexibele belichting te gebruiken in plaats van de normale PASM-modus wanneer de modus Film of S&Q wordt geselecteerd. Hiermee kunt u snel schakelen tussen automatische en handmatige bediening van het diafragma en de sluitertijd. Bovendien kan de functie aan een speciale knop worden toegewezen, zodat u met één druk op de knop tussen automatisch en handmatig kunt schakelen.

Snelle hybride autofocus voor foto's
De snelle hybride autofocus maakt gebruik van autofocus met fasedetectie met een brede dekking van 759 punten (die ongeveer 93% van het beeldgebied bedekken) en autofocus met contrastdetectie van 425 punten. Realtime eye-autofocus (voor mensen en dieren) en realtime volgen zijn ook voor het eerst in de S-serie opgenomen. Geavanceerde AF-algoritmen maken nauwkeurige autofocus mogelijk, zelfs voor lage lichtniveaus tot EV-6, zodat zelfs op onderwerpen die moeilijk met het blote oog te zien zijn goed kan worden scherpgesteld.

Hoge prestaties voor supersnel continu fotograferen
De mechanische en elektronische sluiters kunnen allebei continu fotograferen met tot 10 fps met AF/AE. Het is mogelijk om meer dan 1000 ongecomprimeerde RAW-beelden continu te fotograferen dankzij het grotere buffergeheugen van de BIONZ XR-processor en de snellere schrijfsnelheid van de geheugenkaart.

Verbeterde beeldkwaliteit voor foto's
De nieuwe beeldsensor en beeldverwerkingsprocessor bieden een ongekende gevoeligheid, die kenmerkend is voor de S-serie, en een significant betere weergave van kleuren en textuurdetails. De verbeterde weergavecapaciteit biedt realistische beelden met minder ruis, met name bij gemiddelde tot hoge gevoeligheid. Een nieuwe Visible Light- en IR-sensor verbetert de automatische witbalans, en er zijn HEIF-bestandsopties en een HLG-modus voor foto's (voor 8-bits en 10-bits HEIF-foto's) toegevoegd.

Creative Look-functie waarmee u de sfeer kunt bepalen
Met de nieuwe functie Creative Look kunt u foto's en films snel een bepaalde sfeer geven door parameters als helderheid, contrast en kleurverzadiging aan te passen. Er zijn tien Creative Look-voorinstellingen op de camera beschikbaar. Deze voorinstellingen kunnen zo worden gebruikt, of verder worden aangepast met acht eigen parameterinstellingen. Aangepaste Creative Look-instellingen kunnen eenvoudig worden bewaard voor later gebruik.

Twee met CFexpress Type A compatibele mediasleuven
De twee mediasleuven van de camera zijn compatibel met nieuwe CFexpress Type A-kaarten en SDXC-/SDHC-kaarten die de snelheidsklassen UHS-I en UHS-II ondersteunen. CFexpress Type A-kaarten zijn de nieuwe standaard voor compacte opslag met hoge schrijf- en leessnelheden. Ze zijn geschikt voor zowel supersnel continu fotograferen als 4K-filmopnamen met hoge bitsnelheid. Deze kaarten kunnen snel camerabuffers leegmaken, zelfs wanneer er grote hoeveelheden foto- en filmgegevens worden gegenereerd.

High definition elektronische zoeker met 9,44 miljoen dots
De zoeker van de α7S III heeft de hoogste resolutie in zijn klasse, een resolutie die in de buurt komt van die van het menselijk oog. De zoeker biedt een toonaangevende 0,90x vergroting, een diagonaal beeldveld van 41º en een 25 mm hoog oogpunt voor een heldere weergave met weinig vervorming. De afdichting is verbeterd, waardoor de kans op condensatie aan de binnenkant, zelfs bij extreme schommelingen in de omgevingstemperatuur, sterk afneemt.

Nieuw touchmenu met op workflow gebaseerde navigatie
Naar aanleiding van feedback van professionele fotografen en filmmakers is de menustructuur efficiënter gemaakt. Menutabbladen worden links weergegeven, en parametergroepen en parameters gerelateerd aan het geselecteerde tabblad rechts. Er kunnen tot drie niveaus tegelijk worden weergegeven, zodat de menustructuur duidelijker is. Touchbewerkingen maken snelle, intuïtieve bediening mogelijk.

Betrouwbare, stevige constructie
Er is extra afdichting toegepast op alle naden van de behuizing en het batterijklepje, en het klepje van de mediasleuf is beter bestand gemaakt tegen zware omstandigheden voor ultieme stof- en vochtbestendigheid. Het filter voor de beeldsensor trilt met een ultrasonische frequentie van 70.000 cyclussen per seconde om stof van het sensoroppervlak te verwijderen. Het chassis van de camera is heel sterk doordat het volledig van een magnesium legering is gemaakt.

USB Power Delivery
De camera ondersteunt USB PD (Power Delivery), zodat u lang kunt continu fotograferen zonder dat de interne accu leegloopt.
PD-compatibele USB-opladers en draagbare accu's kunnen op de USB Type C®-poort van de camera worden aangesloten om stroom te leveren of de interne accu drie tot vier keer zo snel als conventionele voedingen op te laden.

Gegevenscommunicatie die de workflow op locatie ondersteunt
Bedrade en draadloze communicatiefuncties ondersteunen FTP-overdracht voor foto- en filmbestanden en opnemen op afstand om professionele shoots mogelijk te maken. Draadloze LAN-verbindingen van 5 GHz /2,4 GHz worden ondersteund. Bedrade connectiviteit met 1000BASE-T-ethernetnetwerken is mogelijk via een USB-naar-ethernetadapterkabel aangesloten op de USB Type C®-poort van de camera die SuperSpeed USB 5Gbps (USB 3.2) ondersteunt. Opnamen op afstand kunnen worden bediend via een pc waarop de Imaging Edge DesktopTM-toepassing van Sony is geïnstalleerd of via een mobiel apparaat waarop Imaging Edge MobileTM is geïnstalleerd.

Bedien de externe flitser op de camerabehuizing
Het is nu mogelijk om de instellingen van een compatibele, gekoppelde flitser of draadloze radiobediening (beide afzonderlijk verkrijgbaar) op de camera te configureren. De meeste instellingen, waaronder lichtuitvoer, kunnen worden geopend en gewijzigd in het menu op de camera, voor uitstekende bediening van de flitser met deze accessoires van Sony. De flitsparameters worden weergegeven in de taal die op de camera is geselecteerd.

Imaging Edge Desktop
Perfectioneer uw fotografie met Imaging Edge Desktop-toepassingen. Gebruik 'Remote' om live-opnamen te maken via uw pc, 'Viewer' om snel foto's te beoordelen en te selecteren uit grote beeldbibliotheken, en 'Edit' om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's. Haal het beste uit Sony RAW-bestanden en beheer uw producties op efficiëntere wijze.

Capture One voor Sony
Capture One Express (voor Sony) is gratis, bekroonde bewerkingssoftware voor RAW-verwerking, eenvoudig beheer en krachtige tools. Capture One Pro (voor Sony) is ook beschikbaar voor meer bewerkingsfuncties en opnemen op afstand.

Meer informatie
Merk Sony
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Sony A7s III inclusief 24-70/2.8 GM

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice