• Home
  • Zeiss Batis 25mm f/2.0 Sony FE-mount

Zeiss Batis 25mm f/2.0 Sony FE-mount

€ 1.340,00
Op voorraad
SKU
4047865800600
Artikelomschrijving

Het ZEISS Batis 25mm f/2.0 groothoekobjectief heeft tien lenselementen in acht groepen en is gebaseerd op het Zeiss Distagon optisch ontwerp. Vier van de lenselementen zijn asferische en vijf zijn gemaakt van speciale glassoorten. Het asferische lensontwerp zorgt voor een constant hoge beeldkwaliteit over het gehele beeldveld en een scherpte die doorloopt tot aan de randen van het beeld. De ruime beeldhoek van 82°, gecombineerd met een korte minimale scherpstelafstand van 2... Meer informatie

geen

De ruime beeldhoek van 82°, gecombineerd met een korte minimale scherpstelafstand van 20 cm, maakt dit groothoekobjectief de perfecte keuze voor architectuur- en landschapsfotografie.

Artikelomschrijving

Het ZEISS Batis 25mm f/2.0 groothoekobjectief heeft tien lenselementen in acht groepen en is gebaseerd op het Zeiss Distagon optisch ontwerp. Vier van de lenselementen zijn asferische en vijf zijn gemaakt van speciale glassoorten. Het asferische lensontwerp zorgt voor een constant hoge beeldkwaliteit over het gehele beeldveld en een scherpte die doorloopt tot aan de randen van het beeld. De ruime beeldhoek van 82°, gecombineerd met een korte minimale scherpstelafstand van 20 cm, maakt dit groothoekobjectief de perfecte keuze voor architectuur- en landschapsfotografie en vele andere toepassingen. Hij moedigt de gebruiker aan om creatieve gebruik te maken van de scherptediepte, waarmee vaak verrassende resultaten bereikt kunnen worden, met name bij close-up fotografie.

 

Kenmerken

  • Brandpuntsafstand: 25 mm
  • Lensopbouw: 10 elementen in 8 groepen
  • Beelddiagonaal: 82°
  • Lensvatting: Sony FE-Mount
  • Diafragmabereik: f/2.0 - f/22
  • Minimale scherpstelafstand: 20cm
  • Filtermaat: 67 mm
  • Afmetingen: Lengte 92 mm (inclusief zonnekap) x Diameter 78 mm
  • Gewicht: 335 gram

 

 

Design
De Distagon lenzen hebben een retrofocus-ontwerp en zijn oorspronkelijk ontworpen voor SLR-camera's waarin, omwille van de spiegelkasten, een lange achterwaartse focusdiepte is vereist voor korte focusdieptes (de afstand tussen het achterste lenselement en het filmvlak moet aanzienlijk langer zijn dan de focusdiepte) en zijn ook ideaal voor spiegelloze systeemcamera's dankzij hun geoptimaliseerde straalpad. Hierdoor zijn ook uitstekende beeldprestaties mogelijk met grote beeldhoeken voor digitale camerasystemen zonder spiegels.

 

Soepele en betrouwbare autofocus
Voor het ontwerp van het autofocus-systeem is een buitengewoon nauwkeurige verschuiving van bepaalde objectiefgroepen noodzakelijk. Het scherpstellingssysteem van ZEISS objectieven is ontworpen voor een robuust en soepel autofocusmechanisme met de best mogelijke beeldvormingsprestatie.

 

Veelzijdig full-frame objectief
Het krachtige objectief voor het spiegelloze full-framesysteem van Sony voldoet aan de hoogste eisen. Ondanks het compacte ontwerp komt de beeldvorming aan de verwachtingen van professionele fotografen tegemoet.

 

Excellente resolutie en hoog contrast
Rijke verzadiging en levendige kleuren zijn van groot belang voor een blijvende indruk. Het strooilicht binnen een optisch systeem resulteert echter in een verlichting van het beeld dat met name zichtbaar is in de schaduw. Dit reduceert het beeldcontrast, met als resultaat dat een gebrek aan contrast en onscherpte ontstaat. Om dit te voorkomen, combineert ZEISS diverse specifiek ontwikkelde technologieën om de ongewenste effecten van strooilicht te verminderen.

 

Robuuste en weerbestendige metalen constructie
Door de antistof- en antispetter- eigenschappen is het objectief perfect geschikt voor kritische omstandigheden buiten. Tevens is het ontworpen voor vele jaren intensief gebruik.

 

Innovatief OLED display
Nu kunt u voor het eerst nauwkeurig de focusafstand en scherptediepte aflezen op het OLED display op het objectief, eenvoudig en intuïtief. Vooral bij slecht licht - gegarandeerd altijd zeer goed leesbaar.

Schrijf je eigen review
Je reviewed:Zeiss Batis 25mm f/2.0 Sony FE-mount

Vraag & antwoord Service:

Neem contact op met onze klantenservice