Sony A9 body

€ 3.899,00
Op voorraad
SKU
4548736063983
Artikelomschrijving

Lease deze camera met Sony Imaging Lease.

Deze camera zonder mechanische delen levert hogere prestaties dan conventionele spiegelreflexcamera's. Hij heeft bijvoorbeeld een zoeker zonder zwarte vlekken, terwijl conventionele systemen die alleen kunnen beperken. Een supersnelle, trillingsvrije ... Meer informatie

geen

Deze camera zonder mechanische delen levert hogere prestaties dan conventionele spiegelreflexcamera's. Hij heeft bijvoorbeeld een zoeker zonder zwarte vlekken, terwijl conventionele systemen die alleen kunnen beperken. Een supersnelle, trillingsvrije en stille sluiter zonder vervorming maakt veel opnamesituaties mogelijk, terwijl mechanische systemen hoogstens minder trilling en stillere sluiterbediening bieden.

Artikelomschrijving

Lease deze camera met Sony Imaging Lease.

Deze camera zonder mechanische delen levert hogere prestaties dan conventionele spiegelreflexcamera's. Hij heeft bijvoorbeeld een zoeker zonder zwarte vlekken, terwijl conventionele systemen die alleen kunnen beperken. Een supersnelle, trillingsvrije en stille sluiter zonder vervorming maakt veel opnamesituaties mogelijk, terwijl mechanische systemen hoogstens minder trilling en stillere sluiterbediening bieden. Met de α9 kunt u bewegende onderwerpen continu volgen voor optimale AF/AE, terwijl voor traditionele spiegelreflexcamera's deze verbeterde prestaties een onbereikbare uitdaging zijn. De zoeker van de α9 kan niet alleen beelden laten zien van het onderwerp — wat ook kan met conventionele systemen — maar ook het uiteindelijke beeld van een opname. Vanaf nu kunt u met de α9, dankzij een nieuwe beeldsensor die deze functies allemaal optimaal vervult, elke verwachting overtreffen.

Opmerking: de camera is uitgerust met elektronische en mechanische sluiters. De in dit gedeelte beschreven functies zijn in eerste instantie van toepassing op het gebruik van de elektronische sluiter.

Krijg bij gelijktijdige aankoop van deze camera en een van onderstaande objectieven €250 directe kassakorting!

Aktie loopt van 13 t/m 31 mei 2020, alleen in de winkel

Sony 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS FE
Sony 100mm f/2.8 STF GM OSS FE
Sony 135mm f/1.8 GM FE
Sony 16-35mm f/2.8 GM FE
Sony 24-70mm f/2.8 GM FE
Sony 24mm f/1.4 GM FE
Sony 70-200mm f/2.8G GM OSS FE
Sony 85mm f/1.4 GM FE
Sony 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS FE
Sony 12-24mm f/4 FE G SEL

Kenmerken

 • Full frame (35,9 × 24 mm) 24.2 megapixels Exmor RS®-CMOS-sensor
 • BIONZ X™-beeldverwerkingsprocessor
 • Quad-VGA OLED zoeker met 3.686.400 beeldpunten
 • Fasedetectie AF met 693 scherpstelpunten
 • Contrastdetectie AF met 25 scherpstelpunten
 • Gevoeligheidsbereik scherpstelling: EV -3 t/m EV 20
 • 7,5 cm (3,0 type) kantelbaar TFT-scherm met 1.440.000 dots
 • ISO 50-204800 gevoeligheid (uitgebreid, standaard ISO 100-51200
 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (25p / 100 Mbps)
 • 5-assige beeldstabilisatie in de body, tot 5 stops
 • Foto's afspelen en camera bedienen met WiFi en PlayMemories
 • Coating tegen statische elektriciteit op optische filter en ultrasoon vibratiemechanisme
 • Multikaartslot voor Memory Stick Duo/SD-geheugenkaart
 • Afmeting body: 126,9 mm x 95,6 mm x 63,0 mm
 • Gewicht (inclusief accu en geheugenkaart): 673 g

Nieuwe full-frame gestapelde CMOS-sensor met geïntegreerd geheugen
De α9 is de camera zonder spiegel die de supersnelle prestaties van de nieuwste generatie camera's biedt die spiegelreflexcamera's ver overtreffen. De camera is uitgerust met de eerste18 gestapelde CMOS-beeldsensor van 35 mm ter wereld met een geïntegreerd geheugen voor een 20 keer hogere totale uitleessnelheid19. Deze 24,2 megapixel beeldsensor heeft een hoge gevoeligheid van maximaal ISO 204.800 (uitgebreid) in combinatie met een ontwerp met een achterverlichte structuur.

Supersnelle BIONZ X™-beeldverwerkingsprocessor
De BIONZ X™ beeldverwerkingsprocessor bereikt een verwerkingssnelheid die hoger is dan het vorige model en biedt optimale snelheid om snel bewegende onderwerpen op betrouwbare wijze te kunnen vastleggen en continu te fotograferen tot 20 fps. Dankzij het nieuwe algoritme voor beeldverwerking kunt u beelden van hoge kwaliteit vastleggen met minder ruis over het volledige gevoeligheidsbereik met behoud van de natuurlijke details.

Continu fotograferen met 20 fps met AF/AE-tracking
Een combinatie van een baanbrekende supersnelle full-frame Exmor RS® CMOS-sensor en een supersnelle BIONZ X-processor maakt continu fotograferen met 20 fps mogelijk22 zonder onderbreking tot wel 362 opnamen24. Dankzij de mogelijkheid om onderwerpen net zo natuurlijk weer te geven als ze er in werkelijkheid uitzien, kunt u met de EVF uw voorkeuren 'synchroniseren' met het gedrag van de camera.

Opnames maken zonder zwarte vlekken
Dankzij het niet-mechanische elektronische sluitersysteem kunt u de werkelijkheid observeren van datgene waarvan u opnamen maakt door de elektronische zoeker, zelfs tijdens continu fotograferen, zonder onderbrekingen met zwarte vlekken die meestal ontstaan bij optische zoekers vanwege de omhoog-omlaagbeweging van de spiegel. Verhoogde snelheid van de beeldsensor maakt een einde aan de hinderlijke weergavevertraging van de EVF bij continu fotograferen, zodat u met het grootste gemak composities kunt samenstellen, alsof u de scènes met uw eigen ogen ziet.

AF/AE-berekeningen tot wel 60 keer/s
AF/AE wordt tot 60 keer per seconde berekend en is vrijwel ononderbroken, niet alleen tijdens het opbouwen van het beeld maar zelfs bij het bedienen van de sluiter. U kunt vertrouwen op deze continue AF/AE — die wordt bediend op de beeldsensor — om ongewenst bewegende onderwerpen te vergrendelen en te volgen met significant hoge snelheid, precisie en betrouwbaarheid.

Korte reactietijd van sluiterbediening bij 1/32000 s, werkt fluisterstil
Ontdek de voordelen van een supersnelle stille sluiter die volledig digitaal is: zonder een fysiek mechanisme. Deze sluiter is het resultaat van de beeldsensorinnovatie van Sony en bereikt snelheden tot 1/32000 s., wat de grenzen van mechanische systemen overtreft. De hoge gordijnsnelheid van de elektronische sluiter onderdrukt het rollende-sluitereffect en vertoont uitstekende prestaties bij het vastleggen van bewegende onderwerpen tijdens sport en andere activiteiten met snelle bewegingen.

Autofocus met brandpuntsvlakfasedetectie van 693 punten
De α9 biedt u een autofocus met fasedetectie van 693 punten in een brandpuntsvlak-AF-systeem met hoge dichtheid. Dit biedt een opvallend brede en dichte dekking van AF-punten over ongeveer 93% van het beeldgebied. Dit maakt een meer nauwkeurige, efficiënte en betrouwbare scherpstelling op de onderwerpen mogelijk in het volledige frame.

Verbeterde Eye AF
Met oog-autofocus kunt u nog nauwkeuriger intrigerende gezichtsuitdrukking vastleggen dankzij een 30% hogere precisie van de oogdetectie. Met deze verbeterde functie wordt er automatisch scherpgesteld op het oog van een onderwerp en wordt het oog zelfs gevolgd als het gezicht beweegt of als slechts 3/4 van het gezicht in beeld is. Dat geeft u meer vrijheid om een compositie te maken.

Nauwkeurige automatische scherpstelling tot een helderheid van EV-3

AF-detectie bij weinig licht tot EV-3 bij ISO 100 is bereikt. Het nauwkeurige AF-systeem werkt zelfs goed wanneer u bij weinig licht opnamen maakt. Dit biedt geweldige nieuwe mogelijkheden bij fotograferen bij weinig licht en nachtfotografie.

Continu fotograferen met AF/AE-tracking met lenzen met A-bevestiging
De autofocus met brandpuntsvlakfasedetectie van 693 punten van de behuizing biedt een breed bereik, snelle reactietijden en fantastische traceringsmogelijkheden, niet alleen voor lenzen met E-bevestiging maar ook voor lenzen met A-bevestiging met gebruik van een bevestigingsadapter (LA-EA3). Continu fotograferen tot 10 fps met AF-volgmogelijkheid.

Registratiefunctie voor het focusgebied
Een veelgebruikte instelling voor het focusgebied kan worden opgeslagen en teruggehaald via aangepaste knoptoewijzingen zodat deze snel en probleemloos met één druk op de knop kan worden gebruikt wanneer dat nodig is. Dit kan handig zijn wanneer het ideale focuspunt vaak verandert, bijvoorbeeld bij een tenniswedstrijd. Behalve het focuspunt kan het focusgebied naar behoefte worden ingesteld voor optimale scherpstellingsprestaties bij de gefotografeerde scène.

Aangepaste instelling terughalen door ingedrukt houden
Opgeslagen belichtingsinstellingen (sluitertijd, diafragma, autofocusgebied, enz.) kunnen worden toegewezen aan aanpasbare knoppen voor tijdelijk gebruik wanneer de knop wordt vastgehouden. Dit is bijvoorbeeld handig als u sportopnamen maakt in een stadion, en u wilt een kort shot maken van het scorebord waarvoor de belichting tijdelijk moet worden gewijzigd. Vervolgens gaat u weer terug naar de actie.

Quad-VGA OLED Tru-Finder™ met hoge resolutie
Bekijk uw onderwerp met een helder beeld voor natuurlijke, vloeiende opnamen. Quad-VGA OLED Tru-Finder™ heeft een resolutie van circa 3.686.000 dots met 0,78x vergroting van de zoeker, helderheid van hoek tot hoek en ZEISS® T*-coating voor vermindering van reflecties. De weergavemodus bij hoge vernieuwingsfrequenties van 120 fps biedt een vloeiend beeld met minimale weergaveruis bij het filmen van bewegende onderwerpen. Op de buitenste lens is fluorescerende coating aangebracht voor een betere bescherming tegen vuil.

Op de behuizing geïntegreerde beeldstabilisatie over 5 assen
Het in de behuizing geïntegreerde beeldstabilisatiesysteem is voldoende verfijnd om over 5 assen camerabewegingen te compenseren die opnamen vanuit de hand nadelig kunnen beïnvloeden. Dit biedt u voor zowel foto's als films uitzonderlijk hoge prestaties, ongeacht of u opnamen maakt vanaf grotere brandpuntsafstanden, close-ups vastlegt of 's nachts opnamen maakt. De compensatie van camerabewegingen is equivalent aan het gebruik van een 5,0 stappen36 snellere sluitertijd, zodat een stabiele compositiebepaling mogelijk is bij het vastleggen van snel bewegende onderwerpen. Real-time effecten kunnen worden gevolgd via Live View.

Twee sleuven voor probleemloos gegevensbeheer
U beschikt over twee mediasleuven: één voor SD-kaarten en één voor SD-/Memory Stick™-kaarten. De onderste kaartsleuf ondersteunt kaarten van het type UHS-II en is beschikbaar voor overdacht met hoge snelheid. Foto- of filmbeelden kunnen gelijktijdig worden opgenomen op beide kaarten voor een back-up, of er kunnen RAW-/JPEG-beelden of foto's/films worden opgenomen op andere kaarten. Ook kunnen er gegevens van de ene naar de andere kaart worden gekopieerd.

FTP-overdracht via LAN-aansluiting op de camerabehuizing
Door het gebruik van een nieuwe aansluiting voor een bekabelde LAN-verbinding kunt u probleemloos fotobestanden overbrengen naar een opgegeven FTP-server om deze indien gewenst weer te geven en te beheren. Een bekabelde LAN-verbinding biedt u de hoogst mogelijke overdrachtssnelheden voor grote beeldbestanden: een ideale oplossing voor fotografie in de studio. Aangezien daarnaast ook FTPS (File Transfer Protocol over SSL/TLS) wordt ondersteund, kunnen beeldbestanden worden gecodeerd met SSL of TLS wanneer ze worden overgedragen, wat een hoger beveiligingsniveau garandeert.

Vernieuwde gebruikskenmerken en My Menu (Mijn menu)
Stel uw camera in op topprestaties en de mogelijkheid om unieke momenten onmiddellijk vast te leggen. U kunt My Menu (Mijn menu) gebruiken om menuopties vast te leggen die u direct kunt gebruiken en u kunt ook uw eigen originele aangepaste menu maken dat u afstemt op uw wensen. Bovendien kunt u met functieknoppen de camera-interface perfect op uw opnamevoorkeuren instellen. Er kunnen maximaal 72 functies worden toegewezen. Verder zijn de gecombineerde draaiknoppen voor drive-modus en scherpstelmodus snel toegankelijk, biedt de knop AF-ON (AF AAN) een handige manier om de automatische scherpstelling te activeren door deze tijdens foto- of filmopnamen in te drukken, en kan de multikiezer worden gebruikt als een efficiënte manier om autofocuspunten te verschuiven.

Lcd-scherm van 7,5 cm met 1.440.000 dots
Houd zelf de prestaties van de α9 onder controle met dit lcd-aanraakscherm van 7,5 cm met 1.440.000 dots voor een verbeterde resolutie en een gedetailleerde weergave. Met de handige aanraakscherpstelling bent u bovendien vrij in het kiezen van een scherpstelgebied, gewoon door het lcd-scherm aan te raken. Het scherm kan maximaal 107° omhoog en 41° omlaag worden gekanteld voor flexibele positie- en frameopties.

Locatiegegevenskoppeling via Bluetooth®
Locatiegegevenskoppeling behoort tot de uitgebreide mogelijkheden van de α9. De camera kan worden gekoppeld met de app PlayMemories Mobile die is geïnstalleerd op een compatibele mobiele telefoon of tablet voor het ophalen van locatiegegevens, deze vast te leggen bij foto's, en de instellingen van datum/tijd/locatie van de camera te corrigeren. Met de toepassing PlayMemories Home kunt u op een computer alle geïmporteerde foto's ordenen op een kaart.

Instelling voor bestandsnaam voor eenvoudig organiseren
Pas de eerste drie tekens van een bestandsnaam aan op de camera. Hoewel de bestandsnaam standaard begint met 'DSC', kunt u dit veranderen en drie tekens naar keuze instellen. Dit helpt fotografen om bestanden gemakkelijker te beheren, zeker als er tijdens opdrachten met meerdere camera's wordt gewerkt.

One-touch remote en One-touch sharing
Gebruik One-touch remote om van een smartphone of tablet als zoeker / afstandsbediening te gebruiken. Met one-touch sharing zet u foto's/video’s over op uw apparaat om te delen via sociale netwerken. Installeer gewoon de PlayMemories Mobile™-app via Wi-Fi® op uw Android-apparaat met NFC-functie en raak de camera vervolgens met het apparaat aan om ze met elkaar te verbinden. Als u geen NFC hebt, kunt u de QR-codecompatibiliteit gebruiken om de apparaten te koppelen.

Ondersteuning voor 14-bits ongecomprimeerde RAW-indeling
Bij RAW-opnamen helpen 14-bits RAW-uitvoer en 16-bits beeldverwerking het maximum aan details te behouden en beelden te produceren van de hoogste kwaliteit met rijke kleurovergangen. De 14-bits RAW-indeling (Sony ARW) staat garant voor een optimale kwaliteit voor latere aanpassing van het beeld (via Image Data Converter of andere software).

Verbeterde P-TTL-flitsmeting
Uw composities kunnen aanzienlijk verbeteren door gereflecteerd licht door de voorflits die een fractie eerder plaatsvindt dan de exact uitgemeten timing van de hoofdflitser. Verder is de uiterst nauwkeurig te bedienen belichting die weinig hinder ondervindt van achtergrondomstandigheden vooral beschikbaar in het onderwerpgebied, waarbij gebruik wordt gemaakt van afstandsgegevens afkomstig van de gebruikte lens. Het resultaat is een stabiele bediening van de belichting die onderbelichting voorkomt die vaak optreedt bij witte kleding en muren, evenals overbelichting die van invloed kan zijn op de belichting van zwarte kleding en nachtfoto's.

Sync-aansluiting
Compatibele externe flitser met standaard sync-aansluitingen of -kabels kan rechtstreeks worden aangesloten om een synchroon flitsmoment mogelijk te maken voor nog meer fotografische expressie bij opnamen met flitser.

Sterke behuizing van magnesiumlegering
De behuizing van de α9 is gebouwd met oog voor robuuste betrouwbaarheid, stabiliteit bij het bedienen en duurzaamheid onder alle omstandigheden. De interne structuur en de panelen aan de bovenkant, voorkant en achterkant zijn gemaakt van een stevige, robuuste magnesiumlegering. De stevige en solide behuizing en de robuuste lensbevestiging bieden u een degelijke basis om de lens te monteren en voor intensief gebruik, zelfs met grote, zware tele- en filmlenzen.

Betrouwbaar stof- en vochtbestendig ontwerp
Ervaar het gemak van zorgeloos opnamen maken onder zware omgevingscondities met uitgebreide stof- en vochtbestendigheid die bescherming bieden tegen vocht en stof. De bescherming omvat afdichtingen rondom de knoppen, draaiknoppen, kapje voor de media-aansluiting en behuizingsnaden met tong-en-groefverbindingen voor dubbele bescherming die een naadloze afdichting tussen panelen en onderdelen garandeert.

Filmopnamen in 4K met een hoge resolutie
Leg 4K-films van uitzonderlijk hoge kwaliteit vast met de nieuwste full-frame camera. Uitlezing van elke pixel zonder pixelsamenvoeging voor 4K-films met een hoge resolutie biedt de mogelijkheid full-frame films te maken met rijke details via het oversampling-effect dat wordt bereikt door het comprimeren van ongeveer 2,4 keer, de hoeveelheid gegevens die is vereist voor 4K (equivalent aan 6K) voor 4K-uitvoer (QFHD: 3840 x 2160). Verder vermindert de hoge snelheid van de onlangs ontwikkelde beeldsensor het rollende-sluitereffect.

Verbeterde snelle hybride autofocus voor filmopname(n)
Houd uw beelden scherp en helder tijdens 4K-filmopnamen. De snelle hybride autofocus voor filmopnamen heeft zich verder ontwikkeld en het bijbehorende autofocusgebied is uitgebreid tot bijna dezelfde breedte als voor foto's. Hierdoor kunt u supersnel en uiterst precies automatisch scherpstellen op het volledige frame. Bovendien maakt een verdere snelheidsvermindering van de 'lagere' autofocussnelheden meer uitgesproken langzame focuseffecten mogelijk.

XAVC S voor opname met hoge bitsnelheid
XAVC S-indeling wordt gebruikt voor 4K- en HD-opnamen. Hoge bitsnelheden tot maximaal 100 Mbps voor 4K-opnamen van 30p (25p)/24p, en tot 50 Mbps voor full HD-opnamen van 60p (50p)/30p (25p)/24p staan garant voor films met prachtige details met minimale compressieruis. Aangezien 100 Mbps-opnamen zelfs mogelijk zijn bij de hoogste framesnelheid van 120 fps in full HD, kunnen er tijdens de verwerking slowmotionseries van hoge kwaliteit worden gemaakt.

Vertraagd en versneld
Varieer met de snelheid van de filmbeelden voor een nog aantrekkelijker resultaat en meer kijkplezier. Een 'S&Q'-modus die direct selecteerbaar is via een draaiknop, ondersteunt langzame en snelle beweging, met framesnelheden van 1 tot 120 fps (100 fps). Deze kunnen worden geselecteerd in acht stappen voor versnelling van maximaal 60x (50x) en slowmotion van 5x (4x), opneembaar in Full HD-kwaliteit (50 Mbps). U kunt 'spelen met tijd' door bepaalde bewegingen te comprimeren of één specifiek moment te rekken en vervolgens standaard beeldmateriaal te accentueren met deze intermezzo's voor extra komische of dramatische effecten.

Zebrafuncties
De belichting werkt zeer eenvoudig met zebra. Stel de helderheid van video in tussen 0-109%, stel het bereik in voor +10% en -10%, controleer het zebrapatroon voor de gebieden binnen het bereik en bekijk de minimale helderheid voor het vermijden van overbelichting in lichtere delen.

Ondersteund in Capture One Express (voor Sony)
Capture One Express (voor Sony) is een van 's werelds beste RAW-converters en geeft kleuren nauwkeurig weer met ongelofelijke details. U profiteert van flexibel beheer voor uw digitale assets, alle essentiële aanpassingstools en snelle, responsieve prestaties in één aanpasbare en geïntegreerde oplossing. Opmerking: Neem contact op met Phase One voor alle vragen over het gebruik van en ondersteuning voor Capture One Express (voor Sony), ook betreffende compatibiliteit van functies.

Gratis download (ga naar de website van Phase One)

Meer informatie
Merk Sony
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Sony A9 body

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice