Nikon Pro Leasing

City Foto biedt nu het Nikon Professional Lease programma aan voor professionele Nikon apparatuur. U heeft bij Nikon de keuze uit twee soorten lease; financial lease en full operational lease. Onbezorgd en altijd up-to-date. Full service, op maat en een vast bedrag per maand.

Nikon Professional Lease is exclusief voor Nikon Professional Services (NPS) leden die in het handelsregister van de Kamer van Koophandel staan ingeschreven en wordt exclusief uitgevoerd door gecertificeerde Nikon Pro dealers.

Lees meer op de pagina van Nikon

Financial lease

Vanaf €1.000 aanschafwaarde

Financial lease is kopen op afbetaling. U leent een bepaald bedrag bij de leasemaatschappij en deze betaalt u terug met rente in een termijn (24 of 36 maanden). Na afloop van het contract bent u eigenaar van de apparatuur. Bij financial lease moet u zelf zorgdragen voor verzekering, reparatie(s) en onderhoud. Juridisch gezien is de apparatuur eigendom van de leasemaatschappij. Fiscaal gezien is de camera uw eigendom, mag u de camera in de boeken opnemen, investeringsaftrek opvoeren en de camera afschrijven.

Let op: U moet het BTW-bedrag vooraf voldoen aan de leasemaatschappij. Hoe zit dat? Als u bij een winkel afrekent, betaalt u aan de kassa ook de BTW, en vordert u deze terug middels de BTW-afrekening aan het einde van de maand. U schiet hem dus in feite voor. Omdat het leasebedrag exclusief BTW wordt uitgerekend, moet er nog ergens BTW worden voldaan, net als in de winkel. Deze BTW wordt dus aan de leasemaatschappij voldaan, en u vordert deze direct terug bij uw volgende BTW-aangifte. Eigenlijk is het niet anders dan wanneer u in een winkel wat koopt.


Voorbeeld
Jan wil een Nikon D5 kopen via financial lease. Jan gaat naar een gecertificeerde Nikon Pro dealer en meldt dat hij de camera wil leasen. De leasemaatschappij neemt contact op met Jan om de nodige gegevens op te vragen. Ervan uitgaande dat Jan kredietwaardig is, geeft de leasemaatschappij akkoord en wordt het contract getekend. Jan verlaat de winkel met zijn nieuwe Nikon D5 terwijl de rekening naar de leasemaatschappij gaat. Elke maand betaalt hij een vast bedrag en na de afgesproken termijn (24 of 36 maanden) is Jan eigenaar van de apparatuur

Bereken hier je maandbedrag in het geval van een Financial Lease contract.

Operational lease

Vanaf €9.000 aanschafwaarde

Bij operational lease huurt u de apparatuur van de leasemaatschappij inclusief verzekering, onderhoud en reparaties. Operational lease heeft een termijn van 36 maanden. De leasemaatschappij is eigenaar van de apparatuur, u kunt de apparatuur niet in de boeken opnemen. Het maandelijkse leasebedrag mag u wel in de boeken opnemen en de BTW terugvorderen. Het grote voordeel van operational lease is dat u volledig ontzorgd bent. Verzekering, onderhoud en reparaties zijn geregeld. Bij het leasen van een camerabody wordt deze na 18 maanden vervangen door het meest recente model. Onbezorgd en altijd up-to-date.


Voorbeeld
Jan wil een Nikon D5, een D810, een 24-70 en een 70-200 leasen via operational lease. Jan gaat naar een gecertificeerde Nikon Pro dealer en meldt dat hij deze apparatuur wil leasen. De leasemaatschappij neemt contact op met Jan om de nodige gegevens op te vragen. Ervan uitgaande dat Jan kredietwaardig is, geeft de leasemaatschappij akkoord en wordt het contract getekend. Jan verlaat de winkel met zijn nieuwe apparatuur terwijl de rekening naar de leasemaatschappij gaat. Na anderhalf jaar krijgt Jan een mail van de leasemaatschappij dat hij zijn nieuwe camerabody’s kan ophalen bij de dealer. Jan brengt de camerabody’s terug in de originele doos inclusief accessoires en loopt naar buiten met nieuwe camerabody’s. Alleen de camerabody’s worden gewisseld na anderhalf jaar. Elke maand betaalt hij een vast bedrag en na 36 maanden levert Jan de apparatuur weer in bij de dealer en start een nieuwe termijn met nieuwe apparatuur.

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice