Sony A99 II body

€ 3.329,00
Op voorraad
SKU
4548736054509
Artikelomschrijving

Lease deze camera met Sony Imaging Lease.

De Sony α99 II levert uitzonderlijk hoge prestaties met de zeer snelle, nauwkeurige AF, snel en continu fotograferen en schitterende resolutie. De beste camera met A-bevestiging die er is. Ervaar de ingenieuze uitvindingen die door onze meest re... Meer informatie

geen

De Sony α99 II levert uitzonderlijk hoge prestaties met de zeer snelle, nauwkeurige AF, snel en continu fotograferen en schitterende resolutie. De beste camera met A-bevestiging die er is.

Artikelomschrijving

Lease deze camera met Sony Imaging Lease.

De Sony α99 II levert uitzonderlijk hoge prestaties met de zeer snelle, nauwkeurige AF, snel en continu fotograferen en schitterende resolutie. De beste camera met A-bevestiging die er is. Ervaar de ingenieuze uitvindingen die door onze meest recente camera-innovaties zijn geperfectioneerd: nieuw ontwikkelde supersnelle high-precision hybride fasedetectie-AF, AF/AE-tracking bij continu fotograferen met 12 fps, in de behuizing geïntegreerde beeldstabilisatie over vijf assen en geavanceerde 4K-filmfuncties.

 

Kenmerken

 • 42.4 megapixel 35-mm full-frame (35,9 x 24,0 mm), Exmor R® CMOS-sensor
 • BIONZ X™-beeldverwerkingsprocessor
 • AF met TTL-fasedetectie
 • Detectiesensor 1: 79 punten (15 kruistypepunten, f/2.8 gevoeligheid in het middelste punt), Detectiesensor 2: 399 punten (323 selecteerbare punten, 79 hybride kruisautofocuspunten)
 • Elektronische zoeker van 1,3 cm, XGA OLED, met 2.359.296 pixels
 • Draai- en kantelbaar TFT scherm van 7.5cm, met 1.228.800 dots
 • Ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie van 4.5 stops
 • Continu fotograferen: Hi+: 12 fps, Hi: 8 fps, Mid: 6 fps, Lo: 4 fps
 • XAVC S 4K video 3840 x 2160 (25p, 100 MP), XAVC S Full HD video 1920 x 1080 (100p, 100 MP)
 • Zuivere HDMI-uitvoer: 3840 x 2160 (25p)
 • Dubbele geheugenkaartsleuf (2x SD of 1x SD en 1x Memory Stick Pro Duo)
 • Afmeting: ca. 142,6 mm x 104,2 mm x 76,1 mm
 • Gewicht (inclusief accu en geheugenkaart): ca. 849 g

 

 

42,4 MP full-frame CMOS-sensor met achtergrondverlichting

De α99 II beschikt over een 42,4 MP 35 mm full-frame CMOS-beeldsensor met achtergrondverlichting en biedt een vergroot gevoeligheidsbereik en hoogwaardige prestaties met minder ruis. Ook heeft de camera geen optisch low pass-filter die de scherpte kan aantasten, waardoor elk frame volledig helder is met fijne details.

 

Supersnelle BIONZ X™-beeldverwerkingsprocessor en front-end LSI
Met detailweergavetechnologie om de essentie van het realisme vast te leggen, diffractiereducerende technologie om de helderheid te behouden, zelfs bij een kleiner diafragma, en gebiedspecifieke ruisonderdrukking om adaptief ruis te verminderen en meer details te reproduceren, verwerkt de BIONZ X™-beeldverwerkingsprocessor de gegevens van de beeldsensor met effectief circa 42,4 megapixels buitengewoon nauwkeurig, voor heldere, natuurgetrouwe beelden met nauwelijks ruis. De α99 II wordt ondersteund door een nieuwe front-end LSI voor een snellere beeldverwerking.

 

Verbluffende AF- en AE-tracking, zelfs bij een snelheid van 12 fps
Volg uw onderwerp bij alle bewegingen. Dankzij het revolutionaire AF-systeem met hybride fasedetectie legt u de snelle, plotselinge bewegingen haarscherp vast. Dit systeem maakt gebruik van een dichte dekking van AF-punten over een breed gebied, waarbij de nieuwe beeldsensor veel fasedetectiegegevens snel en effectief verwerkt. Met dit geavanceerde AF-systeem, en snellere sluiteractie dankzij een nieuw ontwikkelde laadeenheid in het sluitermechanisme, kunt u met een snelheid van 12 fps fotograferen zonder onderbreking met stabiele AF en AE-tracking. Hierdoor legt u bepalende momenten met de juiste scherpstelling en belichting haarscherp vast.

 

8 fps continu fotograferen met Live View
De camera kan continu-opnamen met een snelheid van maximaal 8 fps voor Live View maken met een verbeterd weergave-algoritme voor OLED Tru-Finder™ en lcd-beeldscherm. De minimale vertraging in de weergavetijd maakt het volgen van een bewegend onderwerp eenvoudig.

 

Opnamen zonder flikkerend beeld
Geflikker van TL-verlichting en ander kunstlicht wordt automatisch gedetecteerd en de sluitertijd wordt zodanig aangepast dat het effect ervan op foto's minimaal is. Hierdoor worden afwijkingen in belichting en kleur onderdrukt die anders aan de boven- en onderkant van opnamen bij korte sluitertijden kunnen ontstaan, alsook verschillen in belichting en kleur bij continu fotograferen. Zo kunt u gerust opnamen in verlichte ruimten maken.

 

Hybride fasedetectie-AF-systeem
α99 II heeft een AF-sensor met 79-punts fasedetectie en een beeldsensor met 399 fasedetectie-AF-punten in het scherpstelvlak, het grootste aantal ter wereld20. Met de originele Translucent Mirror Technology™ van Sony kan licht gelijktijdig de speciale AF-sensor en de beeldsensor bereiken, zodat beide fasedetectiesystemen altijd actief zijn. Het AF-algoritme is ook vernieuwd en ondersteunt nu het hybride fasedetectie-AF-systeem. De brede dekking en hoge dichtheid van AF-punten resulteren in een grotere AF-snelheid en -precisie en merkbaar beter volgen van het onderwerp.

 

79 hybride kruispunten
Profiteer van revolutionaire automatische scherpstelling en betrouwbare tracking. Het AF-systeem met hybride fasedetectie van Sony voorziet in een speciale AF-sensor met fasedetectie-AF-punten (79, waarvan 15 kruispunten) voor horizontale detectie. Dit AF-puntgebied wordt volledig gedekt door de 399-punts fasedetectie-AF-sensor voor verticale detectie in het brandpuntsvlak, zodat alle 79 AF-punten kunnen functioneren als selecteerbare hybride kruispunten21. Door de punten dicht bij elkaar te verspreiden binnen een gebied en de balans tussen responsiviteit en stabiliteit te verfijnen, optimaliseert Sony de tracking van het onderwerp. Vrijwel elk onderwerptype wordt nauwkeurig gevolgd, ongeacht het onderwerppatroon. Het zeer centrale AF-punt functioneert bovendien als een F 2.8-gevoelige sensor die lenzen ondersteunt met minimale F-waarde van 2.8 of lager.

 

Nauwkeurige automatische scherpstelling tot EV-4
AF-detectie bij weinig licht tot EV-4 (centraal scherpstellingspunt) is gerealiseerd. Het nauwkeurige AF-systeem werkt zelfs goed wanneer u bij weinig licht opnamen maakt met een hoge ISO-waarde. Dit biedt geweldige nieuwe mogelijkheden bij fotograferen bij weinig licht en nachtfotografie.

 

Op de behuizing geïntegreerde beeldstabilisatie over 5 assen
Dit stabilisatiesysteem in alle richtingen is speciaal afgestemd voor beeldsensoren met een hoge resolutie, om nauwkeurig de vijf soorten camerabewegingen te compenseren die bij opnamen van 42,4 MP met de α99 II vanuit de hand tot onscherpte kunnen leiden. Het in de behuizing geïntegreerde systeem is ontworpen voor modellen met A-bevestiging en biedt hoogwaardige prestaties voor zowel foto's als films, ongeacht of u opnamen maakt met langere brandpuntsafstanden, van dichtbij of 's nachts. Real-time effecten kunnen worden gevolgd via Live View. De compensatie van camerabewegingen is gelijk aan het gebruik van een 4,5 stap snellere sluitertijd, waardoor u kunt profiteren van een breder scala aan sluitertijden.

 

8% kleiner dan de α99 en ergonomisch beter
Het vlaggenschip α99 II heeft een ware metamorfose ondergaan: zowel van binnen als van buiten. De camera is bijvoorbeeld 8% kleiner dan de oorspronkelijke α99 en beschikt over een vernieuwd, compacter beeldstabilisatiesysteem en andere verbeteringen die in de constructie- en ontwerpaanpassingen aan de behuizing tot uitdrukking komen. De handgreep is verfijnd en er zijn diverse upgrades doorgevoerd waardoor het apparaat beter in de hand ligt, gemakkelijker bediend kan worden en optimaal werkt. Bij het maken van opnamen merkt u echt hoe prettig de nieuwe ergonomie is.

 

Ondersteuning voor 14-bits RAW-indeling
Bij RAW-opnamen helpen 14-bits RAW-uitvoer en 16-bits beeldverwerking het maximum aan details te behouden en beelden te produceren van de hoogste kwaliteit met rijke kleurovergangen. De 14-bits RAW-indeling (Sony ARW) staat garant voor een optimale kwaliteit voor latere aanpassing van het beeld (via Image Data Converter of andere software). 1: Beeldsensor 2: Nieuw ontwikkelde supersnelle front-end LSI 3: 16-bits beeldverwerking

 

Scherpstellen/sluiterprioriteit instellen voor AF-C/AF-S
De scherpstellings- en sluiterprioriteit kunnen apart worden ingesteld voor de modi AF-S (AF voor één opname) en AF-C (Continue AF). Bovendien kan met de aanvullende balansinstelling de beste balans worden gekozen tussen scherpstelling en sluiterprioriteit voor de AF-C-modus. U kunt optimaal scherpstellen en de sluiter bedienen voor de scène waarvan een opname wordt gemaakt, zodat u altijd over de beste scherpstelling voor uw opnamen beschikt.

 

Flexibele spot uitbreiden
Met de functie Flexibele spot uitbreiden worden aangrenzende scherpstellingspunten automatisch geselecteerd als het onderwerp zich van het geselecteerde scherpstellingspunt vandaan beweegt. Hierdoor blijft het onderwerp perfect scherpgesteld. Wanneer de scherpstelmodus is ingesteld op Flexibele spot uitbreiden of Flexibele spot en u snel een gewenst scherpstelgebied wilt selecteren, kan het aantal punten dat wordt gebruikt in het scherpstelgebied worden beperkt. U kunt de parameters voor automatische scherpstelling aan elk gewenst spotgebied instellen om de locatie en omvang te koppelen aan het scherpstelgebied.

 

Eye AF
De α99 II heeft een oog-autofocus om intrigerende gelaatsuitdrukkingen vast te leggen. Er wordt automatisch scherpgesteld op het oog van een onderwerp, dat zelfs wordt gevolgd als het gezicht beweegt of wegdraait. Dat geeft u meer vrijheid om een fraaie compositie te maken.

 

Sterke behuizing van magnesiumlegering
De camerabehuizing is solide en betrouwbaar, ligt vast in de hand en is bij uitstek geschikt voor de uitdagingen van opnamen in het veld. De interne structuur en de panelen aan de bovenkant, voorkant en achterkant zijn gemaakt van een stevige, robuuste magnesiumlegering.

 

Betrouwbaar stof- en vochtbestendig ontwerp
U kunt onbezorgd opnamen maken onder moeilijke omstandigheden, dankzij uitgebreide beschermingsfuncties tegen stof en vocht die het binnendringen van water en stof in de behuizing helpen voorkomen. Dit zijn onder andere afdichtingen rond de knoppen en instelwielen, kleppen voor de media-aansluitingen en behuizingsranden met tong-en-groefvoegen voor dubbele bescherming van panelen en onderdelen.

 

Antistoffunctie houdt stof en vuil tegen
Een speciale coating voorkomt dat stof en vuil zich op de beeldsensor kan hechten, waar het door wisselingen in de vochtigheid en de temperatuur lastig te verwijderen zou zijn, en door de coating kunt u stof ook gemakkelijker van de sensor verwijderen.

 

Toewijsbare bediening voorop
Aan de hand van een van de handige bedieningsfuncties kunt u zien hoe de camera zich heeft ontwikkeld. De stille multibediening van de oorspronkelijke α99 heeft nu, naast de volgende mogelijke instellingen (diafragma, sluitertijd, ISO, belichtingscompensatie, AF-gebied, AF-modus en andere instellingen voor foto's en films) tevens een klik-stop aan-uitschakelaar. Wanneer de schakelaar op AAN staat, de voorkeursinstelling voor foto's, voelt u bij de bediening hoe ver de knop is gedraaid. Wanneer de schakelaar op UIT staat, draait deze soepel en stil, de voorkeursinstelling bij filmopnamen.

 

Selecteerbare opslag voor opnamen op afstand
Kies gemakkelijk selecteerbare opslaglocaties voor fotogegevens voor het maken van opnamen op afstand. Wanneer uw camera nog is verbonden met een computer voor externe camerabediening kunt u kiezen of foto's alleen op de camera worden opgeslagen of ook op de computer, zodat ze visueel kunnen worden gecontroleerd zonder dat u de camerapositie hoeft te verlaten. In de RAW+J-modus kunt u ook de opslagindeling selecteren. U kunt alleen de JPEG-bestanden overzetten naar de computer, in plaats van zowel JPEG- als RAW-bestanden om het gegevensvolume te beperken, zodat u de overgezette opnamen vrijwel direct kunt bekijken.

 

Ophalen van locatiegegevens via Bluetooth®
Gebruik Locatiegegevenskoppeling zodat u overal het beste uit uw camera kunt halen. Nadat de camera met de PlayMemories Mobile app op een compatibele mobiele telefoon of compatibele tablet is gekoppeld, kunnen hiermee locatiegegevens van het mobiele apparaat worden opgehaald en in de fotogegevens opgenomen. Met de opgehaalde locatiegegevens kunnen ook de datum en tijd en de locatie-instellingen op de camera worden gecorrigeerd. Vervolgens kunnen met de PlayMemories Home-toepassing op een computer foto's die op de computer zijn geïmporteerd op een kaart worden geordend.

 

Nieuwe lichtmeetmodi Highlight en Gemiddeld
Naast de bestaande lichtmeetmodi multi, centrumgewogen en spot heeft de α99 II een Highlight-modus waarmee het helderste gedeelte in het frame wordt gedetecteerd om witte vlekken te voorkomen, en een modus Gemiddeld voor een stabiele automatische belichting tijdens compositieveranderingen.

 

Standaard belichtingsaanpassing
De standaardbelichtingswaarde kan van -1 tot +1 stop worden aangepast in tussenstappen van 1/6e stop. Deze instelling kan voor elke lichtmeetmodus afzonderlijk worden geconfigureerd. Hoewel het kleine verschillen lijken, kunnen ze van grote invloed zijn op het maken van gedenkwaardige beelden.

 

Prioriteit instellen in AWB
Wanneer de witbalans op Auto is ingesteld en de lichtbron wordt gevormd door gloeilampen of een soortgelijke verlichting, kan de kleurtoonprioriteit worden ingesteld op [Standard], [Ambience] of [White]. [Ambience] geeft een warme tint en [White] zorgt voor een nauwkeurige witreproductie.

 

Minimale sluitertijd ISO auto
Voorkom onscherpte in opnamen van een bewegend onderwerp door een sluitertijd in te stellen waarbij de ISO-gevoeligheid verandert wanneer ISO AUTO (in de modus P of A) wordt geselecteerd.

 

Instelbare functieknoppen voor specifieke functies onder handbereik
Stel uw camera in op topprestaties en de mogelijkheid om unieke momenten onmiddellijk vast te leggen. Met functieknoppen kunt u de camera-interface perfect op uw voorkeuren instellen. De AEL-knop, de ISO-knop, de AF/MF-knop, aangepaste toetsen en de voorbeeldknop kunnen alle op functies naar keuze worden ingesteld. Tot 65 functies kunnen worden toegewezen, met inbegrip van APS-C/Super 35mm en Live View, zodat veelgebruikte functies met een druk op de knop beschikbaar zijn.

 

Filmopnamen in 4K met een hogere resolutie
Doordat iedere pixel wordt uitgelezen zonder pixelsamenvoeging zijn 4K-filmopnamen in Super 35 mm-indeling gedetailleerder en scherper dan gewone 4K-films. Super 35 mm verzamelt ongeveer 1,8 keer meer gegevens dan nodig is voor 4K-filmproductie. Ook in de indeling XAVC S kunt u 4K-opnamen maken met een maximale bitsnelheid van100 Mbps, om zo de fijne details van bewegingen in films vast te leggen.

 

Opnamen met S-Gamut en S-Log
Opnamen met S-Gamut en S-Log geven u de flexibiliteit om nog expressievere films te maken door kleurgradatie toe te passen in de postproductiefase. De S-Log3- en S-Log2-gammacurves hebben een breed dynamisch bereik (tot 1300%) om witte en zwarte vlekken te minimaliseren. De α99 II biedt bovendien maar liefst een 14-stops speelruimte met de S-Log3-gamma-instelling en ondersteunt tevens S-Gamut, S-Gamut3 en S-Gamut3.Cine-kleurruimte van Sony.

 

Slowmotion en versneld
Filmbeelden die op verschillende snelheden worden weergegeven, zorgen voor een leukere en interessantere kijkervaring. De nieuwe S&Q-modus ondersteunt slowmotion- en versnellingseffecten met framesnelheden van 1 tot 120 fps (100 fps). Deze zijn selecteerbaar in acht stappen voor maximaal 60x (50x) versneld beeld en 5 x (4x) vertraagd beeld in Full-HD-kwaliteit (50 Mbps). U kunt met de tijd 'spelen' door bijvoorbeeld de verplaatsing van de zon en wolken aan de hemel te comprimeren tot een korte serie beelden of door een lieflijk tafereel te vertragen, zodat het nog vrediger overkomt. Vervolgens combineert u dit met normale videobeelden om een komisch of dramatisch effect te creëren.

 

Filmfuncties voor een professionele workflow
Of u nu een commerciële fotograaf of een gevorderde hobbyist bent, met de α99 II bent u altijd verzekerd van professionele resultaten. De camera beschikt over diverse functies die specifiek op een professionele filmproductieworkflow zijn gericht. Naast functionaliteit waar het vorige model al over beschikte, zoals opnameprofielen, tijdcode en zuivere HDMI-uitvoer, biedt dit model daarnaast gamma-ondersteuning voor real-time S-Log-monitoring, een zebramodus voor eenvoudige belichtingsaanpassing en andere geavanceerde functies die professionele filmproductie mogelijk maken.

Meer informatie
Merk Sony
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Sony A99 II body

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice