• Home
 • Sony Cybershot RX100 VI

Sony Cybershot RX100 VI

€ 1.199,00
Op voorraad
SKU
4548736083318
Artikelomschrijving

Alle functies die u nodig hebt om het moment vast te leggen: een groot zoombereik van 24–200 mm, bliksemsnelle autofocus, snel continu fotograferen, verbeterde videomogelijkheden en professionele bedieningselementen, alles in een opmerkelijk compacte behuizing.

Kenmerken

geen

Alle functies die u nodig hebt om het moment vast te leggen: een groot zoombereik van 24–200 mm, bliksemsnelle autofocus, snel continu fotograferen, verbeterde videomogelijkheden en professionele bedieningselementen, alles in een opmerkelijk compacte behuizing.

Artikelomschrijving

Alle functies die u nodig hebt om het moment vast te leggen: een groot zoombereik van 24–200 mm, bliksemsnelle autofocus, snel continu fotograferen, verbeterde videomogelijkheden en professionele bedieningselementen, alles in een opmerkelijk compacte behuizing.

Kenmerken

 • 20.1 megapixel type 1.0 Exmor RS® CMOS-sensor
 • BIONZ X™ beeldprocessor
 • 8x optische zoom (24-200 kleinbeeldequivalent in 3:2)
 • ZEISS Vario-Sonnar T*-lens, 15 elementen in 12 groepen (8 asferische elementen)
 • Kantelbaar 3" TFT LCD met 921.600 dots dots
 • XGA OLED Tru-Finder™ electronische zoeker met 2.359.000 dots
 • Snelle AF met 315 fasedetectiepunten en 25 contrastdetectiepunten
 • XAVC S 4K video (3840 x 2160/30p 100M)
 • Super slow motion video in Full HD 50p 50 M (1920 x 1080/1000 fps)
 • Optical Steady Shot met Intelligent Active Mode
 • Speed Priority voor continu fotograferen: ca. 24 fps
 • ISO gevoeligheid tot 12800
 • Wifi met NFC en Bluetooth
 • Afmeting: 101,6 x 58,1 x 42,80 mm
 • Gewicht: 301 g (met batterij en media)

Een camera op zakformaat met volledig zoombereik
De hoogwaardige, 24-200 mm optische elementen zorgen voor eersteklas beeldkwaliteit, waarmee deze, samen met de hoge snelheid en het kleine formaat ideaal is voor gebruik op reis of voor flexibel professioneel werk, zelfs voor de meest veeleisende gebruikers. Daarnaast kunt u met de Clear Image Zoom het midden van het beeld digitaal tot meer dan tweemaal vergroten (400 mm-equivalent), vrijwel zonder beelddegradatie.


Hoge resolutie en compact optisch ontwerp
De nieuwe optische elementen van de RX100 VI omvatten acht asferische lenselementen met 13 asferische oppervlakken voor hoge resolutie tot aan de rand van het beeld over het gehele zoombereik. Vier AA (geavanceerd asferische) lenzen corrigeren sferische en coma-aberraties en twee ED-glaselementen onderdrukken aberratie, voor hoge resolutie, zelfs in het hogere zoombereik.


Grote diafragma's, groot expressief bereik
Met kleine F-getallen over het gehele zoombereik is het eenvoudig om hoge sluitertijden en grote hoeveelheden bokeh te verkrijgen. Zelfs bij een brandpuntsafstand van 100 mm blijft het maximum diafragma op F4. Dit kan vervagen van snelbewegende onderwerpen verminderen en kan ook nuttig zijn bij portretopnamen waarbij het onderwerp contrasteert met een grote hoeveelheid achtergrondbokeh.


Optical SteadyShot™
Vooruitgang in beeldstabilisatie resulteert in het equivalent van een 4.0-stop snellere sluitertijd bij 200 mm, met compensatie voor camerabewegingen tijdens opnamen zonder statief, zelfs met telefoto of omstandigheden met weinig licht. Samen met een zeer hoogwaardig optisch ontwerp en de geavanceerde beeldverwerkingsprocessor draagt dit bij aan de uitmuntende beeldkwaliteit van de camera.

Exmor RS™ gestapelde CMOS-sensor van 13,2 x 8,8 mm voor snelheid
De autofocus met een brandpuntsvlakfasedetectie van 315 punten zorgt voor een buitengewoon precieze automatische scherpstelling en tracking. Daarnaast maakt de gestapelde CMOS-sensor 20,1 (effectieve) megapixels met DRAM-chip superslowmotionopnamen met tot wel 960 fps mogelijk, en supersnelle sluitersnelheden van tot wel 1/32.000 s zonder vervorming.


Supersnelle BIONZ X™-beeldverwerkingsprocessor
De geavanceerde BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor heeft een hogere verwerkingssnelheid dan zijn voorganger en draagt bij aan de hoge beeldkwaliteit van de camera, ondersteunt AF/AE-detectie, verwerkingssnelheid, gezichts- en oogherkenning en nauwkeurigheid, en verminderde vertraging op de display van de zoeker.

High-speed AF van 0,03 s
Fast Hybrid AF reageert binnen een supersnelle 0,03 s, met een naadloze integratie van fantastische snelheid en tracking van autofocus met brandpuntsvlakfasedetectie en hoognauwkeurige contrast-AF. Dit versterkt het vermogen van de camera om in alle situaties onderwerpen scherp te stellen, te volgen en vast te leggen, zelfs te midden van snelle, dynamische actie.


Stabiele tracking met brede en dichte AF
De autofocus met een brandpuntsvlakfasedetectie van 315 punten van de RX100 VI dekt ca. 65% van het beeldgebied, voor een dekkingsgraad waarmee zelfs kleine of snelbewegende onderwerpen snel kunnen worden vastgelegd. Samen met de High-density AF Tracking Technology zorgt dit voor een dichte concentratie van AF-punten rond het onderwerp waarmee het volgen van bewegende onderwerpen aanzienlijk wordt verbeterd.


Oog-autofocus met uitstekende trackingprestaties
High-precision oog-autofocus, gecombineerd met hoogpresterende AF-tracking, biedt nuttige ondersteuning bij portretopnamen. Zelfs effectief wanneer het onderwerp neerwaarts of wegkijkt, of met gezichten met tegenlicht of in halfduister, en houdt de focus op de ogen van bewegende onderwerpen wanneer de AF-C-instelling wordt gebruikt.


De AF-A-modus schakelt automatisch over tussen de scherpstelmodi
Afhankelijk van wijzigingen zoals plotselinge beweging van het onderwerp en helderheid die in het frame worden waargenomen, schakelt de camera in AF-A-modus automatisch tussen AF-S modus (Enkelvoudige AF: vergrendelt de scherpstelling zolang de sluiterknop half is ingedrukt) en AF-C-modus (Continue AF: blijft scherpstellen op onderwerpen terwijl de sluiterknop half wordt ingedrukt).


Eenvoudige en natuurlijke Touch Focus en Touch Pad AF
Met Touch Focus kunt u eenvoudig het punt op het lcd-scherm waarop u wilt focussen aanraken zodat u intuïtief kunt scherpstellen, zelfs op onderwerpen aan de rand van het frame, zonder opnieuw herkaderen, zowel bij foto's als bij film. Wanneer u de zoeker gebruikt, kunt u Touch Pad AF aanraken om de scherpstelling eenvoudig en soepel te wijzigen, door gewoon uw vinger langs het lcd-scherm te laten glijden.


Maak opnamen met 24 fps met AF/AE-tracking
De krachtige combinatie van de Exmor RS 1.0-beeldsensor van 13,2 x 8,8 mm en de BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor maken continu fotograferen mogelijk met AF/AE-tracking en met tot ca. 24 fps tot wel 233 frames. Belangrijke momenten en snelle acties worden op betrouwbare manier vastgelegd.


Verbeterde werking continu fotograferen
Continu gefotografeerde beelden kunnen worden weergegeven in de groepen waarin ze werden gemaakt, en opnamen kunnen worden verwijderd of beschermd met een snelle handeling. Ook de werking van de camera tijdens het wegschrijven van gegevens naar de geheugenkaart is verbeterd; Er is nu volledige toegang tot het Fn-Menu en de menuknop, en instellingen kunnen worden gewijzigd.


Stil fotograferen in gevoelige situaties
In geluidsgevoelige omgevingen zoals stille restaurants of cafés kan het sluitergeluid van de camera worden gedempt. Zelfs tijdens continu fotograferen kan het sluitergeluid worden gedempt.


Sluiter tegen vervorming
Dankzij de hoge gegevensverwerkingssnelheid van de Exmor RS-beeldsensor wordt vervorming bij het vastleggen van snel bewegende onderwerpen, zoals de swing van een golfclub, merkbaar verminderd. De elektronische sluiter tegen vervorming bereikt sluitertijden van maar liefst 1/32.000 seconde.


Snelle hybride AF voor films
Fast Hybrid AF biedt ook nauwkeurige tracking bij het maken van 4K filmopnamen. Autofocus met fasedetectie werkt over hetzelfde brede gebied als bij foto's, waardoor scherpstellen soepeler verloopt. AF drive speed en AF tracking-gevoeligheid zijn ook instelbaar zodat scherpte-overgangen kunnen worden aangepast aan de scène en uw creatieve ingevingen.

4K-films met een maximaal aantal pixels opgenomen
Bij 4K-opnamen (QFHD-resolutie: 3840 x 2160)-films opneemt waarbij elke pixel wordt uitgelezen zonder pixelsamenvoeging, verzamelt de camera ca. 1,7 keer zoveel gegevens als vereist is voor 4K-films. Dit oversampling-effect leidt tot beelden met een uitstekende resolutie met minder moiré en onregelmatigheden.


Ondersteunt de vereisten van HDR-filmproductie.
De RX100 VI ondersteunt een grote verscheidenheid aan HDR-productievereisten met zowel S-Log3- als S-Log2-gammacurves voor kleurgradatie tijdens post-productie, en een nieuw HLG (Hybrid Log-Gamma) -profiel voor directe HDR-workflow. Films die worden afgespeeld op een HDR (HLG)-compatibele tv hebben geen kleurgradatie nodig om true-to-life te worden weergegeven, zonder geblokkeerde schaduwen of overbelichting.


Superslowmotion tot wel 40x trager
Met de gestapelde CMOS-sensor is een extra hoge framesnelheid van tot 960 fps mogelijk. Opnamen maken op 200 mm telefoto, waardoor u indrukwekkend close-up superslowmotion-materiaal kunt vastleggen. Instellingen voor framesnelheid en opnamen kunnen onafhankelijk worden ingesteld voor 4x tot 40x superslowmotion-beeldmateriaal.

Ondersteuning voor professionele workflows voor films
Met het oog op geavanceerdere opname en productie biedt de RX100 VI ondersteuning van en compatibiliteit met verscheidene beeldfuncties die gewoonlijk aanwezig zijn bij professionele apparatuur, waaronder Picture Profile, Hulpfunctie Gammaweergave, Zebra, clean HDMI output, TC/UB, Rec Control, Markeringsfuncties en Proxy-opname voor eenvoudig delen via het internet en overdracht naar smartphones.


Touch Shutter-functie voor eenvoudige opname
Voor het eerst bij de RX-serie, kan de sluiter worden bediend middels aanraken van het lcd-beeldscherm, dat nu ca. 180° omhoog gaat, en ca. 90° omlaag. Bediening is intuïtief en makkelijk, met name bij opnamen met een grote of kleine hoek.


Mogelijkheid om aantal foto's tot 30% uit te breiden
Terwijl de camerabehuizing is ingeschakeld, kan het lcd-beeldscherm automatisch worden uitgeschakeld (2, 5 of 10 seconden nadat het voor het laatst is gebruikt) om energie te besparen. Door gebruik van deze functies kan het aantal foto's dat kan worden genomen met tot 30% toenemen.


Toegang tot de zoeker met één druk op een knop
Door de uitklapbare schakelaar op de zijkant van de behuizing in te drukken is de zoeker met een handeling beschikbaar, en de zoeker kan meteen worden ingetrokken wanneer deze niet wordt gebruikt.


XGA OLED Tru-Finder™
De scherpe resolutie van de intrekbare Tru-Finder elektronische zoeker (die overeenkomt met 2,35 miljoen punten), de heldere zelfverlichting en het hoge contrast zijn uitstekend om opnamen vooraf te bekijken en de instellingen eventueel bij te stellen. De EVF is behandeld met een ZEISS® T*-coating om ongewenste reflecties te verminderen en een heldere zichtbaarheid van hoek tot hoek te waarborgen.


Tactiele en soepele bedieningsinterface
Met een op de lens bevestigde bedieningsring wordt professionele handmatige bediening mogelijk, zoals selectie van sluitertijd, diafragma en meer, voor meer creatieve vrijheid. Daarnaast is de zoomhendel opnieuw vormgegeven voor maximale werking van de zoomlens die nu in twee stappen wordt bediend middels verhogen van de zoomhendel.

'Mijn menu' zoals u het wilt
Met 'Mijn menu' kunt u menu's aanpassen en menuopties registreren zodat u ze op een later moment direct opnieuw kunt gebruiken. Het menuscherm is opnieuw ontworpen en u kunt tot 30 functies aan knoppen toewijzen om de camera-interface volledig aan uw voorkeuren aan te passen.

Locatiegegevenskoppeling via Bluetooth®
Locatiegegevenskoppeling haalt het maximale uit de RX100 VI. De camera kan worden gekoppeld met de app PlayMemories Mobile™, geïnstalleerd op een compatibel mobiel apparaat, voor het ophalen van locatiegegevens, deze vast te leggen op foto's, en de datum/tijd/locatie van de camera te corrigeren. Met de app PlayMemories Home™ kunt u op een computer alle geïmporteerde foto's ordenen op een kaart.

One-touch remote/One-touch sharing
Met One-touch remote fungeert een smartphone of tablet als zoeker / afstandsbediening. Met One-touch sharing zet u foto's / video's over op uw apparaat. Installeer gewoon de PlayMemories Mobile-app via Wi-Fi® op een Android™-apparaat met NFC-functie. Raak de camera vervolgens met het apparaat aan om ze met elkaar te verbinden. Dankzij de compatibiliteit met QR-codes kunt u verbinding maken met niet-NFC-smartphones.


Handige functie voor waarderen en sorteren op locatie
Waarderingen van een tot vijf sterren kunnen worden behouden bij exporteren naar PlayMemories Home of het nieuwe beeldsoftwarepakket van Sony voor PC, en deze functie en een beeldbeschermingsfunctie kunnen aan een speciale knop worden toegewezen. In-camera-waardering en -bescherming kan worden gebruikt, beoordeeld en gewijzigd terwijl u onderweg of op locatie bent.


Imaging Edge-softwarepakket van Sony
Met het Imaging Edge-softwarepakket kunt u de beeldkwaliteit optimaliseren, de efficiëntie van de productie verbeteren en RAW-afbeeldingen tot in detail aanpassen. Gebruik de 'Remote' (afstandsbediening) om opnamen op afstand te bedienen met live pc-bewaking; 'Edit' om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's; en 'Viewer' om foto's te bekijken, beoordelen en selecteren uit een lijst met opnamen.

Meer informatie
Merk Sony
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Sony Cybershot RX100 VI

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice