Sony A9 II body

€ 5.399,00
Op voorraad
SKU
4548736108325
Artikelomschrijving

Lease deze camera met Sony Imaging Lease.


De overweldigende snelheidsprestaties van de α9, een doorbraak in de sport- en nieuwsfotografie, zijn nu nog verder uitgebreid om uw professionele workflow en productiviteit een boost te geven. De α9 II is de camera zo... Meer informatie

geen

De overweldigende snelheidsprestaties van de α9, een doorbraak in de sport- en nieuwsfotografie, zijn nu nog verder uitgebreid om uw professionele workflow en productiviteit een boost te geven. De α9 II is de camera zonder spiegel die de supersnelle prestaties van de nieuwste generatie camera's biedt die spiegelreflexcamera's ver overtreffen.

Artikelomschrijving

Lease deze camera met Sony Imaging Lease.


De overweldigende snelheidsprestaties van de α9, een doorbraak in de sport- en nieuwsfotografie, zijn nu nog verder uitgebreid om uw professionele workflow en productiviteit een boost te geven. De α9 II is de camera zonder spiegel die de supersnelle prestaties van de nieuwste generatie camera's biedt die spiegelreflexcamera's ver overtreffen. De camera is uitgerust met de gestapelde CMOS-beeldsensor van 35 mm met een geïntegreerd geheugen voor een bijzonder hoge totale uitleessnelheid. Deze beeldsensor met 24,2 megapixel heeft een hoge gevoeligheid van maximaal ISO 204800 (uitgebreid) in combinatie met een ontwerp met een achterverlichte structuur.

Kenmerken

 • Full frame (35,9 × 24 mm) 24.2 megapixels Exmor CMOS-sensor
 • BIONZ X™-beeldverwerkingsprocessor
 • Fasedetectie AF met 693 scherpstelpunten
 • Contrastdetectie AF met 425 scherpstelpunten
 • 5-assige beeldstabilisatie in de body
 • Elektronisch gestuurde, verticaal aflopende spleetsluiter met sluitertijden tot 1/8000 sec
 • Beeldsnelheid foto's tot max. 20 fps met AF tracking, zonder blackout
 • XGA OLED zoeker met 3.686.400 beeldpunten
 • 7,5 cm (3,0 type) kantelbaar TFT-touchscreen met 1.440.000 dots
 • ISO 100-51.200 gevoeligheid (ISO 50 tot ISO 204.800 instelbaar)
 • XAVC S 4K: 3840 x 2160 (25p, 100 M)
 • Ingebouwde stereomicrofoon
 • Anti-flikkering opnamen mogelijk
 • Foto's afspelen en camera bedienen met WiFi app Remote Camera Tool
 • Coating tegen statische elektriciteit op optische filter en ultrasoon vibratiemechanisme
 • Twee SD-kaartsleuven, een met UHS-II compatibiliteit
 • Compatibel met SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1)
 • Supersnelle FTP overdracht via LAN-aansluiting
 • Microfoon- en hoofdtelefoonaansluiting
 • Afmetingen: ca. 128,9 x 96,4 x 77,5 mm
 • Gewicht: ca. 678 g

Supersnelle BIONZ X™-beeldverwerkingsprocessor
De beeldverwerkingsalgoritmen van de camera hebben de nieuwste technologie, met hogere niveaus van natuurlijke kleurgradaties en stabielere AWB voor continu fotograferen.

Ongeëvenaarde beeldkwaliteit
De combinatie van een full-frame gestapelde CMOS-sensor met geïntegreerd geheugen van 24,2 effectieve megapixel en de nieuwste BIONZ X maken zeer gevoelige prestaties tot ISO 52100, een groot dynamisch bereik en ondersteuning voor 14-bits RAW-uitvoer en 16-bits beeldverwerking mogelijk. Samen zorgen ze voor maximale details en beeldkwaliteit terwijl ze rijke kleurgradering en natuurlijke kleuren, zoals de menselijke huid, reproduceren.

Ongelooflijk snel continu fotograferen
Dankzij de ongelooflijke snelheid van de α9 II is continu fotograferen tot 20 fps met de elektronische sluiter mogelijk en tot 10 fps met de mechanische sluiter. De flitser kan worden gesynchroniseerd met de mechanische sluiter om snel bewegende onderwerpen zelfs op de grootste snelheid nog met beide sluiters te kunnen fotograferen.

AF/AE-berekeningen tot wel 60 keer/s
AF/AE wordt tot 60 keer per seconde berekend en is vrijwel ononderbroken, niet alleen tijdens het opbouwen van het beeld maar zelfs bij het bedienen van de sluiter. Continue AF/AE — bediend op de beeldsensor — vergrendelt en volgt grillig bewegende onderwerpen met hoge snelheid, precisie en betrouwbaarheid. Daarnaast maakt de AWB-vergrendeling het mogelijk om de automatische witbalans op elk moment te vergrendelen of los te maken. Dit is nuttig in situaties waarin zowel natuurlijk als kunstmatig licht voorkomt.

Opnamen zonder zwarte vlakken met Quad-VGA OLED Tru-Finder
Bij continu fotograferen zorgt het elektronische sluitersysteem ervoor dat er geen sprake van onderbrekingen met zwarte vlekken die meestal ontstaan bij optische zoekers. De high speed beeldsensor maakt een einde aan de hinderlijke weergavevertraging van de EVF. De hoge vernieuwingsfrequentie van 120 fps minimaliseert de vervaging van bewegende onderwerpen. De Quad-VGA OLED Tru-Finder met een resolutie van circa 3.686.000 dots gebruikt een ZEISS® T*-coating voor vermindering van reflecties en een vuilafstotende fluorinecoating op de buitenste lens om de bruikbaarheid op locatie te vergroten.

Zeer snelle sluiter tegen vervorming van 1/32000 sec.
Deze sluiter is het resultaat van de beeldsensorinnovatie van Sony en bereikt snelheden tot 1/32000 s, wat de grenzen van mechanische systemen overtreft. Daarnaast onderdrukt de hoge gordijnsnelheid van de elektronische sluiter het rollende-sluitereffect voor het perfect vastleggen van bewegende onderwerpen tijdens sport en andere activiteiten met snelle bewegingen.

Geluidloos fotograferen
Ontdek de voordelen van supersnel geluidloos fotograferen met een sluiter die volledig digitaal is: zonder een fysiek mechanisme. De elektronische sluiter maakt geluidloos fotograferen mogelijk: er komt geen geluid van de mechanische spiegel of de sluiter. De camera is hierdoor nog veelzijdiger en ideaal voor sportfotografie en foto's waarbij het stil moet zijn.

Antiflikkering-opname
Geflikker van TL-verlichting en ander kunstlicht wordt automatisch gedetecteerd en de sluitertijd wordt zodanig aangepast dat het effect van de flikkering ervan op foto's minimaal is. Dit onderdrukt afwijkingen in belichting en kleur aan de boven- en onderzijde van foto's gemaakt met hogere sluitertijd, evenals inconsistentie in belichting en kleur tussen continu gefotografeerde opnamen, waardoor u binnenshuis met meer vertrouwen foto's kunt maken.

4D FOCUS: van een breed bereik van het autofocussysteem, snelheid en tracking-stabiliteit
4D FOCUS biedt zeer nauwkeurige onderwerpherkenning, betrouwbare snelle automatische scherpstelling en het continu volgen van bewegende onderwerpen. Dit is gebaseerd op een ononderbroken autofocus en een geoptimaliseerd AF-algoritme evenals de autofocusdekking van ca. 93% met een brandpuntsvlakfasedetectie van 693 punten die willekeurige bewegingen van onderwerpen volgt, zelfs tijdens het indrukken van de sluiterknop.

Realtime tracking
De realtime trackingtechnologie gebruikt AI om bewegende onderwerpen te detecteren binnen de enorme hoeveelheid informatie die door de beeldsensor wordt opgevangen. Ruimtelijke gegevens als kleur, patroon (helderheid) en afstand worden tegelijkertijd en op hoge snelheid verwerkt. Locatiegegevens van menselijke en dierlijke gezichten en ogen worden continu in realtime gedetecteerd. Dit gebeurt door middel van AI, waardoor een hoge mate van nauwkeurigheid kan worden bereikt met automatische detectie en trackingprestaties voor bewegende onderwerpen.

Real-time eye-autofocus voor mensen en dieren
Realtime eye-autofocus heeft een geavanceerde AI nodig om continu ogen te kunnen analyseren en detecteren uit de grote hoeveelheid gegevens van de beeldsensor. Een voorkeur voor linker- of rechteroog is mogelijk met een druk op de knop. Door de sluiterknop half in te drukken worden zelfs de ogen van dieren gedetecteerd. Combineer dit met Realtime tracking voor een superieure trackingprestatie van bewegende onderwerpen.

Nauwkeurige automatische scherpstelling tot een helderheid van EV-3
AF-detectie bij weinig licht tot EV-3 bij ISO 100. Met de optie 'Focus Priority in Aperture Drive' kan er nauwkeuriger worden scherpgesteld bij minder licht en wanneer het diafragma kleiner wordt. Het resultaat is dat het nauwkeurige AF-systeem zelfs goed werkt wanneer u bij weinig licht opnamen maakt. Dit biedt nieuwe mogelijkheden bij fotograferen bij weinig licht en nachtfotografie.

Continu fotograferen met AF/AE-tracking met lenzen met A-bevestiging
De autofocus met brandpuntsvlakfasedetectie van 693 punten van de behuizing biedt een breed bereik, snelle reactietijden en fantastische traceringsmogelijkheden, niet alleen voor lenzen met E-bevestiging maar ook voor lenzen met A-bevestiging met gebruik van een bevestigingsadapter (LA-EA3). Continu fotograferen tot 10 fps met AF-trackingmogelijkheid.

Circulatie van scherpstelgebied kan door de gebruiker worden geselecteerd en aangepast
Een nieuwe instelling zorgt ervoor dat het scherpstelgebied kan worden gedraaid via de bovenste, onderste, linker- en rechterhoeken van het frame. Zo kan het geschiktste scherpstelgebied worden gekozen voor sport of andere situaties waar het onderwerp vaak door het frame heen beweegt. Het beperken van het AF-gebied en ISO-weergave zorgt ervoor dat alleen de vaakst gebruikte scherpstelgebieden en ISO-instellingen worden weergegeven. Dit zorgt voor een snellere en makkelijkere selectie voor sneller en efficiënter fotograferen.

Geïntegreerde optische beeldstabilisatie over vijf assen
Het in de behuizing geïntegreerde beeldstabilisatiesysteem is voldoende verfijnd om over 5 assen camerabewegingen te compenseren die opnamen vanuit de hand nadelig kunnen beïnvloeden. Dit biedt u voor zowel foto's als films uitzonderlijk hoge prestaties, ongeacht of u opnamen maakt vanaf grotere brandpuntsafstanden, close-ups vastlegt of 's nachts opnamen maakt. Het is equivalent aan het gebruik van een 5,5 stappen snellere sluitertijd, zodat een stabiele compositiebepaling mogelijk is bij het vastleggen van snel bewegende onderwerpen. Real-time effecten kunnen worden gevolgd via Live View.

Levensduur van de sluiter en onderdrukking van beeldbeweging
De levensduur van de sluiter is getest met meer dan 500.000 sluiterknopbewegingen. Daarnaast bevat de sluiter een interne demperstructuur die de impact van sluiterbewegingen absorbeert voor minimale sluitertrillingen en -geluid, waardoor nog scherpere beelden worden gerealiseerd.

Betrouwbaar, duurzaam en weerbestendig in zware omstandigheden
De behuizing van de α9 II is nog duurzamer en is voorzien van kappen en een intern frame van een lichte, stevige magnesium legering, waardoor de camera licht en robuust is. Op basis van feedback van professionals is afdichting verbeterd bij de batterijklep, het aansluitingenpaneel en alle verbindingsstukken van het chassis. Het scharnier van de klep van het mediavak is vervangen door een dubbel afgedicht schuifmechanisme voor een verbeterde vochtbestendigheid36. Er is opnieuw gekeken naar manieren waarop stof en vocht de behuizing kunnen penetreren. Een kussen rond de lensbevestiging zorgt voor betrouwbare bediening in zware omstandigheden.

Twee mediasleuven, beide met UHS-II-ondersteuning
De α9 II heeft twee mediasleuven voor SD-kaarten. Beide sleuven zijn nu compatibel met UHS-I en UHS-II voor het snel overschrijven van grote volumes aan gegevens. De twee kaarten in de sleuven kunnen worden gebruikt voor het tegelijkertijd maken van opnamen en relay-opnamen van gegevens, het scheiden van RAW-gegevens van JPEG-gegevens of foto's van films, en gegevens kopiëren van de ene kaart naar de andere. Een schuifvergrendeling voorkomt dat het klepje van de geheugenkaart per ongeluk kan worden geopend.

Uithoudingsvermogen dat voldoende is voor een pro
De α9 II gebruikt de NP-FZ100-batterij met grote capaciteit en een energiezuiniger circuitdesign om twee keer zo lang te kunnen fotograferen: zelfs genoeg voor professionals. De robuuste VG-C4EM-verticale handgreep is beschikbaar voor een betere bediening en nog langere opnamesessies. Naast deze optionele accessoires kunt u ook de USB Type-C™- en multi/micro-USB-poort gebruiken om de camera via externe mobiele batterijen van stroom te voorzien voor nog langer opnemen.

Vernieuwde bedieningselementen voor eenvoudig en comfortabel bedienen
Dankzij de verbeterde multikiezer met nieuwe oppervlaktextuur voor een betere respons van de knoppen kunt u snel en intuïtief het scherpstelpunt wijzigen. Voor de professionals zorgt de verbeterde vorm van de handgreep voor minder vermoeidheid. Er is ook een nieuwe draaiknop voor belichtingscompensatie met vergrendelingsoptie om de operationele beveiliging te verbeteren. Daarnaast zijn de locaties van de AF-ON en andere belangrijke knoppen geanalyseerd voor een beter gevoel en respons. Dankzij deze verbeteringen kunt u zich beter concentreren op de sluiterbediening om momenten snel vast te leggen.

Snellere FTP-overdracht
Directe foto-overdracht naar een FTP-server wordt significant sneller via de LAN-aansluiting van de camera als de Ethernet 1000BASE-T-standaard wordt ondersteund. Het is ook mogelijk om foto's op een FTP-server te uploaden via een draadloos toegangspunt. De camera ondersteunt beide overdrachtsmodi op de achtergrond tijdens het fotograferen. Er kunnen maximaal negen servers vooraf worden geregistreerd voor snelle menuselectie.

Voeg spraakmemo toe aan uw foto's
De α9 II heeft een nog hogere efficiëntie dankzij de nieuwe spraakmemo-functie. Met deze functie kunt u audiobestanden (.wav) van maximaal 60 seconden opnemen waarin u opnameomstandigheden of beeldinhoud inspreekt. Deze audiobestanden worden automatisch omgezet in tekst, die vervolgens aan de foto's wordt toegevoegd.

Nog meer gebruiksvriendelijkheid met Remote Camera Tool
De camera is compatibel met de bijgewerkte toepassing Remote Camera Tool. Nadat camera en toepassing gekoppeld zijn voor een veilige verbinding kan de applicatie opnames van één of meerdere camera's op afstand aan. Er wordt gebruikgemaakt van een bekabelde LAN-verbinding, handig op locaties als sportstadions. Het op afstand schakelen tussen de FTP-serverinstellingen van de camera is ook mogelijk, evenals het op afstand bedienen van het opslaan en laden van instellingen naar/van een SD-geheugenkaart.

Ondersteuning voor snellere gegevensoverdracht; 5GHz Wi-Fi® en USB 3.2 Gen 1
Connectiviteit is verbeterd met nieuwe ondersteuning voor de IEEE 802.11ac 5GHz band Wi-Fi® als de camera is verbonden via de draadloze modus of de USB Type-CTM-verbinding van de camera, die USB 3.2 Gen 1 ondersteunt.

Filmopnamen in 4K met een hoge resolutie
De camera kan opnamen maken van 4K met volledige pixeluitlezing zonder pixelsamenvoeging. U kunt genieten van full-frame films met rijke details via het oversampling-effect dat wordt bereikt door het comprimeren van ongeveer 2,4 keer, de hoeveelheid gegevens die is vereist voor 4K (equivalent aan 6K) voor 4K-uitvoer (QFHD: 3840 x 2160). Daarnaast is de XAVC-S-indeling ondersteund bij bitsnelheden tot 100 Mbps.

Verbeteringen in AF voor filmopnamen
Wanneer u 4K-films opneemt, zorgt de camera voor controle over snelheid, precisie en trackingprestaties. Dit gebeurt via aanpasbare trackinggevoeligheid voor gladde, stabiele 4K-filmopnamen. Dit maakt meer uitgesproken langzame focuseffecten mogelijk. De realtime eye-autofocus is nu ook toepasbaar bij het opnemen van films. Ogen worden zo met een hoge mate van nauwkeurigheid gevolgd, onmisbaar bij het filmen in 4K.

Veelzijdige filmopnamefuncties
De α9 II levert een uitgebreid aanbod aan functies om workflows van videofilmmakers te vergemakkelijken, zoals onder meer intervalopname, HDMI-uitvoer, tijdcode / user bits (TC/UB), opnamebediening, schermmarkering/-instelling, zebrafunctie, langzame en snelle beweging, simultane proxy-filmopnamen en extractie en aparte opslag van een foto van een film. Een combinatie met de ECM-B1M Shotgun-microfoon of de XLR-K3M XLR-adapterset via de nieuwe digitale audio-interface zorgt voor heldere geluidsopnamen met minimaal kwaliteitsverlies doordat het digitale audiosignaal naar de camera wordt gestuurd.

Verbeterde functie voor het opslaan van camera-instellingen
U kunt nu een groot aantal camera-instellingen op de geheugenkaart opslaan. De opgeslagen instellingen kunnen door andere camera's van hetzelfde model worden gelezen. U kunt bovendien tot 10 sets camera-instellingen op een geheugenkaart opslaan dankzij de functie Save/Load Setting (Instelling opslaan/laden). Camera-instellingen kunnen ook worden geïmporteerd in de toepassing Imaging Edge Mobile en geïmporteerde instellingen kunnen naar andere camera's van hetzelfde model worden geëxporteerd.

Aanpasbaarheid voor maximale efficiëntie
Met My Dial kunt u drie sets menuopties aan de voorste/achterste draaiknop en aan het instelwiel toewijzen. Als u veelgebruikte functies aan deze knoppen toewijst, worden deze direct beschikbaar voor bediening wanneer een aanpasbare knop wordt ingedrukt. Functiesets kunnen afzonderlijk worden toegewezen voor foto's en films.

Classificatiefunctie en instelling Image Jump (Beelden overslaan)
Aan foto's kan een kwalificatie van 1 t/m 5 sterren worden toegekend die bewaard blijft wanneer de afbeeldingen worden geïmporteerd in de desktoptoepassing Imaging EdgeTM (Viewer) op een pc. Deze functie en een beschermende functie om te voorkomen dat beelden per ongeluk worden gewist, kunnen worden toegewezen aan een aanpasbare knop (standaard is dat C3 voor bescherming). Kwalificaties en bescherming kunnen worden toegepast via het scherm overzicht afspelen en continue groepen kunnen worden bekeken, beschermd en verwijderd terwijl u op locatie bent of reist. Met de instelling Image Jump (Beelden overslaan) kunt u nu ook grote fotocollecties reviewen in framesprongen van 10 of 100. U kunt ook continue burstopnamen per groep reviewen voor snelle en efficiënte evaluatie van uw foto's.

Capture One (voor Sony)
Capture One Express (voor Sony) is de bekroonde gratis beeldbewerkingssoftware voor de ontwikkeling van RAW-gegevens, handig beheer en krachtige bewerkingsfuncties. Capture One Pro (voor Sony) is te koop voor nog meer bewerkingsfuncties en opnamemogelijkheden met tethering.

Desktop-apps Imaging Edge Remote, Viewer, en Edit
Perfectioneer uw fotografie met Imaging Edge-desktoptoepassingen. Gebruik 'Remote' om live-opnamen te maken via uw pc, 'Viewer' om snel foto's te beoordelen en te selecteren uit grote beeldbibliotheken, en 'Edit' om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's

Meer informatie
Merk Sony
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Sony A9 II body

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice